|

Servicii de incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale, la Blaj. Proiectul Centrului Comunitar Resursă, la final

Centrul Comunitar Resursă Blaj (CCR Blaj), deschis în cadrul proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, a oferit, în cei doi ani de funcţionare, servicii suport adresate persoanelor vulnerabile, în total peste 100 de beneficiari. Acum, proiectul derulat la Blaj de o echipă formată din cinci membri, de apropie de sfârşit.

Proiectul “Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale” este o iniţiativă a Consiliului Judeţean Alba, Fundaţiei Civitas pentru Societatea Civilă, Grupului de Consultanţă pentru Dezvoltare, Centrului de Formare Continuă şi Evaluare Competenţelor în Asistenţă Socială şi Die Querdenker – Austria. A fost finanţat din Fondul Social European, valoarea proiectului fiind de 16.498.506,08 lei din care 15.189.324,04 lei valoare nerambursabilă.

În cadrul acestuia, în județul Alba au fost create cinci Centre Comunitare Resursă, unul dintre acestea fiind la Blaj. Acesta s-a deschis pe 1 iunie 2011, având ca obiective specifice: susținerea persoanelor care se confruntă cu diferite limitări sociale, mentale, psihice sau fizice pentru a accesa piața muncii; susținerea potențialilor dezvoltatori de întreprinderi sociale; promovarea conceptului și a modelului de economie socială.

Obiectivul general al proiectului a constat în crearea unui model funcțional, integrat de economie sociala și incluziune socială destinat sprijinirii persoanelor cu dizabilități și a celor vulnerabile pentru a accesa cu succes piața muncii.

În cadrul CCR Blaj și-a desfașurat activitatea o echipă interdisciplinară, formata din 5 membri, ce a furnizat servicii de suport pentru beneficiari.

Pentru început în cadrul centrului a fost realizată o analiză a nevoilor membrilor comunității prin intermediul beneficiarilor, aceasta vizând în special identificarea nevoilor pe piața muncii.

Pe parcursul celor doi ani de funcționare CCR Blaj a oferit urmatoarele servicii suport adresate persoanelor vulnerabile:

*serviciul de consiliere vocațională (57 de beneficiari)

*serviciul de self-marketing (14 beneficiari)

*serviciul de formare pentru o viață independentă ( 15 beneficiari)

*stagii de practică în companii locale (12 beneficiari)

*servicii adresate asistenților personali (10 beneficiari)

*servicii adresate antreprenorilor și potențialilor antreprenori (6 beneficiari)

*serviciul de formare a competențelor de muncă în cadrul unui curs de inițiere autorizat de CNFPA (14 beneficiari)

*programul de start-up (12 beneficiari)

CCR Blaj a fost dotat prin acest proiect cu o mini-tipografie în valoare de 10.000 de euro destinată beneficiarilor serviciului de formare a competențelor de muncă.Tipografia va fi de asemenea dotată cu componente suplimentare printr-un aport al Consiliului Local Blaj în valoare de 5.000 de euro.

Ca urmare a acestei achiziții, beneficiarii CCR Blaj au tiparit 28.000 de formulare necesare desfășurării activității din Spitalul Municipal Blaj și Primăria Municipiului Blaj. Formularele au fost oferite acestor instituții cu titlu de donație.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=219336avatar Publicat de pe 18 iulie 2013
Publicat în ECONOMIE, Economie Socială.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Rika Fara Frika de Lege si Politica: pai ori cum peste o suta cincizeci de miloane ia directorul si sub el e nevasta...
  • Raul: Administratia sitului Natura 2000 ar trebui sa le interzica si porcilor mistreti sa mai scurme prin pamant si...
  • ioan: Domnilor cu aceasta idee extraordinară nu ajuta pietonii, nu esti in siguranta pe aceste treceri de pietoni!!!...
  • A.D.: Mi se pare incredibil ce se intampla. Bataie de joc. Oricum bulevardele se blocheaza total la orele de varf....
  • Ana: Este singura companie care nu a investit nimic in tehnologie. Normal, tehnologia costa. Ca in epoca de piatra...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI