Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJUL ALBA24, la jumătatea campaniei electorale: Vezi cum se clasează candidații din Alba la alegerile parlamentare

Publicat

Am ajuns la jumătatea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Au trecut deja cinci săptămâni de când Alba24.ro a lansat sondajul de opinie în care alegătorii pot să își exprime preferințele în legătură cu cei pe care vor să îi trimită în Parlament, din decembrie. La o privire de ansamblu, se poate observa că USL și ARD au ajuns la egalitate, pentru prima dată, pe Colegiul 1 de Senat, iar ARD conduce în continuare detașat pe Colegiul 2. La Camera Deputaților, două dintre colegii sunt conduse de candidații ARD, două de USL, iar pe colegiul 1 este egalitate între cele două formațiuni. Candidații PP-DD au mai scăzut în sondaj în favoarea celor de la alte formațiuni politice (PPMT, PRM, UDMR etc.), comparativ cu situația din urmă cu o săptămână.

În cele cinci săptămâni de la lansarea sondajului Alba24.ro, au fost înregistrate până vineri dimineață, 23 noiembrie, un număr de 14.117 voturi.

Pe Colegiul 1 Alba Iulia-Cugir-Cîmpeni-Teiuș din Senat, candidatul USL Teodor Atanasiu a reușit să îl egaleze pe candidatul ARD Ștefan Bardan, care a condus până în această săptămână. Candidatul PP-DD Horațiu Bibolar s-a menținut la 7 procente, iar 13 procente revin candidaților din alte formațiuni.

Pe Colegiul 2 Sebeș-Blaj-Aiud-Ocna Mureș din Senat, situația nu s-a schimbat comparativ cu săptămâna trecută. Candidatul ARD Alexandru Pereș își menține poziția de lider, cu 43%, urmat de Nicolae Dobra de la UNPR, care candidează sub sigla USL, cu 34%. Dorin Pocol de la PP-DD a înregistrat 9%, iar candidații de la alte partide, 14%.

La Camera Deputaților, pe Colegiul 1 Alba Iulia, candidații ARD și USL au ajuns din nou la egalitate, la 41%, după ce săptămâna trecută Dorin Nistor conducea cu un procent. Dorin Șerdean de la PP-DD a crescut cu un procent, la 8%, iar candidații de la alte formațiuni au 10%.

Pe Colegiul 2 Sebeș-Blaj, în fruntea clasamentului se menține Ovidiu Jidveian (USL), care a mai adunat 1 procent față de săptămâna trecută, ajungând la 44%. Ppe locul al doilea, deputatul în funcție Clement Negruț (ARD) a scăzut cu un procent, la 40%. Candidatul PP-DD Radu Roncea s-a menținut la 7%, iar candidații din alte partide au scăzut cu un procent, la 9%.

Pe Colegiul 3 Cugir – Zlatna, ca și săptămâna trecută, conduce în continuare candidatul ARD Ionuț Fulea cu 44%, urmat de Dan Coriolan Simedru (USL), cu 41%. Candidatul PP-DD Sorin Vasile a mai adunat un procent, ajungând la 6%, iar candidații din alte formațiuni au înregistrat 9%, scăzând cu un procent în ultima săptămâmă.

Pe Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureș, pe primul loc se situează tot Sorin Bumb (ARD), urmat de deputatul în funcție Radu Coclici (36%). Cornel Comșa de la PP-DD a mai adunat un procent, ajungând la 12%, iar candidații din alte formațiuni au 13%, cu un procent mai puțin față de acum o săptămână.

Colegiul 5 Apuseni – Teiuș este în continuare condus de Ioan Dîrzu de la USL, care a mai adăugat un procent la totalul său, ajungând la 46%. Și Corneliu Olar, candidatul ARD și deputat în funcție a mai adunat un procent și a ajuns la 38%, menținându-se pe locul 2. Ion Marincaș a mai scăzut un procent față de săptămâna trecută și a ajuns acum la 6%, iar candidații din alte partide au înregistrat 10% din voturi.

Reamintim că vor intra în cursa pentru parlamentare 7 candidați din partea Partidului Democrat Liberal, care vor încerca să adjudece toate cele 7 colegii. Din partea USL Alba, alianță din care fac parte, PSD, PNL și PC s-au înscris pentru un loc în Camera Deputaților și Senat 6 politicieni, dintre care 4 de la PSD și 3 de la PNL. UNPR, partid cu care PSD a încheiat un protocol pentru parlamentare, va avea de asemenea un candidat pe Colegiul senatorial Sebeș – Blaj – Ocna Mureș – Aiud.

Menționăm că fiecare candidat poate fi votat doar o singură dată și îi atenționăm pe cei care intenționează să fraudeze votul de pe IP-uri dinamice că orice tentativă de fraudare nu înseamnă decât o acțiune de discreditare a candidaților respectivi, deoarece vom publica la care dintre candidați s-a încercat umflarea numărului de voturi.

Reamintim că sondajul nu este unul făcut după criteriile profesioniste de cercetare sociologică, ci reflectă doar intenția de vot a celor peste 6.000 de cititori/ zi pe care îi are ziarul Alba24.

Vă prezentăm rezultatele sondajului Alba24, la jumătatea campaniei electorale, vineri, 23.11.2012, ora 00.00:

Pe cine ai vota senator pe Colegiul Alba Iulia – Cugir – Cîmpeni – Teiuş?

Ştefan Bardan (ARD) 40%

Teodor Atanasiu (USL) 40%

Altul (13%)

Horaţiu Bibolar (7%)

Pe cine ai vota senator pe Colegiul Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş?

Alexandru Pereş (ARD) 43%

Nicolae Dobra (USL) 34%

Altul 14%

Dorin Pocol (PP-DD) 9%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Alba Iulia?

Dorin Nistor (ARD) 41%

Călin Potor (USL) 41%

Altul 10%

Dorin Şerdean (PP-DD) 8%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Sebeş – Blaj?

Ovidiu Jidveian (USL) 44%

Clement Negruţ (ARD) 40%

Altul 9%

Radu Roncea (PP-DD) 7%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Cugir – Zlatna?

Ionuţ Fulea (ARD) 44%

Dan Coriolan Simedru (USL) 41%

Altul 9%

Sorin Vasile (PP-DD) 6%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Aiud – Ocna Mureş?

Sorin Bumb (ARD) 39%

Radu Coclici (USL) 36%

Altul 13%

Cornel Comşa (PP-DD) 12%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Apuseni – Teiuş?

Ioan Dîrzu (USL) 46%

Corneliu Olar (ARD) 38%

Altul 10%

Ion Marincaş (PP-DD) 6%

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

14 Comentarii

14 Comentarii

  1. mitu

    vineri, 23.11.2012 at 13:34

    l-ati masluit bine !!!

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 23.11.2012 at 15:09

      @mitu-roncea…ti-am mai spus sa te abti de la aprecieri

  2. Marius

    vineri, 23.11.2012 at 14:31

    Deocamdata suntem sceptici …..

  3. VOTANTUL

    sâmbătă, 24.11.2012 at 09:04

    Am observat ca partidul televizorist zero-tv si mincinosii ****** sunt in scadere procente , de fapt asa e normal , militianul marincas o sa mai scada in procente ca noi azi suntem in teren in apuseni si avem grija sa-i facem o „prezentare” conform sloganului lui „un hox pentru moti”.
    Noi motii adevarati votam USL nu mincinosi de la zero-tv !!!

  4. MOTUL DIN APUSENI.

    sâmbătă, 24.11.2012 at 09:18

    A fi om e lucru mare , a fi membru zero-tv e o-ntimplare , ii spunem si noi dlui. plotoner marincas ca se lupta cu cine nu trebuie , asa ca procente de la noi din apuseni nu v-a cistiga .

  5. MOTUL DIN APUSENI.

    sâmbătă, 24.11.2012 at 09:20

    Aceasta „fituica electronica alba 24” sterge tot ptr. ca are culoarea portocalie !!!

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 24.11.2012 at 11:55

      @Motul din Apuseni- postac mic ce esti, stergem ineptiile si prostiile pe care le debitezi. Ajusteaza-ti limbajul, comporta-te civilizat

  6. HH ( 87,53 %)

    duminică, 25.11.2012 at 21:02

    DESTUL DE PUTIN CREDIBILE REZULTATELE PREZENTATE !
    DACA AU VOTAT MII DE OAMENI, CUM SUSTINETI NU AVEA CUM SA REZULTE DOUA CAZURI DIN SAPTE DE EGALITATE ABSOLUTA !
    CRED CA NU ATI VRUT SA VA PUNETI RAU CU CANDIDATII, ASTEPTATI SI VOI SA VEDETI CUM INCLINA BALANTA !
    NCI RESTUL REZULTATELOR NU CRED CA REFLECTA REALITATEA” DIN TEREN”.

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 25.11.2012 at 21:57

      @HH, ce vrei?! asa au votat!

  7. anti PDL

    luni, 26.11.2012 at 01:28

    cea mai neinspirata alegere a USL a fost Dobra, cu asta contracandidat defileaza Peres si i-mi pare rau. I-mi pare aru de cei ce doresc sa faca ceva bun pt tara asta nu sa taie pensii salarii sa creasca TVA si conturile personale. Pacat USL k v-a fost impus un om de nimic care …….

    • Bijbocu euthanasiu

      miercuri, 28.11.2012 at 11:44

      asa este.dobra e de neales..

  8. anti usl si ard

    miercuri, 28.11.2012 at 23:57

    rusine alba24 taiati din procentele pp-dd RUSINE
    URASC USL-UL PT CA A INCHIS FABRICILE SI A DUS POPORUL ROMAN LA FOAMETE
    URASC ARD PT CA AU INCHIS SPITALELE SI AU TAIAT PENSILE SI AU CRESCUT TVA-UL
    MOTII ADEVARATI VOTEAZA FOAMETEA SI LIPSA LOCURILOR DE MUNCA
    NU VA AJUNGE DE 23 DE ANI???? E TIMPUL SCHIMBARII

  9. Pingback: Au mai rămas trei zile din campania electorală. Vezi cum se prezintă candidații la parlamentare în SONDAJUL ALBA24 | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax