|

Sporuri pentru bugetarii din administrație, de la 1 ianuarie 2018. Cine încasează suplimente de izolare de până la 20%

bugetariMinisterul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a publicat miercuri, spre dezbatere publică, proiectul de hotărâre de Guvern care stabilește cine din administrația publică centrală și din unitățile teritoriale primește sporuri, care este mărimea acestora și în ce condiții pot fi acordate.

Regulamentul ce va fi aprobat prin hotărâre de Guvern stabilește „modalitatea de stabilire a locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă şi condiţiile de acordare a sporului pentru condiții de muncă prevăzut pentru funcţionarii publici și personalul contractual” din administrația publică centrală și din unitățile teritoriale.

Concret este vorba de angajații din servicii publice deconcentrate ale ministerelor şi ale altor organe centrale de specialitate, din prefecturi, unităţi bugetare de subordonare centrală şi locală, precum şi din compartimentele de contabilitate, financiar, aprovizionare și investiţii.

Angajații din administrația publică locală sunt exceptați pentru că sporurile acestora au fost deja stabilite prin HG 569/2017, dat fiind că salariile lor au atins pragurile maxime stabilite în Legea salarizării unitare (nr. 153/2017) încă de la 1 iulie 2017.

Funcționarii publici și personalul contractual pot beneficia de spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare – între 5% și 15%. Se acordă în condițiile în care sunt întruniți „cel puțin doi factori de risc” din cei cinci posibili (existența factorilor nocivi şi mecanismul de acţiune a acestora asupra organismului; intensitatea de acţiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori; durata de expunere la acţiunea factorilor nocivi; existenţa unor condiţii de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare; structura şi nivelul morbidităţii în raport cu specificul locului de muncă).

Suplimentar, Regulamentul prevede pentru angajații din instituțiile publice sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor următoarele sporuri:

  • Spor pentru condiţii deosebite de muncă vătămătoare/periculoase – până la 35%;
  • Spor pentru condiţii deosebit de periculoase – până la 75%;
  • Spor de izolare şi pentru condiţii deosebite de muncă (în localităţi amplasate la altitudine, care au căi de acces dificile sau unde atragerea personalului se face cu dificultate, în punctele de frontieră amplasate în afara localităţilor, în condiţii de radiaţii şi altele asemenea stabilite de ordonatorul principal de credite, cu consultarea sindicatelor) – până la 20%.

De asemenea, personalul din Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” şi comisariatul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care îşi desfăşoară activitatea în teritoriul rezervaţiei, va beneficia de un spor de izolare de până la 20% din salariul de bază.

Toate aceste sporuri vor putea fi acordate doar cu încadrarea, pentru fiecare ordonator de credite, în limita a 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție, gradațiilor, indemnizațiilor, etc.

sursa: digi24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=598836avatar Publicat de pe 28 septembrie 2017 şi actualizat pe 28 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Coco: Vreo amenda ceva sau merge pe relații?!?!
  • sebes: plata fara munca
  • Chris: Cred ca salariile acelor sefi, pusi politic sau nu, sunt exagerat de mari pentru o tara ca Romania.Cred ca cel...
  • cum: Cand totul este un tot, bine inchegat, normal toti sunt pe aceiasi mana, restul este praf in ochi.Cum marele si...
  • cine: Problema este ca nu o sa mai fie bani, si atunci ce or sa faca, clar ca vor mari taxele si impozitele aflate in...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI