Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis, în prima zi a evenimentului

Publicat

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia: În perioada 10-12 mai, pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, va avea loc ediţia a XV-a a Târgului de cArte Alba Transilvana.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Edituri din întreaga ţară, instituţii de cultură și învățământ, asociații culturale și autori individuali îşi prezintă oferta de carte. Publicul are cu acest prilej oportunitatea de a afla cele mai noi apariții editoriale, de a se întâlni cu scriitori de seamă și de a participa la evenimente artistice sau la activități interactive pentru adulți și copii.

Organizatorii ediției din acest an a Târgului de cArte Alba Transilvana vă propun, pentru data de 10 mai 2024, participarea la deschiderea oficială. Evenimentul începe de la ora 10.30, în sunetul alămurilor de la Fanfara Alba Iulia Brass & Drums, alături de care vor evolua majoretele de la Arieșul Ritmic din Câmpeni.

Târgul de cArte Alba Transilvana, 10-12 mai 2024, la Alba Iulia. Lansări de carte, concerte, expoziții, conferințe. PROGRAM

Vor urma lansările de carte susținute de Uniunea Scriitorilor din România (Răzvan Voncu, Hanna Bota și Ioan Hădărig). Vor fi prezentate publicațiile Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba (Discobolul, Verbum, Viața Bibliotecii, Metodica și Povești de noapte bună).

În program va fi un moment special dedicat Anului Bicentenar Avram Iancu, prezentarea unor valoroase lucrări ale editurilor Școala Ardeleană și Casa Cărții de Știință din Cluj Napoca.

Vor prezenta lansările de carte Răzvan Voncu, Hanna Bota, Ioan Hădărig, Georgeta Orian, Constantin Inel, Ilie Rad, Ada Blendea, Zenovie Cârlugea, Daniela Floroian și Luiza Pop.

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia. Activități pentru copii

Începând cu ora 14.00, cei prezenți vor pătrunde în lumea copilăriei. Va fi lansată cartea pentru copii „O călătorie de (re)cunoaștere, autor Laura Iviniș.

Urmează atelierul de olărit al Centrului de Cultură „Augustin Bena”. Apoi este prezentat atelierul de teatru „Laborator de C′ArteTeatru” susținut de lector universitar doctor Cătălina Mihăilă de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș.

Pe tot parcursul zilei, cei mici sunt așteptați la ateliere de desen, atelierul de robotică al elevilor de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia (orele 15.00-16.00), simultanul de șah susținut de maestrul David Cordea de la Clubul Sportiv Municipal „Unirea” din Alba Iulia (orele 13.00-16.00). Vor fi și ateliere de pictură pe față (face painting), susținute de elevii de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia. Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis

Prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana se va încheia cu

  • prezentarea publicațiilor: Astra. Literatură, arte și idei, Astra. Zborul la Brașov între începuturi și prezent și Jacques Hérold, în ediții bibliofile și conferința „Dar și roboții se tem pentru viitorul lor”, prezentate de Daniel Nazare, director al Bibliotecii Județene „George Barițiu” din Brașov
  • conferința „Poate poezia salva lumea?” susținută de scriitoarea Ana Blandiana
  • concertul celebrei trupe Bere Gratis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax