Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Timpul petrecut online, pe reţele de socializare, poate fi asociat cu o viaţă mai lungă. Concluziile unor cercetători

Publicat

tineri

tineri tableta Timpul petrecut pe platforme online precum Facebook poate fi asociat cu o viaţă mai lungă. Sunt concluzii dintr-un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Studiul afirmă că efectele medicale ale activităţilor de socializare online reflectă în mare parte beneficiile pe care viaţa socială reală le are asupra sănătăţii, scrie Descoperă.ro.

”Am descoperit că oamenii care au mai mulţi prieteni online sunt mai puţin expuşi în faţa riscului de deces subit în comparaţie cu oamenii neconectaţi la internet. Această dovadă contrazice teoriile potrivit cărora reţelele de socializare au un impact negativ asupra sănătăţii”, au precizat autorii studiului.

Metodele folosite în acest studiu sunt prezentate pe larg în noul studiu şi au fost aprobate de trei universităţi şi consilii federale de evaluare. Însă scepticii spun că platforma online Facebook a fost implicată în realizarea studiului. William Hobbs, în vârstă de 29 de ani, care face studii postdoctorale la Universitatea Northeastern, a lucrat în compania Facebook, în departamentul de cercetare, în 2013. Un alt autor al studiului, Moira Burke, a lucrat şi ea în departamentul de cercetare al companiei Facebook.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax