|

Toxiinfecţia alimentară de la Pensiunea „Drumul Dragostei”: Amendă de 8.400 de lei de la DSVSA şi activitatea blocului alimentar, SUSPENDATĂ. Concluziile anchetei

pensiunea drumul dragostei piscinaDSVSA Alba a transmis precizări referitoare la cazul de toxiinfecţie alimentară de la Pensiunea „Drumul Dragostei” din Vințu de Jos, în care 37 de persoane au ajuns la spital după ce au participat la o nuntă, acuzând probleme digestive. Potrivit instituţiei, la preparatele culinare s-au izolat germeni din genul Stafilococ coagulazo pozitivi, Enteriobacteriacee și E.coli beta gluco pozitivă din aperitiv rece și prăjitură asortată. Inspectorii au dispus sistarea activității în blocul alimentar până la remedierea deficiențelor și au amendat firma 8.400 de lei.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, în baza Protocolului de colaborare a constituit o comisie de anchetă care împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba a participat la investigarea cauzelor care a determinat episodul de toxiinfecție alimentară de la Pensiunea „Drumul Dragostei”, obiectiv ce aparține Elio Trans Tour SRL, Vințu de Jos, transmite DSVSA.

Citește și UPDATE: Toxiinfecție alimentară la pensiunea Drumul Dragostei din Vințu de Jos: 37 de persoane afectate! Anchetă DSP Alba

În cursul investigațiilor, reprezentanții DSVSA Alba au prelevat probe pentru analize de laborator, atât prime din materiile de origine animală utilizate la prepararea meniurilor, cât și din probele de preparate culinare servite cu ocazia evenimentului și păstrate de unitate ca și contraprobe în conformitate cu prevederile legale în vigoare, potrivit sursei citate.

În urma rezultatelor de laborator, la preparatele culinare s-au izolat germeni din genul Stafilococ coagulazo pozitivi, Enteriobacteriacee și E.coli beta gluco pozitivă din aperitiv rece și prăjitură asortată. Tulpinile izolate au fost expediate la IISPV București în vederea serotipizării și testării rezistenței antimicrobiene.

Pentru probele de materiile de origine animală utilizate la prepararea meniurilor urmează să se primească rezultatele, acestea fiind în lucru la LSVSA Alba.

Urmare a deficiențelor constatate ca urmare a controlului la unitate s-a dispus sistarea activității în blocul alimentar până la remedierea deficiențelor, precum și sancționarea contravențională în conformitate cu HG 984/2005 cu modificările și completările ulterioare cu amendă în valoare de 8.400 de lei.

Inspectorii DSVSA Alba au dispus efectuarea unei acțiuni de dezinfecție generală a obiectivului, remedierea deficiențelor de ordin structural și investigarea suplimentară a stării de sănătate a tuturor persoanelor care manipulează alimente, pentru a preîntâmpina apariția toxiinfecțiilor alimentare.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=587669avatar Publicat de pe 7 august 2017 şi actualizat pe 7 august 2017.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Lia: Nici vorba. Este supus lui Hava, inca il pastreaza.
  • Ionel: Prea mult s-a furat in Romania, indiferent de partidul care a guvernat tara. Marile privatizari sunt un esec...
  • Maria: În PSD.
  • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
  • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI