Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Trenurile Soarelui”, reluat de CFR. Cele mai importante orașe vor fi legate de litoral: vagoane climatizate, cu internet gratis

Publicat

„Trenurile Soarelui”, programul estival al CFR Călători se reia de vineri noaptea, 14/15 iunie. 30 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării, până la data de 7/8 septembrie 2024.

Compania anunţă că toate regiunile ţării vor fi conectate în această vară cu litoralul românesc, potrivit Adevărul.

Orașele Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Alba Iulia, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău vor fi legate de mare, după cum urmează:

  • 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
  • 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 dus/întors din București Nord (din care 9 trec și prin București Băneasa), 2 dus/întors numai din București Băneasa și unul dus/întors din București Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului.

Vezi și: Litoralul pentru toţi: prețuri începând de la 35 de lei pe noapte, pentru cazare la mare. Când începe și cât ține programul

De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Toate trenurile InterRegio estivale au vagoane clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate, precizează CFR Călători.

„Trenurile Soarelui” – reducerile și facilitățile sunt valabile

Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilităţile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare, astfel că cei care aleg să meargă cu trenul pot beneficia de reduceri precum:

  • 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors;
  • o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie,
  • 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus.

Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenţii de 90% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În perioada programului estival de transport, pe secţia Constanţa-Mangalia, turiştii aflaţi pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între staţiunile de pe litoral cu trenurile Regio puse la dispoziţie de CFR Călători.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax