Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vești proaste pentru fumători: Acciza pentru țigări, majorată joi cu 10 bani pe pachet

Publicat

pachet tigari Țigările ar urma să se scumpească, începând de joi, cu 10 bani pe pachet. Creșterea se datorează accizei totale la țigarete, care s-a majorat cu 1%, respectiv de la 435,58 lei/1000 țigarete la 439,94 lei/1000 țigarete, potrivit Profit.ro.

Impactul majorării accizei ar fi de 8,72 bani pe pachet, la care se adaugă taxa pe valoare adăugată (TVA) aferentă, rezultând un efect total de 10 bani pe pachet.

Companiile ar putea însă să prefere o altă etapizare a scumpirilor, mai ales că acestea vor continua. Ministerul de Finanțe intenționează să majoreze accizele și în anii următori, într-un ritm de 2% anual.

Pachetele de țigări se vor scumpi în următorii 4 ani, începând cu vara acestui an, în urma adoptării în perioada următoare a unor amendamente la Codul Fiscal pregătite de Guvern pentru creșterea veniturilor bugetare.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Claudiu

    sâmbătă, 03.06.2017 at 16:23

    De ce s-au scumpit cu 50 de ani?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax