|

VEZI pe CINE ai ALES: Consilierul PDL Marius Presecan vrea să creeze multe locuri de muncă. Cum? „Cu primarul și cu partidul”

Din lista celor 21 de consilieri pe care dorim să îi prezentăm la rubrica „Vezi pe cine ai ales”, în această săptămână vi-l aducem în atenție pe unul dintre oamenii mai puțini cunoscuți pe plan politic, deși se află în partidul care, cel puțin deocamdată, deține puterea în Alba Iulia. Marius Presecan, consilier local din partea PDL vrea să îi ajute, cum poate, pe locuitorii cartierului Pâclișa. Singurul lucru pe care spune că l-a realizat până în acest moment este faptul că alături de colegii de partid au reușit să îl „dea jos” pe Simone Albani din funcția de viceprimar.

Marius Presecan s-a născut în 27 noiembrie 1976 la Alba Iulia. Primii ani de studiu i-a urmat la Școala Generală nr. 3 din Alba Iulia, iar apoi, la Colegiul Tehnic „Apulum”, specializarea matematică-fizică. În anul 2003 și-a finalizat studiile la Colegiul Universitar „Lucian Blaga” din Mediaș, în exploatarea și valorificarea gazelor naturale. Acesta este și domeniul în care activează din anul 1999, fiind lăcătuș mecanic la SNTCN Trans Gaz Mediaș.

Deși studiile pe care le-a urmat nu „bat” cu politica, în urmă 12 ani, mai exact în anul 2001, convins de colegul său de serviciu, actualul președinte al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, Marius a semnat adeziunea și a intrat în PDL. Spune că nu ar renunța la acest partid „datorită prietenilor săi” și nu neapărat pentru că „crede în doctrina democrat-liberală”.

Printre funcțiile pe care le-a cucerit în partid se numără cea de secretar al TDL și vicepreședinte PDL Alba Iulia.

„Viața politică este cu două tăișuri. M-am înscris în partid influențat de Dumitrel, apoi am rămas datorită prietenilor”, spune consilierul.

Acesta nu neagă faptul că nu de puține ori s-a gândit să renunțe la politică și că nu se vede făcând toată viața acest lucru.

Deși puțin dezamăgit de ceea ce înseamnă politica în România și în Alba Iulia, Marius nu ar renunța la locul său în CL, pe care a reușit să îl obțină din a treia încercare.

„Sper să pot ajuta Pâclișa, cartierul în care locuiesc. Să îi ajut pe oameni să aibă de toate, să aibă drumurile asfaltate și canalizare”. Acesta a fost răspunsul PDL-istului la întrebarea „Ce vrea să realizeze în cei trei ani de mandat pe care îi mai are în CL?”.

În ceea ce privește realizările sale în primul an de consilier, Marius nu a avut nici o inițiativă, singurul lucru cu care se mândrește fiind faptul că „alături de colegii de partid, l-am dat pe Albani jos” (n.r. – din funcția de viceprimar).

Încă un aspect la care s-a gândit consilierul ar fi crearea mai multor locuri de muncă. Întrebat „cum?”, acesta a oferit următorul răspuns: „Cu primarul și cu partidul și cu Nicușor Moldovan, să creăm cât mai multe locuri de muncă ”.

În ceea ce privește deciziile care se iau în ședințele de CL, Marius ne-a mărturisit că „Am votat proiectele de multe ori pentru oameni, dar au fost și unele voturi cu partidul, chiar dacă nu mi s-a părut bine”. A mai spus că această practică este des folosită de majoritatea consilierilor locali.

Potrivit declarației de avere de pe site-ul Primăriei Alba Iulia, acesta deține un teren extravilan de 1.182 mp, cumpărat în 2004 şi o casă în construcţie din 2005, de 284,75 mp,  în Pâclişa, deţinute împreună cu familia. Are un autoturism Volkswagen cumpărat din 1994. Din ocupaţia de lăcătuş mecanic la SNTGN Transgaz Filiala Alba a avut, anul trecut, venituri de 35.987 lei; ca supraveghetor la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, a obţinut venituri de 7.113 lei. Din indemnizaţia de membru în Consiliul de Administrație la DPL Alba SA – 336 lei.

Marius Presecan spune că nu mai are timp de hobby-uri, iar timpul liber îl petrece „muncind la casă” sau alături de copilul său de un an și șapte luni.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=203748avatar Publicat de pe 5 iunie 2013 şi actualizat pe 5 iunie 2013.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT, Vezi pe cine ai ales.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

3 comentarii pentru “VEZI pe CINE ai ALES: Consilierul PDL Marius Presecan vrea să creeze multe locuri de muncă. Cum? „Cu primarul și cu partidul””

  1. Draga Andreea Mezei , mai lasa-i sa respire pe PDL-ISTII astia si te rugam sa ne prezinti spre cunoasterea noastra alti alesi ai urbei , din partea formatiunii politice PP-DD-zero-TV si anume pe cei doi „eminenti” plotoneri de militie Ion Marincas si Bibolar Horatiu , care primesc bani de pomana din bugetul local si nu fac nimic …

  2. Dar de 5 mandate ce ati fsacut cu acest primar? Care sunt locurile de munca create? Sau mai aveti nevoie de vreo 8 mandate? Ne lasi?

    • 5 mandate in care nu a facut nimic pentru locuitorii Albei Iulia. Doar dale din beton, sensuri giratorii si 7 colturi de Cetate. Si nu doar primarul se poate ”mandri” cu aceste realizari, ci si consilierii si viceprimarii care l-au ”acompaniat” in aceste mandate. Si la Consiliul Judetean e si mai rau. Dezamagire totala.

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI