Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Angajați ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, la protestul de la București

Publicat

VIDEO: Angajați ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, la protestul de la București. Aceștia s-au alăturat colegilor din instituțiile de cultură din toată țara. 

Angajații muzeului din Alba Iulia, printre care Anca Timofan, George Bounegru, Dragoș Ursu, Ionela Mircea și alții, s-au deplasat la protestele organizate sâmbătă în Piața Victoriei, la care participă aproximativ 1.000 de oameni din domeniul culturii.

Reamintim că Muzeul Unirii din Alba Iulia nu a organizat în acest an Noaptea Muzeelor.

Angajați din muzee și biblioteci din toată țara au ieșit, sâmbătă, în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori.

Organizatorii au anunţat că la evenimentul Noaptea Muzeelor 2024, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara.

Protestul angajaților din muzee și biblioteci: Comunicat 

Angajații din muzeele acreditate conform legii și bibliotecile publice din România, PROTESTEAZĂ, de Ziua Internațională a Muzeelor, împotriva tratamentului discriminatoriu la care au fost supuși de toate guvernările de după 1989 și împotriva subfinanțării domeniului.

Această parte a culturii române, ce administrează peste 90 % din bunurile încadrate în patrimoniul cultural național și care reprezintă cel mai eficient și vizibil ambasador cultural al României, datorită limbajului universal al patrimoniului cultural, refuză să mai fie privită ca o Cenușăreasă a sistemului cultural românesc!

În acest sens, pe 18 mai 2024, se desfășoară în Piața Victoriei, de la ora 19.45, PROTESTUL NAȚIONAL “Noapte în Muzeele din România” organizat de Federația Națională Sindicală CULTURMEDIA, Cartel Alfa.

Protestul a fost precedat de o pichetare a Ministerului Culturii, începând cu ora 16, cu scopul de a atrage atenția asupra importanței și rolului acestui minister în cadrul Guvernului României, având în vedere tergiversarea și ignorarea promovării inițiativelor legislative promovate de către acesta pentru reglementarea situației discriminatorii a salarizării întregului personal din muzeele și bibliotecile publice.

Domnilor guvernanți! Nu vă fie frică! Nu vă cerem DEMISII ci dimpotrivă: Să stați acolo și să vă faceti treaba pentru care sunteți și voi plătiți PLĂTIȚI din fonduri publice, la fel ca personalul din muzee de la care cereți voluntariat de Noaptea Muzeelor pentru un “spirit frumos”!

Și să vă asigurați de exercitarea DREPTURILOR CONSTITUȚIONALE, pentru o “Existență conformă cu demnitatea UMANĂ din munca de cel mult 8 ore/zi, în medie!”, conform Declarației Universale a Drepturilor Omului, Constituției și Codului Muncii.

Facem precizarea ș atragem atenția, pe această cale, tuturor oportuniștilor, că ACȚIUNEA NOASTRĂ NU ARE SCOP POLITIC ȘI NE DELIMITĂM EXPLICIT ȘI CONDAMNĂM FERM ORICE IMIXTIUNE SAU INFILTRARE DE NATURĂ POLITICĂ.

La Mulți ani lucrătorilor din muzele României, de ziua lor, ziua în care PROTESTEAZĂ pentru demnitatea profesiei!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax