Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: BACALAUREAT 2015, SUBIECTE la Matematică. Calcule, matrici, limite şi integrale. Ce au avut de rezolvat candidaţii

Publicat

YouTube video

BAC 2015_subiect Mate Info Miercuri, la Bacalaureat 2015, a fost a doua probă scrisă, cea obligatorie a profilului. Candidaţii de la profilul real din filiera teoretică, cei de la tehnologic, militar sau pedagogic au dat testarea la Matematică.

Candidaţi din Alba au precizat pentru reporterii Alba24 că subiectele pe care le-au avut de rezolvat nu au fost grele. Acestea au inclus probabilităţi, limite, ecuaţii, matrici şi integrale.

Din declaraţiile unor candidaţi de la profilul tehnologic, care au susţinut proba, la primele subiecte au avut de rezolvat un calcul, coordonate – mijlocul unui segment, apoi determinant – matrice şi integrale şi limite.

Subiectele la Matematică au fost diferenţiate, în funcţie de profilele Matematică-Informatică (foto), Tehnologic, Ştiinţele naturii şi Pedagogic.

Subiecte şi bareme publicate pe edu.ro la proba obligatorie a profilului, Matematică, Bacalaureat 2015:

E_c_SUBIECT_Matematica_M_mate-info_BAC 2015

E_c_BAREM_Matematica_M_mate-info_BAC 2015

E_c_SUBIECT_Matematica_M_Tehnologic

E_c_BAREM_Matematica_M_Tehnologic_BAC 2015

E_c_SUBIECT_Matematica_M_St-nat_BAC 2015

E_c_BAREM_Matematica_M_St-nat_BAC 2015

E_c_SUBIECT_Matematica_M_Pedagogic_BAC 2015

E_c_BAREM_Matematica_M_Pedagogic_BAC 2015

 

Citeşte şi  BACALAUREAT 2015: BAREMELE la Matematică şi Istorie, publicate de Ministerul Educaţiei. Cum se punctează rezolvarea subiectelor

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2015 în Alba sunt organizate în 13 centre din judeţ. Patru dintre acestea se află la Alba Iulia: Colegiul Economic, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” şi Liceul cu Program Sportiv.

La proba de miercuri, susţin testarea la Matematică candidaţii de la profilul real din filiera teoretică, toate profilurile din filiera tehnologică, profilul militar şi profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională.

Vezi şi BACALAUREAT 2015. CALENDARUL şi modele de SUBIECTE actualizate de Ministerul Educaţiei

Bacalaureatul 2015 continuă vineri, cu proba la alegere a profilului și specializării.

la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2015 au fost înscrişi 2.837 de candidaţi, din care s-au prezentat la testare 2.753, restul de 84 fiind trecuţi absenţi.

Au fost înregistrate trei cazuri de tentativă de fraudă la trei centre de examen: unul la Colegiul Economic din Alba Iulia, altul la Colegiul „I.M. Clain” din Blaj şi ultimul la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureş. În primele două cazuri, candidaţilor le-au sunat telefoanele mobile în timpul examenului, iar la Ocna Mureş, un candidat avea căştile telefonului prinse în gulerul cămăşii.

Potrivit calendarului actualizat al sesiunii iunie-iulie pe 7 iulie se vor afişa rezultatele (până la ora 16.00), după care se pot depune contestaţii (orele 16.00–20.00). În 8-9 iulie se vor rezolva contestaţiile, urmând ca abia în 10 iulie să fie afişate rezultatele finale.

La examenul de bacalaureat, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat cursurile la uman sau pedagogic au la examen subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică. Măsura cu subiecte diferite în funcţie de profil este prevăzută în metodologia de examen. Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax