Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Cine este Daniel Metz, noul prorector al Universității din Alba Iulia. Ce planuri are la UAB, fostul CEO al NTT DATA

Publicat

Daniel Metz este noul prorector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Timp de mai bine 20 de ani a fost CEO al NTT Data, una dintre cele mai mari companii de IT din România. 

După mai bine de 20 de ani în care a condus o firmă cu peste 2000 de angajați a decis să facă o schimbare. Să lase mediul de afaceri, pentru cel academic. 

Pe lângă lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cadru didactic asociat la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu acestuia i s-a propus o nouă funcție, cea de prorector la UAB.

Daniel Metz a fost prezent în studioul Alba24.ro unde a explicat ce l-a determinat să părăsească mediul de afaceri și să intre în cel academic.


De asemenea a explicat cum vede o serie de îmbunătățiri la Universitatea din Alba Iulia. Dar mai ales în ce trebuie investit: viața studențească, care la Alba Iulia lipsește.

De ce a plecat din zona de afaceri și a ales mediul academic

Răspunsul acestuia a fost simplu. Nu a plecat neaparat de la o schimbare, ci de la ideea de a da mai departe, a explicat acesta.

Mai exact, de a oferi informațiile pe care le-a obținut în cei peste 30 de ani cât a activat în afaceri, celor tineri, studenților.

O colaborare mai strânsă între mediul privat și Universitate

Unul dintre planurile acestuia pentru UAB este dezvoltarea colaborării dintre mediul privat și Universitatea din Alba Iulia. Însă în special, pe partea de studenți.

Metz a spus că mediul academic din Alba Iulia trebuie să se adapteze cerințelor pieței. Universitatea să aibă un profil clar al viitorului angajat. Să știe ce vrea o companie de la un student, iar acesta să învețe fix acel lucru.

Un alt focus al acestuia pentru următorii ani este ca tinerii să rămână în oraș pentru a studia la UAB. Adică să diminueze migrația acestora către universitățile din Cluj, Sibiu sau Timișoara.

Accent pe viața extra universitară

O mare problemă la Alba Iulia, semnalată și de Daniel Metz este viața studenților după cursuri. Mai pe scurt la Alba Iulia studenții nu prea au ce face după ce termină cursurile.

Dacă la Cluj sau la Sibiu, pulsul orașului se vede după activitatea studenților, la Alba Iulia acest lucru lipsește.

Studenții nu au o ”Piezișă” la Alba Iulia, sau un loc special pentru ei, iar asta trebuie să se schimbe explică Metz.

De asemenea, trebuie să se schimbe și modul în care locuitorii văd Universitatea din Alba Iulia, iar asta ține de modul în care aceasta este promovată.

În interviul video acordat pentru alba24.ro, Daniel Metz a spus de ce nu a făcut pasul spre politică, dar mai ales ce înseamnă pentru el bogăția.

Vedeți în video-ul de mai sus toate răspunsurile oferite de Daniel Metz la întrebările reporterilor alba24.ro.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Dany

    vineri, 19.04.2024 at 22:37

    Poate reușește sa închidă tipografia de diplome numita Universitatea din Alba Iulia

  2. Flo

    sâmbătă, 20.04.2024 at 00:23

    Bine că a venit Metz să facă Piezișă în Alba!

  3. Codru

    sâmbătă, 20.04.2024 at 01:00

    firma dansului din Cluj Napoca nu merge prea bine… numai au comenzi in domeniu, le-a cerut salariatilor sa plece fara a tine cont de legile somajului, asa scriu ziarele din Cluj

  4. Adrian Geamanu

    sâmbătă, 20.04.2024 at 08:52

    Cred ca dl Metz este o mare necunoscuta impusa de servicii la Alba care dupa 4 ani va ajunge rector si apoi va destabiliza UAB in favoarea extensiei UTCN . YAB va ramane cu istoria, arheologia, piip si teologia si cam atat sau va fi o extensie a UBB sau UTCN cu totul.

  5. radu prietenul traseistilor

    sâmbătă, 20.04.2024 at 10:29

    pare un tip foarte foarte ok. îl va executa nulitatea breaz, cât de rapid.

  6. Dolfi

    sâmbătă, 20.04.2024 at 10:38

    hahaha, ce biografie edulcorata a lu’ domnuț Metcaniuc. Articolul e material publicitar?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax