Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până la sfârşitul lunii iunie. PROGNOZA pe două săptămâni. Furtuni şi temperaturi mai scăzute

Publicat

furtuna

furtunaAdministraţia Naţională de Meteorologie anunţă condiţiile de vreme pentru următoarele două săptămâni în regiunile ţării. În Transilvania şi la munte, vremea se răceşte, iar până în 17 iunie vor fi furtuni. După 22 iunie, se mai încălzeşte, cu temperaturi maxime de până la 27 de grade Celsius.

În Transilvania, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale ale perioadei, iar mai ales în zilele de 17 şi 20 iunie vor caracteriza o vreme răcoroasă pentru această dată.

Se vor înregistra medii regionale ale maximelor de 21-24 de grade şi minime în jurul a 10 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare.

Pentru a doua săptămână de prognoză este estimată o revenire a regimului termic în limite normale, respectiv medii ale temperaturilor maxime de 26-27 de grade şi ale celor minime de 12-13 grade.

În intervalul 15-17 iunie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, astfel că pe arii relativ extinse vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial și se vor acumula cantități importante de apă. Ulterior ploile vor fi pe arii mai restrânse şi în general slabe, cantităţi mai însemnate fiind posibile în jurul datei de 23 iunie.

La munte, temperatura va înregistra o scădere semnificativă în prima săptămână de prognoză, astfel că în intervalul 17 – 21 iunie vremea va deveni răcoroasă, media valorilor diurne urmând a fi cuprinsă între 14 și 16 grade, iar a celor minime între 6 și 8 grade.

Pentru a doua săptămână de prognoză este estimată o revenire a regimului termic în limite normale, respectiv medii ale temperaturilor maxime de 20-21 de grade şi ale celor minime de 10-11 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi pronuţată până în data de 17 iunie, timp în care înregistra cantităţi de apă însemnate. În restul intervalului, averse se vor semnala pe arii mai restrânse, în principal în orele după-amiezelor.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax