Connect with us
Publicitate

ABRUD

FOTO-VIDEO: 13 angajați de la Cupru Min Abrud, reținuți. Combustibil, bani și arme de vânătoare, găsite în urma percheziţiilor

Publicat

YouTube video

Poliţiştii din Alba au reţinut 13 persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de furt de combustibil, în dauna unei societăţi comerciale din Abrud. Cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliilor acestora şi la societatea comercială păgubită, poliţiştii au găsit mii de litri de combustibil, importante sume de bani, arme de vânătoare precum şi obiecte cu conţinut pirotehnic. 

Societatea comercială în cauză este Cupru Min Abrud.

La data de 26 septembrie 2018, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, a efectuat 15 percheziţii în 4 localităţi din judeţul Alba (Abrud, Bucium, Lupşa, Bistra), în scopul documentării activităţii infracționale a 14 persoane bănuite de furt de combustibil, fapte comise în dauna unei societăţi comerciale din Abrud.

Se pare că, în perioada 2017 – 2018, cei 14 bănuiţi de furt, toţi angajaţi ai societăţii comerciale, în calitate de şoferi, ar fi sustras combustibil din rezervoarele camioanelor şi utilajelor pe care lucrau. Aceştia ar fi depozitat combustibilul sustras la propriile domicilii, iar ulterior l-ar fi folosit, în scop personal, sau l/ar fi vândut către alte persoane.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit 11.471 litri de motorină şi 590 litri de ulei de motor, despre care există suspiciunea că provin din furturi, 6.054 obiecte pirotehnice (petarde) deţinute în mod ilegal, 5 arme de vânătoare în legătură cu care există suspiciunea că au fost folosite la braconaj cinegetic, 94 de cartuşe pentru arme de vânătoare dar şi importante sume de bani (154.204 lei şi 27.500 euro).

Toate cele 14 persoane vizate de anchetă au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri, faţă de 13 dintre acestea fiind luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de azi, 27 septembrie, persoanele reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale, în sarcina lor fiind reţinute infracțiuni de furt calificat, tăinuire, braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului materiilor pirotehnice.

La acţiune, poliţiştii de investigaţii criminale au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul serviciilor Ordine Publică, Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Investigare a Criminalităţii Economice, Acţiuni Speciale, Criminalistic, precum şi de poliţişti de la poliţiile orășenești Abrud, Cîmpeni şi Baia de Arieş.

VEZI: Cupru Min SA Abrud, prădată de hoții de combustibil. Percheziţii în 4 localităţi din judeţul Alba, la persoane bănuite

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax