Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au început lucrările pe DJ107 A, Pâclișa-Vurpăr. Ion Dumitrel: Din toamnă va putea prelua din traficul de pe DN1

Publicat

Lucările de modernizare a  drumului județean DJ107 A, Alba Iulia- Vurpă, au început în luna mai, iar portivit președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel se dorește ca din toamnă DJ107A să preia din traficul de pe ruta (E81) Alba Iulia – Sebeș.

În luna mai, firmele care desfășoară lucrările de modernizare ale drumului județean DJ107 A (Alba Iulia-Pârau lui Mihai-Vurpăr-Câmpu Goblii-Dealul Ferului-Mereteu-Blandiana-Saracsau-lim. Jud. Hunedoara) au primit ordinul de începere a lucrărilor. Modernizare drumului județean se va efectua pe porțiunea Pâclișa – Vurpăr, pe o lungime de 4,1 km. Data preconizată de finalizare a contractului de lucrări este 20 decembrie 2018, dar sperăm că această dată va fi devansată și se va putea circula înainte de data de 1 decembrie” a anunțat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel. 
 

Tronsonul de drum județean DJ107A poziționat de la km 3+900 – km 8+118.00, respectiv de la limita intravilanului localității Alba Iulia până în apropierea localității Vurpăr, are durata de exploatare depășită prezentând numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere. Elementele geometrice nu corespund cerințelor de trafic actual și de perspectivă iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depășite. Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual și prognozat precum și de scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar.

Prin soluția de proiectare adoptată în Studiul de fezabilitate s-a propus modernizarea sectorului de drum cuprins între km 4+018 până la km 8+118, realizarea unei structuri rutiere elastice din mixturi asfaltice, colectarea și dirijarea apelor de suprafață prin realizarea de rigole, șanțuri și podețe precum și semnalizarea corespunzătoare.

Durata de realizare a investiției este estimată la 6 luni.

Reamintim că drumul judeţean (Pâclişa-Vurpăr), aflat acum într-o stare deplorabilă, ar putea decongestiona circulaţia pe DN1 dintre Alba Iulia şi Sebeş, unul dintre cele mai aglomerate tronsoane rutiere din ţară, astfel că autorităţile judeţene şi locale s-au mobilizat în sfârşit, pentru modernizarea variantei. Dacă pe aproximativ patru kilometri de drum, lucrările au fost contractate de CJ Alba, pe alţi aproximativ 1,5 kilometri, segmentul de intravilan – Pâclişa, reparaţiile trebuie să fie asigurare de Primăria Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax