Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarii oraşelor din România ameninţă că vor suspenda activitatea în administraţiile locale. Sunt nemulţumiţi de buget

Publicat

intalnire primari AOR_Facebook

Primarii orașelor din România ameninţă că sunt dispuşi să suspende activitatea administraţiilor locale, din cauza lipsei fondurilor necesare funcționării. Aceştia susţin că au fost păcăliți de Guvern.

Primarii atenţionează că principala îngrijorare este propunerea guvernului privind trecerea în bugetele unităților administrativ-teritoriale a cheltuielilor privind drepturile salariale ale însoțitorilor și indemnizațiile persoanelor cu handicap, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), reunită în aceste zile la Negreşti-Oaş.

Aceştia mai explică faptul că au fost păcăliți de Guvern, prin promisiuni care au ținut trei zile, bugetul adoptat în Parlament nedându-le nicio garanție pentru funcționare decentă și nici perspectiva realizării proiectelor de care orașele și locuitorii acestora au nevoie.

Primarii cer alocarea pentru unitățile administrativ-teritoriale cu statut de oraș a sumei de 1.400 lei/locuitor/an, dar nu mai puțin de 6 milioane lei/an/oraș, pentru asigurarea  unui buget minim de funcţionare.

Citeşte mai multe detalii pe Romania24

sursa foto: AOR – Facebook

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax