Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Câți tineri din Alba s-au înscris la concurs. Ce trebuie să știe candidații

Publicat

Pentru locurile alocate distinct candidaţilor din alte ţări, admiterea se face în condiţiile protocoalelor/acordurilor încheiate cu beneficiarii externi.

Concursul de admitere se susţine în limba română, cu excepţia probei de evaluare a cunoştinţelor la limba străină.

La concursul de admitere la forma de învăţământ cu frecvenţă, programele de studii „Drept”, „Ordine şi siguranţă publică” şi „Instalaţii pentru construcţii – Pompieri”, pot participa absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă, precum şi absolvenţii studiilor efectuate în străinătate şi recunoscute de către direcţiile de specialitate din cadrul M.E.C., care îndeplinesc condiţiile legale şi criteriile specifice de recrutare prevăzute de legislația în vigoare.

Pentru specializările „Drept”, „Ordine şi siguranţă publică” şi „Instalaţii pentru construcţii – Pompieri”, candidaţii pot participa la concursul de admitere la o singură facultate.

La concursul de admitere la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, programul de studii universitare de licenţă „Ordine şi siguranţă publică” al Facultăţii de Poliţie, pot participa agenţii/ subofiţerii/ maiştrii militari din M.A.I., care îndeplinesc condiţiile legale şi criteriile specifice de recrutare prevăzute de legislația în vigoare, menționată anterior.

La Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” se vor trimite numai documentele scanate sau dosarele în format letric, după caz, ale candidaţilor declaraţi „Apt” din punct de vedere psihologic și medical, potrivit reglementărilor legale în vigoare.

Documente necesare:

– cererea-tip de înscriere la concursul de admitere

– documentele care atestă absolvirea studiilor liceale – pentru candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în promoţiile anterioare anului 2020 – diploma de bacalaureat şi foaia matricolă a studiilor liceale sau adeverință (pentru promoţia absolventă în anul concursului), în copii certificate pentru conformitate cu originalul sau copii legalizate;

Pentru candidaţii care au absolvit, cu diplomă de bacalaureat (sau echivalentă acesteia), studii liceale în afara României, în promoţiile anterioare anului 2020: atestatul de recunoaştere a studiilor eliberat de către direcţia de specialitate din cadrul M.E.C. (copie certificată cu originalul de către funcţionarul competent/copie legalizată); diploma de bacalaureat sau echivalentă cu aceasta, în traducere legalizată; foaia matricolă din perioada studiilor liceale, în traducere legalizată.

Pentru candidații cu condiții speciale (olimpici, Copiii polițiștilor/personalului militar, cei proveniți din sistemul de protecție socială), mai sunt necesare următoarele documente: adeverința medicală eliberată de medicul de familie și consimțământul informat, copie după cartea de identitate (pentru cei care şi-au schimbat numele – copie după hotărârea judecătorească sau alte documente privind schimbarea numelui), copie după certificatul de naştere; copie după certificatul de căsătorie, pentru candidații care şi-au schimbat numele în urma căsătoriei; avizul psihologic sau nota compartimentului de resurse umane, în cazul în care rezultatele evaluării psihologice s-au comunicat pe bază de tabel nominal; cazierul judiciar al candidatului/extrasul de pe cazierul judiciar, solicitat de către compartimentul cu sarcini de recrutare, pe baza consimțământului expres al candidatului; o fotografie color 9/12 cm (având scrise pe verso: numele, prenumele tatălui și prenumele candidatului, înscrise cu majuscule, precum și codul numeric personal al acestuia); declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare; documentele doveditoare obținerii distincțiilor.

Taxa de înscriere la concursul de admitere – 450 lei – se achită în contul de venituri al Academiei de Poliție “Al.I.Cuza” (CF 4266472), deschis la Trezoreria sector 1 București (cont IBAN: RO35TREZ70120F330500XXXX), numai online (respectiv virament bancar, transfer online etc.), de către candidații declarați ”apt psihologic.

Explicația pe documentul de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere va include în mod obligatoriu următoarele informații: CNP candidat; Codul unic de identificare atribuit candidatului.

Candidații declarați apt psihologic vor face dovada plății taxei în timpul perioadei constituirii dosarului de recrutare. După încheierea perioadei de recrutare, până cel târziu la data de 07.08.2020, candidații care nu au făcut dovada plății taxei de înscriere nu vor putea fi înscriși la concursul de admitere. În situații excepționale, generate de eventuale riscuri ce privesc decontările interbancare, operațiunile de plată se pot corecta până cel târziu la data de 07.08.2020 – data operațiunii bancare.

PROBA SCRISĂ

Proba de evaluare a cunoştinţelor se desfăşoară la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” precum și la centrele zonale de selecție. În funcţie de numărul de candidaţi înscrişi şi de capacitatea sălilor disponibile pentru concurs, Academia poate organiza susţinerea probei în una sau mai multe serii de concurs.

La nivelul unui program de studii universitare de licență (specialități, dacă este cazul) se organizează o singură serie de concurs.

Proba de evaluare a cunoştinţelor la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea „Drept”), Facultatea de Poliţie, Facultatea Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi constă în aplicarea unui Test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină.

Proba la limba străină va fi susţinută la disciplina la care a optat candidatul prin Cererea de participare la concursul de admitere, depusă la unitatea de recrutare. Candidatul poate opta doar pentru una din următoarele discipline: Limba engleză, Limba franceză, Limba germană, Limba rusă şi Limba spaniolă.

Testul grilă se elaborează sub forma unui chestionar cu întrebări din cadrul celor trei discipline ale probei de concurs. Întrebările din chestionar se întocmesc, se evaluează şi se notează separat, pe discipline.

impul alocat desfăşurării probei este de 4 ore.

Proba de evaluare a cunoştinţelor la Facultatea de Pompieri constă în aplicarea unui Test grilă la disciplinele: Algebră şi Elemente de analiză matematică şi Fizică (Mecanică, Fizică moleculară şi Termodinamică, Electricitate). Testul grilă se elaborează sub forma unui chestionar cu întrebări din cadrul celor două discipline ale probei de concurs. Întrebările din chestionar se întocmesc, se evaluează şi se notează separat pe discipline.

Timpul alocat desfăşurării probei este de 4 ore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax