Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE | Clement Negruț: De ce mă implic în construcția infrastructurii rutiere?


Publicat

DE CE MĂ IMPLIC ÎN CONSTRUCŢIA INFRASTRUCTURII RUTIERE?

Pentru că:

Asigură zeci de mii de locuri suplimentare de muncă;

Productivitatea muncii creşte cu 15% (un plus la PIB de 25 – 35 mld. euro anual);

Transportul mai rapid al mărfurilor şi persoanelor determină sporirea producţiei şi a consumului;

Construcţia de autostrăzi asigură dinamismul industriei materialelor de construcţii şi a altor ramuri industriale (siderurgie, ciment prefabricate din beton, utilaje pentru construcţii etc.)

Infrastructura rutieră modernă atrage marii investitori străini;

Reprezintă o soluţie sigură pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene şi ieşirea din recesiune.

Este incredibil cum USL, care prin PSD şi PNL practic au guvernat între anii 1990 – 2004 NU AU CONSTRUIT ÎN ACEST INTERVAL NICI UN CENTIMETRU DE AUTOSTRADĂ. Deşi au promis constant în timpul alegerilor că o vor face. MINCIUNĂ NAŢIONALĂ. Guvernul Tăriceanu (2004 – 2008), deşi a beneficiat de un boom economic şi a încasat 2,3 mld. euro din privatizarea BCR a reuşit „performanţa” să predea doar…5 km. de autostradă. Acum USL (PNL+PSD) vine cu alte MINCIUNI: promite pentru perioada 2013-2016 că va finaliza autostrada Bucureşti – Arad, Autostrada Transilvania şi tronsonul Braşov-Predeal-Comarnic, centura Bucureştiului, va demara Autostrada Est – Vest etc. etc. Asta în condiţiile în care lupul şi-a arătat deja vechiul nărav: Guvernul USL a tăiat deja la ultimele două rectificări bugetare aproape 4 miliarde lei din investiţii iar lucrările la autostrăzile aflate în lucru au fost oprite. Peste 30.000 de oameni au fost disponibilizaţi. CINE MAI POATE SA ÎI CREADĂ?

Numai începând cu 2004, când PDL a preluat guvernarea s-au construit 365 km. de autostradă în timp ce alţi 433 km în valoare de 3 mld. euro se află în construcţie. Construcţie care va fi terminată (în paralel cu deschiderea altor artere rutiere în regim de autostradă sau drumuri expres) numai dacă ARD va câştiga alegerile parlamentare şi va forma Guvernul.

MISUNEA MEA POLITICĂ VA FI SĂ SUSŢIN ACEST PROGRAM DE CARE VA BENEFICIA DIN PLIN MUNICIPIILE SEBEŞ, BLAJ şi întregul judeţ.

CLEMENT NEGRUŢ, deputat

N.Red. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri parlamentare” aparţine în întregime formaţiunilor politice, candidaţilor nominalizaţi şi susţinătorilor acestora.
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. vasile

  joi, 29.11.2012 at 23:00

  „Este incredibil cum USL, care prin PSD şi PNL practic au guvernat între anii 1990 – 2004 NU AU CONSTRUIT ÎN ACEST INTERVAL NICI UN CENTIMETRU DE AUTOSTRADĂ.” – pai cum sa construiasca cu un ministru al transporturilor ca Basescu?

  • florin

   vineri, 30.11.2012 at 09:55

   deci domnule fost deputat cred ca ar fi mai onorabil sa vorbiti despre taieri salariale si ajutoare de orice fel care au fost votate cu drag de manutele dvs. finute decat de guvernul USL. acest guvern nenorocit USL -ist inceraca din rasputeri sa repare ce ati distrus voi si clica voastra nenorocita in dezastruosii ani de guvernare. si mai aveti tupeu sa promiteti locuri de munca…..voi care ati taiat mii de locuri de munca???????????????? rusine sa va fie, sunteti un nesimtit domnule fost deputat, daca puteti veni sa ziceti asa ceva dupa toate nenorocirile care au fast infaptuite de mareata guvernare basista

   • HaHaHa

    vineri, 30.11.2012 at 20:55

    Taierile de salarii s-au facut pentru ca marea majoritate a lor, in sistemul bugetar, proveneau din taxe si impozite pe spinarea privatilor. Da, aia cu 5 mil pe luna ce lucrau la patroni pentru voi, bugetarii, cu peste 10 mil pe luna in salarii sau pensii majorate prin cresteri fantoma a economiei din ultimii 20 de ani. Au fost taiate corect!… in momentul in care immurile si pfaurile s-au lichidat cu sutele de mii, marile firme puneau foile cu demisia in fata angajatilor, nici macar sa-i concedieze pentru ca acestia sa beneficieze de somaj, restul ramanand sa lucreze peste 200-300 de ore pe luna pentru minimul pe economie iar sursele pentru veniturile la buget s-au diminuat. Asta e motivul si pentru TVA-ul crescut! Voi toti ati mancat pe spinarea privatilor, iar cand noi nu v-am mai suportat ati inceput sa maraiti. Votati usl si vedeti voi dupaia salarii crescute cu datorii in lipsa unei economii reale. Dar, romanasul prost, de unde sa stie ele asta. Antena 3 e sursa lui „sigura” de informatii. Baselu a fost pm la transporturi pe vremea lui Ciorbea, cand l-a si criticat ca nu face destule reforme in domeniu, pe de cealalta parte, actualii tai uslisti, il criticau pe Ciorbea ca era prea reformist si sa o lase mai incet. Deci da, tataie, Baselu a fost pro-infrastructura rutiera inca de pe vremea cand iubitii tai uslisti nu mai stiau cum sa-si imparta tara si de unde sa fure mai intai.

 2. alba

  vineri, 30.11.2012 at 11:56

  Mai Calin, e bine sa te exprimi, dar nu esti informat – tipic pentru uselisti! Clement Negrut a votat IMPOTRIVA taierilor de pensii si salarii (a scris toata presa locala) si a intrat in conflict cu partidul. Iar Basescu nu a fost ministru 14 ani. Criza a taiat mii de locuri de m unca nu PDL. Dar USL, care a preluat puterea prin tradare a facut sa se piarda 30.000 locuri de munca numai de la autostrazi. Mai citeste Ziarul financiar sa vezi ca in 7 luni de guvernare Ponta au disparut vreo 200.locuri de munca. Apropo: Nu te mai uita la Antena 3, o abjectie mediatica creata de fostul iinformator Felix, colonel de securitate Voiculescu, care i-a furat banii lui Ceausescu. Mai cultiva-te baiaete!

  • HaHaHa

   vineri, 30.11.2012 at 20:06

   Cea ce tu ceri implica o responsabilitate enorma. Cu regret, niciun singur uslist nu e capabil de asa ceva. Deci, ziarul va sta necumparat si necitit, tv-ul va sta pe antena 3 iar ei vor vota gogoneaua.

 3. anti PDL

  sâmbătă, 01.12.2012 at 02:17

  implica-te in ce vrei k oricum nu mai vezi Parlamentul decat la tv. akm in prag de alegeri va implicati toti dar pana akm unde draq ai fost? In vacantza cumva?
  De nu a-ti mai face nici pag electoral ar fii si mai mai bine sa uite lumea de voi ca si de aia cu CHEIA, ca si aia aveau 15 000 de specialisti. 🙂

 4. Pingback: Ce au făcut ZECE LUNI în PARLAMENT: Promisiunile și realizările senatorilor și deputaților de Alba, la aproape un an de la alegeri | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Un sfert dintre românii care muncesc de acasă spun că starea lor emoțională s-a înrăutățit. Studiu

Publicat

Aproape jumătate dintre românii (48%) care muncesc de acasă apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, însă, pe de altă parte, mai bine de un sfert dintre ei (26%) spun că starea lor emoţională s-a înrăutăţit, reiese din datele unui studiu de specialitate, publicat luni.

Conform cercetării realizate de Reveal Marketing Research, în ceea ce priveşte avantajele resimţite când vine vorba despre „work from home”, 45% dintre cei chestionaţi se bucură de programul de lucru mai flexibil, iar 42% indică drept avantaj major faptul că pot petrece mai mult timp cu familia.

Cu toate acestea, un sfert dintre români simt că nu au intimitate atunci când lucrează, iar 26% dintre ei spun că starea lor emoţională s-a înrăutăţit.

Studiul de specialitate arată că, deşi 79% dintre români, consideră că sunt la fel de eficienţi sau mai eficienţi decât atunci când lucrau de la birou, 44% dintre respondenţi au declarat că muncesc mai multe ore zilnic.

De asemenea, pentru aproape jumătate dintre respondenţi telemunca oferă confort din anumite puncte de vedere, însă 56% din totalul participanţilor la studiu au indicat faptul că nu lucrează într-un mediu potrivit, nu au un birou sau un scaun confortabil, iar 36% consideră că un monitor mai mare le-ar oferi o experienţă de muncă îmbunătăţită.

Datele cercetării de Reveal Marketing Research, realizate pentru LG Electronics în România, arată că aproape jumătate dintre români aleg să lucreze de pe canapea sau la masa din bucătărie, dar specialiştii atenţionează asupra faptului că o poziţie incorectă în faţa laptopului poate fi o povară mare pentru corpul nostru – deşi cei mai mulţi dintre noi sunt conştienţi de acest lucru, tindem să uităm atunci când lucrăm din confortul casei noastre şi cedăm tentaţiei de a lucra de pe canapea.

În plus, experţii menţionează faptul că, pentru a preîntâmpina efectele psihologice negative cât timp lucrăm de acasă, un instrument de refugiu ar fi jocurile video. În acest context, 86% dintre participanţii la studiu au afirmat că gaming-ul îi ajută să se relaxeze în această perioadă.

„Gaming-ul oferă o modalitate rapidă şi uşor accesibilă de a te conecta cu o comunitate şi de a ne exercita spiritul competitiv. Prin intermediul jocurilor online putem rămâne în legătură cu prietenii, persoanele dragi şi chiar să ne facem cunoştinţe noi – pe unu din patru respondenţi gaming-ul l-a ajutat să menţină legătura cu prietenii în perioada pandemiei” susţin specialiştii.

Studiul a fost realizat în octombrie 2020, pe un eşantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucrează parţial sau integral de acasă.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Armata, implicată în campania de vaccinare. MApN a anunțat centrele regionale în care va fi depozitat vaccinul anti-Covid

Publicat

Armata este implicată în Campania de vaccinare anti-Covid. MApN a anunțat luni, într-un comunicat de presă, centrele în care vor fi depozitate vaccinurile, după ce vor ajunge în țară.

”În cadrul şedinţei de luni, 23 noiembrie, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională” desfăşurată la Palatul Cotroceni şi condusă de Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost subliniat că Ministerul Apărării Naţionale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituţional în campania de vaccinare anti-COVID-19, revenindu-i responsabilităţi de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional.

Vezi și Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunțat când ar putea aproba primele vaccinuri împotriva COVID

Au fost identificate centrele de depozitare în condiţii speciale a dozelor de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar şase spitale militare de urgenţă (de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare.

Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare şi va sprijini distribuţia către centrele vaccinare din ţară şi echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

În urma şedinţei de coordonare, a reieşit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună şi coerentă a tuturor instituţiilor responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naţionale şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România”, precizează MApN în comunicat.

Klaus Iohannis a anunțat luni că strategia de vaccinare anti-Covid va fi aprobată în perioada imediat următoare, de CSAT.

Președintele a reamintit că din grupurile prioritate la vaccinare fac parte tot personalul din domeniul sănătății, cel din centre rezidențiale și medico-sociale și populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vezi LIVE VIDEO: Declarații Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare anti-COVID. Precizări oficiale

Potrivit sursei citate, vaccinarea se va face etapizat, în funcție de aprobarea, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară. Aceasta se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății, centre de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medici de familie și centre drive-thru pentru celelalte categorii de populație.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorii și deputații USR au decis să își dea DEMISIA din Parlament. NU vor putea beneficia de PENSII SPECIALE

Publicat

Toți senatorii și deputații USR își vor da marți demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de pensii speciale. USR are 38 de parlamentari: 25 de deputați și 13 senatori.

Decizia a fost luată după ce inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale nu s-a materializat, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro

Vezi și Pensiile vor fi recalculate în 2021: Cine sunt cei care vor avea de pierdut dacă nu îndeplinesc anumite condiții

Un parlamentar poate beneficia de pensie specială cu condiția ca mandatul acestuia să fie complet. În cazul deputaților și senatorilor USR, aceștia se află la primul mandat. Dacă mandatul nu este complet nu vor mai putea beneficia de pensia specială.

USR a avut un proiect de eliminare a pensiilor speciale care nu a trecut de parlament. La fel s-a întâmplat cu propunerea de impozitare.

Programul de guvernare prezentat de USR-PLUS prevede eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. „Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală.

Eliminarea tuturor pensiilor speciale și recalcularea lor, în cazul categoriilor profesionale (exemplu: militari) care nu au avut contribuții, pe baza unei contribuții implicite la veniturile pe care le-au avut de la Stat.

În cazul în care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate”, se arată în programul de guvernare propus de USR-PLUS.

Cât este pensia specială a unui parlamentar

Peste  750 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an. Pensia medie a unui parlamentar este de 5.843 de lei pe lună.

Cea mai mică pensie specială este de 2000 de lei, iar cea mai mare de 12.000 de lei. Cele 768 de pensii speciale ale parlamentarilor costă cât 3.268 de pensii medii ale românilor de rând. de menționat că pensia specială se adaugă la pensia normală pe baza contributivității pe care o obțin  în urma locurilor de muncă înafara mandatului de parlamentar.

După patru ani de mandat pensia specială este de 2.000 de lei pe lună, în vreme ce un român de rând primește, în medie, 1.373 de lei pe lună după 35 de ani de muncă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Vânzările de autoturisme ”verzi” au crescut cu peste 15% în România. Ce modele au fost cumpărate

Publicat

masini electrice

Vânzările de maşini ecologice noi au crescut în România, în primele zece luni ale anului, cu 15,15%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019, până la 6.385 de unităţi, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

La 31 octombrie 2020, ponderea autoturismelor electrice şi hibride noi în totalul pieţei auto locale ajunsese la 6,6%, peste nivelul perioadei similare din 2019, când aceasta a fost de 4,2%.

Conform datelor centralizate de APIA, în intervalul ianuarie – octombrie 2020, cele mai multe achiziţii noi au fost consemnate la categoria autoturismelor hibride, respectiv 3.950 de exemplare, în scădere cu 3,5%, comparativ cu primele zece luni din anul precedent.

De asemenea, vânzările de autoturisme electrice au înregistrat un salt de 54,4%, până la 1.780 de unităţi, în timp de modelele plug-in au consemnat 655 de exemplare, mai mult cu 119,1%, raportat la perioada de referinţă.

Statistica de specialitate relevă faptul că, în topul celor mai comercializate autoturisme 100% elecrice, conduce, la finalul primelor zece luni din an, Renault – cu 475 de unităţi, urmată de Skoda (331 unităţi), Volkswagen (274), Hyundai (191), BMW (89), smart (74), Nissan (71), Peugeot (67), Tesla (51) şi Opel (37).

În acelaşi timp, cele mai multe autoturisme hibride vândute în România, în perioada analizată, au fost înregistrate de: Toyota – cu 3.387 de unităţi, Lexus (157), Hyundai (140), Honda (127), Ford (93), Kia (30) şi Subaru (16).

În topul vânzărilor de autoturisme plug-in, pe primul loc se află, la zece luni, BMW – cu 98 de exemplare, urmată de Volvo (94), Mercedes-Benz (88), Ford (80), Mitsubishi (75), Porsche (58), Hyundai (43), Skoda (34), Toyota (19) şi Mini (18).

La nivelul lunii octombrie, în România s-au comercializat 996 de autoturisme ecologice, în creştere cu 20,43% comparativ cu luna septembrie, când se vânduseră 827 de unităţi noi, iar ponderea în total piaţă a crescut la 8%, de la 7,7%.

La începutul lunii noiembrie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, anunţa că prin Programul „Rabla Plus” au fost rezervate peste 4.000 de maşini electrice. De asemenea, întrucât bugetul acestui program s-a epuizat cu mult înainte de finalul anului, s-a aprobat o suplimentare a acestuia de la 140 de milioane de lei la 200 de milioane de lei.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate