Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

APEL UMANITAR în lupta cu COVID-19 la Alba: Doar 14 foști pacienți cu coronavirus au donat plasmă la Centrul de Transfuzie

Publicat

Un apel umanitar vine din partea Centrului de Transfuzie Sanguină Alba, care îi îndeamnă pe foștii pacienți confirmați cu noul coronavirus, dar care acum s-au vindecat, să meargă și să doneze plasmă. 

Prin transfuzia acestei plasme convalescente (bogate în anticorpi anti SARS-CoV -2 ) la pacienții diagnosticați cu COVID -19 vor fi transferați și anticorpi specifici, și care ajută astfel organismul pacientului să neutralizeze virusul, până când va putea ,,să fabrice „proprii anticorpi neutralizanți.

La nivel international mai multe tări au deja în desfășurare acest tip de terapie cu rezultate promițătoare cum ar fi: SUA, Canada, Italia, Germania, Franța și Olanda.

Exista două modalităși de a recolta plasma convalescentă:

Prin plasmafereză, procedura care dureaza în medie 45-60 minute, din care 3 unități de plasma convalescentă (600 ml).

Prin donare de sânge standard, procedura care durează maxim 10 minute, din care rezultă o unitate plasmă convalescentă (200 ml)

Dupa recoltarea plasmei se fac mai multe teste de laborator la CTS Alba și la INHT Bucuresti.

Centrul de Transfuzie Sanguina Alba a contactat telefonic, până la ora actuală un numar de 157 pacienți vindecați de COVID-19.

Dintre aceștia au donat plasma 14 persoane. (O parte dintre aceștia au prezentat un titru mic sau absent de anticorpi anti SARS CoV-2, iar la restul se asteapta rezultatele testelor de la INHT București).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax