Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | O nouă reprezentaţie a Gărzii Romane de la Apulum, în Cetatea Alba Carolina: Asasinarea împăratului Caracalla şi vânzare de sclavi

Publicat

Vineri, de la ora 19.00, în Cetatea Alba Carolina a avut loc o nouă reprezentație a Gărzii Romane de la Apulum. Manifestarea a debutat în luna iulie și este organizată în fiecare zi de vineri.

Sute de turiști și albaiulieni participă la acest eveniment în fiecare weekend. Organizatorii transmit că, la ultima reprezentație, peste 300 de persoane au asistat la spectacolul oferit de reenactorii albaiulieni, care dau viață perioadei romane a orașului Alba Iulia. Şi de data aceasta evenimentul a reprezentat o atracţie în zona Cetăţii.

Pentru reprezentația de vineri, organizatorii au pregătit un nou spectacol, în care, alături de obișnuitele prezentări de tehnică militară romană și dacă, s-a pus în scenă asasinarea împăratul Caracalla, dar și o vânzare de sclavi.

Evenimentul este oferit de Societatea de Transport Public Alba Iulia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Asociației Culturale Apulum Reenactment.

Vezi AICI cum s-a desfăşurat evenimentul de vinerea trecută.

FOTO: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax