Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a II-a: Peste 700 de candidați din Alba vor susține examenul, în două centre din județ

Publicat

examen

Miercuri, 21 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019. Din județul Alba sunt înscriși 739 de candidați, majoritatea din zonele Aiud – Ocna Mureș – Blaj. Prima probă este cea scrisă de Limba și literatura română.

Potrivit informațiilor transmise de inspector școlar general IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, la a doua sesiune de Bacalaureat 2019 sunt organizate două centre de examen:

Citește și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Detalii despre examen, pentru elevii de clasa a XII-a

– Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia (376 candidați înscriși din licee din Alba Iulia, Zlatna, Aiud, Ocna Mureș, Blaj și Ciumbrud – cu 2 subcomisii la : Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia/138 candidați și Liceul Tehnologic Aiud/238 candidați )

VEZI AICI: BACALAUREAT 2020: Teste de pregătire pentru clasa a XII-a, publicate de minister. Modele de subiecte

– Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia (363 candidați înscriși din Alba Iulia, Sebeș, Cugir, Cîmpeni, Albac. Baia de Arieș, Abrud – cu subcomisii la Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia/78 candidați, Colegiula Național ”Lucian Blaga” Sebeș/123 candidați și Colegiul Național ”Avram Iancu” Cîmpeni / 162 candidați).

Vezi BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua: MODELE de SUBIECTE, calendar și reguli pentru examen

În total, sunt așteptați să participe la examen 739 de candidați din județ, majoritatea (238) din zonele Aiud-Ocna Mureș-Blaj. Centrul de evaluare este la Liceul Tehnologic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia.

La proba scrisă de Limba și literatura română sunt înscriși 349 de candidați, la cea de limba maternă 6, la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) 485 de candidați, iar la cea la alegere în funcție de profil și specializare, 397.

Pentru a promova Bacalaureatul, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, cele scrise, să obțină cel puțin 5 la fiecare dintre acestea și cel puțin media 6 la probele scrise.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax