Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din comuna Cergău, arestat pentru tentativă de viol asupra unei fetițe în vârstă de 10 ani


Publicat

Un bărbat din Cergău a fost reţinut, marţi, de oamenii legii pentru tentativă de viol asupra unei minore de 10 ani. Tânărul de 21 de ani a a urcat în podul locuinţei sale cu fetiţa, unde i-a solicitat să se dezbrace şi a atins-o în zonele intime. Miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus arestarea sa preventivă pe 29 de zile.

Luni, 5 martie, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj,au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Cergău, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orelor 15.00, fiica sa, în vârstă de 10 ani, în timp ce se juca împreună cu mai mulţi copii, în curtea lui N.S., de 21 de ani, din localitatea Cergău Mic, judeţul Alba, a fost dezbrăcată de haine de către acesta, în vederea întreţinerii de acte sexuale.

Potrivit IPJ Alba, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj a rezultat că, luni, în jurul orelor 15.00, N.S., sub pretextul curăţării unui horn, a urcat în podul locuinţei sale împreună cu minora în vârstă de 10 ani, unde, profitând de naivitatea ei, i-a solicitat să se dezbrace de pantaloni şi lenjerie, a atins-o cu mâinile în zonele intime, după care a împins-o pe nişte haine, şi-a dat pantalonii jos, cu intenţia de a întreţine un raport sexual normal cu minora, moment în care a fost surprins de concubina sa.

În data de 6 martie, victima a fost supusă unui consult medico-legal în urma căruia a rezultat că prezintă leziuni traumatice recente la nivelul membrelor superioare şi membrului inferior drept (escoriaţii, echimoze) şi la nivelul organelor genitale externe, care pot data din 5.03.2012.

Învinuitul N.S. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de viol, faptă prevăzută de art. 20 Cod Penal, raportat la art. 197 al. 1 şi 3 Cod Penal,  fiind reţinut pentru o durată de 24 ore şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Miercuri, la ora 12.00, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunerea de arestare preventivă. Unitatea de parchet şi-a însuşit propunerea făcută de poliţişti şi a promovat-o Tribunalului Alba care a dispus faţă de inculpat  arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Potrivit Art. 197 Cod Penal, pedeapsa pentru viol este închisoarea de la 10 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, dacă victima nu a împlinit vârsta de 15 ani. Tentativa se sancţionează cu o pedeapsă cuprinsă între jumătatea minimului şi jumătatea maximului prevăzute de lege pentru infracţiunea consumată, fără ca minimul să fie mai mic decât minimul general al pedepsei.

Dacă autorul tentativei de viol în România poate scăpa doar cu 5 ani de închisoare, în funcţie de fiecare caz, în Republica Moldova va fi aplicată de la 1 iulie 2012 o lege prin care persoanele condamnate pentru viol, în special asupra minorilor, vor fi supuse castrării chimice, în ultimele 3 luni de detenţie.

În Alba, un caz mediatizat privind violul asupra minorilor a fost cel al lui Nicolae Stelian (zis „Spanac”), care a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă din sistemul judiciar românesc. Mai multe detalii puteţi citi aici.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia se degradează de la o zi la alta

Publicat

Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia, denumită și „Transalpina de Mamut”, pare să se degradeze de la o zi la alta. Porcii mistreți au făcut ravagii pe mai multe porțiuni, unde au răscolit solul și au împrăștiat pământul. În unele zone, din cauza aluviunilor aduse în urma ploilor, pământul a acoperit aproape complet trotuarul.

Nici locurile de joacă pentru copii nu au scăpat „neatinse”. Aceastea prezintă degradări și distrugeri care pot reprezenta un pericol pentru micuții care sunt lăsați nesupravegheați de părinți.

Un cititor Alba24 a surprins recent imagini de pe pista pentru bicicliști aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia. Pe mai multe porțiuni din aceasta, aleea pietonală este acoperită aproape în totalitate de pământ și vegetație iar rigolele sunt pline de frunze uscate, spune acesta.

De asemenea, locurile de joacă pentru copii reprezintă un pericol pentru cei mici. Unele elemente din ansamblurile de joacă au dispărut complet iar altele sunt rupte / deteriorate.

O parte din problema pământului care acoperă porțiuni din trotuar sau din pista de biciclete este generată de animalele sălbatice, respectiv de porcii mistreți care au brăzdat și răscolit solul în mai multe zone.

„În urmă câteva săptămâni am văzut o turmă de porci mistreți, cred că erau peste 20, cu mai mulți pui, la 10-15 metri de pista asfaltată de biciclete și la mai puțin de 200 de metri de Pavilion”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor pentru a pregăti deschiderea de pe 15 iunie

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seara, despre stadiul epidemiei de coronavirus în România și despre măsurile care fi luate în perioada următoare. ”Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie” a spus Tătaru.

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a anunțat Nelu Tătaru.

Sursă: B1 TV

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei de persoană pentru munca suplimentară ilegală: decizie finală în Camera Deputaților

Publicat

pensii bani

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care modifică Codul muncii şi care se referă la sancţionarea nerespectării dispoziţiilor privind munca suplimentară.

Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Prin respingerea cererii de reexaminare, legea a rămas în forma sa iniţială. Aceasta prevede că „nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară să fie sancţionată contravenţional cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată”.

Preşedintele Iohannis a formulat o cerere de reexaminare pentru această lege din considerentul că „ar trebui să se clarifice dacă înăsprirea sancţiunii pentru încălcarea dispoziţiilor privind munca suplimentară vizează doar situaţia urmărită de iniţiatori – cea a prestării orelor suplimentare dincolo de limita legală prevăzută de art. 114 din Codul muncii – sau se referă/se aplică şi altor situaţii ce pot reprezenta încălcări ale Codului muncii”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Furtul de puieți din pădure, pedepsit cu închisoarea sau cu amendă. Reguli noi pentru fondurile forestiere, adoptate în Senat

Publicat

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect legislativ care prevede sancţiuni diferite – de la amenzi până la pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 7 ani – pentru ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate, scrie Agerpres.

Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, decizională.

Totodată, constituie infracţiune „furtul de puieţi sau lăstari, care au fost tăiaţi sau scoşi din rădăcini, din pădure, din perdelele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire, precum şi a oricăror altor produse specifice fondului forestier naţional”.

Proiectul, iniţiat de parlamentari de la USR, PNL, PSD şi independenţi, mai propune amenajarea de poteci şi trasee pentru plimbare şi alergare, cu condiţia să fie realizate numai din pământ, lemn şi pietriş.

„Potecile şi traseele pentru mers, alergare şi biciclete pot fi realizate numai din pământ, lemn şi pietriş. Realizarea lor nu face obiectul scoaterii definitive/ocupărilor temporare din fondul forestier naţional, nu necesită autorizaţie de construcţie şi este permisă numai în situaţia în care nu implică tăieri de arbori, defrişări şi se realizează din pământ, lemn şi pietriş”, se arată în expunerea de motive.

Se instituie un nou principiu care vizează „valorificarea ca lemn fasonat”, măsură ce va fi realizată etapizat şi „permite valorificarea superioară a lemnului, permite ca volumul de lemn care se valorifică şi care se transportă să fie determinat precis prin măsurători pe fiecare piesă şi reduce semnificativ tăierile ilegale prin imposibilitatea emiterii de avize de însoţire a materialelor lemnoase de către operatorul economic atestat care realizează prestaţia”.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 – Codul silvic face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Surse: Agerpres, Hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate