Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BBC: Furtuna Filomena, care a făcut ravagii în Spania, vine spre România. ANM anunță Cod Galben de ninsori în 20 de județe

Publicat

Furtuna de zăpadă, Filomena, care a făcut ravagii în Spania, vine spre România. De asemenea, efectele acesteia se vor resimți și în Bulgaria și Croația. 

Cel mai probabil în România, primele efecte alte furtunii se vor resminți de luni. La Alba Iulia, sunt așteptate ninsori, până joi, 14 ianuarie. Cea mai scăzută temperatură se va resmimți în zilele de miercuri și joi, -4 grade.

CITEȘTE ȘI: VREMEA în ALBA, 11-17 ianuarie: Zile cu ninsori și temperaturi în scădere. Prognoza meteo în localități din județ

La Madrid situația este gravă,  unde mai mulţi oameni au fost blocaţi în maşini pe timpul nopții, multe străzi sunt blocate şi mai mulți copaci au fost doborâți la pământ.

Potrvit publicației El Pais, din  cauza furtunii există riscul ca acoperişurile caselor să se prăbuşească, iar serviciile de urgenţă nu reuşesc să funcţioneze la capacitate maximă.

De asemenea, aeroportul din Madrid este închis, iar transportul feroviar a fost blocat.

YouTube video

Furtuna Filomena a provocat cel puțin patru morți. Două persoane au murit din cauza frigului – una în orașul Zarzalejo, aflat în apropiere de Madrid, și una în orașul Calatayud, din apropiere de Zaragoza.

Alte două persoane și-au pierdut viața în regiunea Andaluzia, în apropiere de Malaga. Mașina în care se aflau a fost luată de puhoaie.

COD Galben de vreme rea în România 

În intervalul 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00 sunt vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului.

În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

surse: BBC, ANM

sursă foto: captura youtube

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax