Connect with us
Publicitate

CUGIR

CUGIR: Primul deces din cauza coronavirus. 34 cazuri de îmbolnăviri, 19 vindecări. Situația persoanelor aflate în izolare

Publicat

A fost înregistrat primul deces în orașul Cugir al unei persoane infectate cu COVID-19. Reamintim că numărul total al deceselor raportate oficial în județul Alba până vineri a ajuns la 14.

La Cugir, sunt în total 34 de cazuri de îmbolnăviri confirmate, din care 19 persoane sunt vindecate.

Citește și Al 14-lea deces în Alba, din cauza coronavirus: un bărbat de 63 de ani

Potrivit Primăriei, în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit online, vineri, 8 mai, a fost prezentată situația orașului Cugir în contextul pandemiei de coronavirus.

”La nivelul localității au fost confirmate 34 de infectări cu virusul SARS-Cov 2. În dimineața aceasta a fost constatat primul caz de deces de coronavirus la nivelul Cugirului, de la declanșarea pandemiei. Din totalul celor infectați, 19 s-au vindecat, persoanele încă bolnave fiind tratate, după cum urmează: 12 la spitalele de Covid din județ și 2 la domiciliu, fiind asimptomatice”, potrivit sursei citate.

De asemenea, până vineri, la Spitalul Orășenesc Cugir au fost recoltate 451 probe de la populație, personal medical și cel de ordine publică.

În izolare la domiciliu se află 86 de persoane, care fac parte din 33 de familii, iar 284 de persoane (116 familii) au ieșit din izolare de la începutul stării de urgență și până în momentul de față.

Pentru a identifica vârstnicii din localitate care sunt singuri, bolnavi sau fără aparținători, SPAS Cugir a evaluat 3.572 de locuitori. Dintre aceștia, 279 sunt în risc crescut, iar 857 sunt în risc mediu. Prin urmare, 1136 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical, potrivit primăriei.

”SPAS Cugir a onorat 163 de comenzi pentru cumpărarea de alimente și medicamente. Prin Cantina Socială, au fost asigurate 102 porții de mâncare pentru 60 de familii cu probleme. Au fost asigurate produsele de igienă pentru 40 de persoane aflate în izolare”, mai anunță administrația locală.

Pentru a limita transmiterea COVID-19, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a instituit recomandarea obligativității persoanelor de a-și acoperi fața (nas, gură ) cu mască sanitară de protecție sau mască improvizată în mijloacele de transport public și în spațiile închise ale structurilor publice sau private în care se desfășoară activități sociale, comerciale, de prestări servicii sau relații cu publicul.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cugir atrage atenția că pericolul epidemilogic nu a trecut și că restricțiile trebuie respectate pentru a se limita numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax