Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să alegeți un aparat de cafea (P)


Publicat

Înainte chiar să văgândiți la toate dispozitivele disponibile care vă promit ceașca perfectă de cafea, începeți cu o întrebare mai ușoară: ce aromă preferați?

Este oare gustul mai blând al unei căni de cafea sau al unei cești mici de espresso robust cu crema aromată?

Deși iubitorii de cafea pot prefera o metodă față de alta pentru a face cea mai bună ceașcă de cafea, aceasta se reduce cu adevărat la gustul personal și la nivelul dorit de confort.

Primul dvs. pas este să decideți dacă doriți un dispozitiv manual sau automat.

Cât de implicat vreți să fiți în proces? Poate doriți să apăsați un buton pentru o băutură rapidă pe care o puteți lua apoi cu dvs. la serviciu. Un aparat de cafea simplu necesită o pregătire minimă.

Un espressor de cafea, deși necesită în mod obișnuit măcinarea boabelor proaspete de cafea, face aproape toată prepararea pentru dvs. Poate că vă place să personalizați complet gustul cafelei dvs. prin procesul de preparare și nu vă deranjează să petreceți puțin timp suplimentar pentru a o face corect.

Nu sunteți sigur ce metodă preferați? Vom analiza câteva dintre diferențele dintre tipurile de aparat de cafea, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză.

Simplu și convenabil: aparatul de cafea cu o singură porție

Dacă doriți să vă bazați pe un espressor de cafea care vă va oferi o doză rapidă de cofeină la ieșirea pe ușă, luați în considerare un aparat de cafea automat cu o singură porție. Rapide și convenabile, aceste aparate folosesc capsule de cafea – nu este necesară măsurarea, măcinarea, turnarea sau scufundarea.

Pur și simplu adăugați apă proaspătă și capsula în aparat, așezați cana sub gura de scurgere și apăsați un buton. Cele mai multe aparate au capacitatea de a face, de asemenea, latte sau cappuccino, satisfăcându-vă pofta de cafea de specialitate.

Deoarece prepară o singură ceașcă la un moment dat, aceste dispozitive automate funcționează bine dacă locuiți singur sau cu persoane care nu sunt băutoare de cafea.

Dacă obiectivul final este o cafea rapidă și ușoară, un aparat de cafea cu o singură porție vă oferă simplitate, gust și versatilitate.

Preparare ușoară pentru mai multe persoane: cafetiera

Cafetierele sunt un standard al industrie dintr-un motiv: au reputația de a face o ceașcă mai ușoară de cafea, fără complicații. Cu acest tip de espressor de cafea, vă puteți personaliza experiența, alegând tipul de boabe de cafea, pe lângă preparatele decafeinizate.

Aparatele de cafea cu picurare au un alt avantaj: capacitatea de a economisi timp prin folosirea cafelei măcinate cumpărată din magazin.

Deși necesită măsurarea cantității de cafea și adăugarea de apă în rezervor, procesul nu este nici pe departe la fel de precis ca metodele manuale și este suficient de simplu încât să poată fi realizat în timp ce sunteți pe jumătate adormit și sub-cofeinizat sau cu o noapte înainte.

Cafetierele sau aparatele de cafea cu picurare prepară, de obicei, boabe pre-măcinate prin filtre de hârtie – făcându-le o alegere simplă pentru adepții cafelei care doresc o soluție de cofeină de dimineață fără complicații.

Aroma clasică italiană: un espressor de cafea veritabil

Espresso în stil italian este atât mai intens, cât și mai amar decât cafeaua de la cafetieră. Aceste dispozitive necesită boabe prăjite de culoare închisă, capabilă să reziste la presiunea ridicată a aparatului, rezultând o infuzie mai puțin acidă, dar mai bogată.

Acest stil de fabricare a cafelei produce, de asemenea, o cremă sau spumă deasupra băuturii – conferind espresso-ului aroma sa completă.

Pentru prospețime și crema ideală, pasionații de espresso recomandă insistent să vă măcinați propriile boabe cu o râșniță de cafea, fix înainte de prepararea într-un espressor de cafea. Boabele vechi înseamnă mai puțină cremă, gust și aromă. Deci, pentru a menține boabele întregi proaspete între utilizări, mulți consumatori de espresso dedicați folosesc, de asemenea, un recipient de depozitare sigilat sub vid.

Majoritatea aparatelor de espressor de cafea produc fie o singură ceașcă sau una dublă de espresso, la un moment dat. Servite într-o ceașcă mai mică, acestea conțin între 40-75 miligrame de cofeină; totuși, dimensiunea mică a porției duce la un conținut mai mic de cofeină, în comparație cu alte metode de preparare.

Cu toate acestea, dacă preferați o băutură cu mai mult volum, multe aparate au capacitatea de a produce, de asemenea, latte și cappuccino.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident GRAV de circulație pe DN1, la Sântimbru. O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite

Publicat

Două persoane au fost grav rănite și una și-a pierdut viața într-un accident de circulație extrem de grav, produs miercuri dimineață pe DN1, în apropiere de Sântimbru. 

UPDATE ora 7:25

Victime au fost predate echipajelor medicale pentru a fi transportate la UPU Alba.

Știrea inițială:

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru descarcerare si acordarea primului ajutor medical la un accident rutier produs pe DN 1, raza localității Sântimbru.

Traficul este blocat, iar polițiștii sunt la fața locului.

Din primele informații este vorba despre 2 autoturisme implicate în accident din care au rezultat 3 victime.

În urma accidentului o victimă a fost propulsată în afara autoturismului, aflându-se în stop cardio respirator.

Salvatorii de la ISU au încercat să-i aplice manevre de resuscitare.

Celelalte 2 victime erau încarcerate, conștiente, cu multiple traumatisme.

Una dintre acestea a fost deja descarcerata, forțele de intervenţie acționează pentru descarcerarea celei de-a treia victime, au transmis reprezentanții ISU Alba.

La fața locului au fost trimise mai  mult mașini de intervenție și ambulanțe.

Știre în actualizare

Surse ISU Alba, IPJ Alba

Sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Sinodul de toamnă al Bisericii Greco-Catolice se va desfășura online, din cauza pandemiei

Publicat

sfant

Sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, programată în 29 octombrie, se va desfășura în on-line, din cauza valului 4 al pandemiei de coronavirus.

Sesiunea sinodală se va desfășura sub președinția Preafericirii Sale Cardinal Lucian și va aborda chestiuni de ordin administrativ, pastoral și canonic.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Sursă: e-communio.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Negocierile de taină dintre PNL și PSD au eșuat în mai puțin de o oră. Ciucă nu are majoritate pentru Guvern

Publicat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu, premierul desemnat Nicolae Ciucă și președintele PNL, Florin Cîțu, s-au întâlnit marți seară, fără a anunța presa, pentru a discuta soarta guvernului.

Discuția a durat aproape o oră și a fost un eșec.

Din delegație au făcut parte președintele PSD Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, iar președintele PNL, Florin Cîțu, a fost însoțit de premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

Întâlnirea a avut loc la 19:30, la mai puțin de o oră după ce PSD a trimis un comunicat oficial prin care anunță că dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și își asumă cele 10 măsuri urgente propuse de social-democrați, atunci și PSD se va alătura acestui demers.

Liderii celor două partide nu au reușit să se înțeleagă nici în privința scenariului unui guvern minoritar susținut de PSD, nici în privința intrării PSD la guvernare.

A treia variantă discutată în interiorul PSD este „opoziția totală”.

Surse din conducerea PSD susțin însă că va mai avea loc o rundă de negocieri în zilele următoare.

Surse: Digi24.ro, G4media.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

27 octombrie 1687: Tratatul de la Blaj. Ziua în care armata austriacă a preluat mai multe orașe și cetăți din Transilvania

Publicat

27 octombrie 1687 este ziua în care s-a semnat Tratatul de la Blaj, prin care Transilvania punea la dispoziţia armatei austriece un număr de oraşe şi cetăţi şi era recunoscută domnia ereditară a lui Mihai Apafi în Transilvania.

Eforturile diplomatice ale Vienei pentru ocuparea Transilvaniei au început în primăvara anului 1685, cu misiunea iezuitului Antide Dunod, care a fost însărcinat să realizeze o alianță antiotomană între Transilvania și Țara Românească, sub protecția  împăratului.

Nobilimea transilvăneană a înțeles adevăratul scop al lui Dunod și l-a întâmpinat cu reticență.

În acest context, iezuitul a fost forțat să spună cât se poate de clar scopul misiunii sale: ”Nolentes volentes, proteget vos Sua Majestas” (”Vreți nu vreți, veți fi protejați de Maiestatea Sa”).

Nemulțumiți de mersul anevoios al negocierilor, în toamna anului 1685, austriecii au trimis primele trupe pe teritoriul Transilvaniei, iar Dunod i-a cerut dietei de la Alba Iulia să rupă toate legăturile cu turcii și polonezii.

În anul următor, o nouă armată imperială a pătruns pe teritoriul Transilvaniei și a învins trupele trimise să o oprească.

În aceste condiții, reprezentanții stărilor din Transilvania au semnat Tratatul Hallerian, prin care provincia intra sub protecția împăratului.

Profitând de o retragere temporară a trupelor imperiale, care au fost trimise la asediul Budei, Apafi și dieta au amânat ratificarea acordului, mai mult au decis să îi trimită Porții tributul obișnuit și să păstreze relațiile cu otomanii.

Iritată de acțiunile transilvănenilor, Curtea de la Viena a trimis o nouă armată, sub conducerea lui Carol de Lorena, care a impus un nou acord, semnat la Blaj, în toamna anului 1687.

Acest acord a reprezentat ocuparea de facto a Transilvaniei, habsburgii instalând garnizoane militare în toate cetățile importante, iar transilvănenii erau obligați să furnizeze alimente pentru întreținerea acestora.

Momentul, reprezentat de o gravură

Scena predării cheilor cetăților Transilvaniei către austrieci, în conformitate cu prevederile Tratatului de la Blaj semnat la 27 octombrie 1687, a fost imortalizat într-o gravura.

Lucrarea a fost realizată la sfârșitul secolului al XVII-lea, având la bază un desen de Sebastian le Clerc, gravat de Johanna Sibilla Kräusin și tipărit de Jeremias Wolff la Augsburg.

Gravura face parte dintr-o mapă intitulată Les Actions Glorieuses de S.A.S. Charles Duc de Lorraine &c. en Hongrie, Transylvanie, &c. Imaginea centrală cu titlul Les transilvains soumis prezintă în partea stângă un cort decorat cu Crucea de Lorena, sub care ducele Carol primește de la nobilii ardeleni cheile cetăților Transilvaniei.

În partea superioară, flancată de trofee de război și steaguri, este imaginea cetății Alba Iulia, denumită în gravură Weissemburg.

Este vorba despre a doua cea mai veche imagine a cetății transilvănene.

Surse: Historia.ro, mnuai.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate