Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să alegeți un aparat de cafea (P)

Publicat

Înainte chiar să văgândiți la toate dispozitivele disponibile care vă promit ceașca perfectă de cafea, începeți cu o întrebare mai ușoară: ce aromă preferați?

Este oare gustul mai blând al unei căni de cafea sau al unei cești mici de espresso robust cu crema aromată?

Deși iubitorii de cafea pot prefera o metodă față de alta pentru a face cea mai bună ceașcă de cafea, aceasta se reduce cu adevărat la gustul personal și la nivelul dorit de confort.

Primul dvs. pas este să decideți dacă doriți un dispozitiv manual sau automat.

Cât de implicat vreți să fiți în proces? Poate doriți să apăsați un buton pentru o băutură rapidă pe care o puteți lua apoi cu dvs. la serviciu. Un aparat de cafea simplu necesită o pregătire minimă.

Un espressor de cafea, deși necesită în mod obișnuit măcinarea boabelor proaspete de cafea, face aproape toată prepararea pentru dvs. Poate că vă place să personalizați complet gustul cafelei dvs. prin procesul de preparare și nu vă deranjează să petreceți puțin timp suplimentar pentru a o face corect.

Nu sunteți sigur ce metodă preferați? Vom analiza câteva dintre diferențele dintre tipurile de aparat de cafea, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză.

Simplu și convenabil: aparatul de cafea cu o singură porție

Dacă doriți să vă bazați pe un espressor de cafea care vă va oferi o doză rapidă de cofeină la ieșirea pe ușă, luați în considerare un aparat de cafea automat cu o singură porție. Rapide și convenabile, aceste aparate folosesc capsule de cafea – nu este necesară măsurarea, măcinarea, turnarea sau scufundarea.

Pur și simplu adăugați apă proaspătă și capsula în aparat, așezați cana sub gura de scurgere și apăsați un buton. Cele mai multe aparate au capacitatea de a face, de asemenea, latte sau cappuccino, satisfăcându-vă pofta de cafea de specialitate.

Deoarece prepară o singură ceașcă la un moment dat, aceste dispozitive automate funcționează bine dacă locuiți singur sau cu persoane care nu sunt băutoare de cafea.

Dacă obiectivul final este o cafea rapidă și ușoară, un aparat de cafea cu o singură porție vă oferă simplitate, gust și versatilitate.

Preparare ușoară pentru mai multe persoane: cafetiera

Cafetierele sunt un standard al industrie dintr-un motiv: au reputația de a face o ceașcă mai ușoară de cafea, fără complicații. Cu acest tip de espressor de cafea, vă puteți personaliza experiența, alegând tipul de boabe de cafea, pe lângă preparatele decafeinizate.

Aparatele de cafea cu picurare au un alt avantaj: capacitatea de a economisi timp prin folosirea cafelei măcinate cumpărată din magazin.

Deși necesită măsurarea cantității de cafea și adăugarea de apă în rezervor, procesul nu este nici pe departe la fel de precis ca metodele manuale și este suficient de simplu încât să poată fi realizat în timp ce sunteți pe jumătate adormit și sub-cofeinizat sau cu o noapte înainte.

Cafetierele sau aparatele de cafea cu picurare prepară, de obicei, boabe pre-măcinate prin filtre de hârtie – făcându-le o alegere simplă pentru adepții cafelei care doresc o soluție de cofeină de dimineață fără complicații.

Aroma clasică italiană: un espressor de cafea veritabil

Espresso în stil italian este atât mai intens, cât și mai amar decât cafeaua de la cafetieră. Aceste dispozitive necesită boabe prăjite de culoare închisă, capabilă să reziste la presiunea ridicată a aparatului, rezultând o infuzie mai puțin acidă, dar mai bogată.

Acest stil de fabricare a cafelei produce, de asemenea, o cremă sau spumă deasupra băuturii – conferind espresso-ului aroma sa completă.

Pentru prospețime și crema ideală, pasionații de espresso recomandă insistent să vă măcinați propriile boabe cu o râșniță de cafea, fix înainte de prepararea într-un espressor de cafea. Boabele vechi înseamnă mai puțină cremă, gust și aromă. Deci, pentru a menține boabele întregi proaspete între utilizări, mulți consumatori de espresso dedicați folosesc, de asemenea, un recipient de depozitare sigilat sub vid.

Majoritatea aparatelor de espressor de cafea produc fie o singură ceașcă sau una dublă de espresso, la un moment dat. Servite într-o ceașcă mai mică, acestea conțin între 40-75 miligrame de cofeină; totuși, dimensiunea mică a porției duce la un conținut mai mic de cofeină, în comparație cu alte metode de preparare.

Cu toate acestea, dacă preferați o băutură cu mai mult volum, multe aparate au capacitatea de a produce, de asemenea, latte și cappuccino.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax