Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cursuri online din septembrie și la școală abia din octombrie. Scenariu luat în discuție pentru începutul anului școlar

examen

Publicat

Un nou scenariu pentru începutul anului școlar, cerut de medici, a fost luat în discuție. Potrivit acestuia, cursurile s-ar putea desfășura online în primele două săptămâni ale noului an școlar, urmând ca elevii să meargă la școală abia din 1 octombrie.

„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, a spus Ludovic Orban, citat de Mediafax, potrivit digi24.ro.

Premierul a spus că nu a fost luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util.

„Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luată în plan local”, a mai spus premierul.

„Decizia de deschidere a şcolii va fi o decizie care se ia în plan local la propunerea Consiliului de Administraţie, în care, repet, sunt implicaţi în Consiliul de Administraţie atât reprezentanţi ai autorităţilor locale, cât şi reprezentanţii corpului profesoral, cât şi reprezentanţii părinţilor, de asemenea, şi elevii pot să participe la decizie. Ei vor face propunerea şi decizia va fi luată pe baza propunerilor de Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, în funcţie de nivelul de răspândire a virusului, fie în clasă, fie parţial în clasă, parţial online, fie online. Sunt lucruri care sunt cunoscute”, a spus Orban.

Întrebat dacă autorităţile sunt încurcate de alegerile locale în redeschiderea şcolilor, el a spus: „Şi aici a fost o discuţie legată de acest subiect, tot ca un argument ca să înceapă şcoala online, în sensul ăsta a fost folosit, dar aici putem avea o soluţie, să dăm o zi liberă înainte de alegeri şi o zi liberă după alegeri, astfel încât să se poată pregăti … în şcolile în care se organizează secţii de votare”.

surse: digi24.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax