Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Delir la Tribunalul Alba cu Funar și teorii ale conspirației. A cerut invalidarea listelor PNL, PSD și UDMR la parlamentare

funar

Publicat

Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar și colegul său de partid, Petru Mîndru, au adus la Tribunalul Alba zeci de teorii ale conspirației. Acestea au fost scrise în mai multe contestații formulate de cei doi asupra listelor candidaților PNL, UMDR și PSD Alba la alegerile parlamentare. 

Funar este președintele partidului ”Partidul România Noastră”, iar Mîndru este colegul său. În 2020 acesta a candidat pentru funcția de primar al MunicipiuluiCluj Napoca, iar pe listele sale de susținători se aflau semnături ”date” chiar și de persoane decedate. 

De la transformarea României într-o corporație financiară, otrăvirea românilor, introducerea drogurilor în țară, pandemia de COVID-19 și până la Diana Șoșoacă, cei doi le-au bifat pe toate, la Tribunalul Alba. 

Mai exact Funar și Mîndru au cerut ca listele pentru senat și deputați ale celor trei partide din Alba să fie invalidate dintr-o serie de motive, toate desprinse din teorii ale conspirației.

Au fost în total patru contestații formulate, împotriva celor trei partide. Trei contestații făcute de Petru Mîndru și una formulată de Funar. Toate cele patru au fost respinse de magistrații Tribunalului Alba în data de 20 octombrie 2024.

Funar a constat listele PSD Alba, iar Mîndru pe cele ale PNL, UDMR și încă o contestație pentru PSD.

Teorii ale conspirației la Tribunalul Alba. ”Motivele” invocate împotriva PNL Alba

Toate cele patru contestații formulate, textele din documente sunt pline de teorii ale conspirației. Doar textele de lege și formulările standard scrise de către greferii instanței au sens. În rest Funar și Mîndru au cerut respingerea candidaturilor celor trei partide pe baza conspirațiilor.

CITEȘTE ȘI: Oferta electorală a PNL Alba pentru parlamentare: cunoscuți, necunoscuți și controversați. Cine sunt candidații de pe listă

Spre exemplu, într-o contestație formulată De Petru Mîndru asupra listelor PNL Alba se regăsesc următoarele motive:

(din motive evidente cităm întocmai ceea ce este scris în documentele oficiale ale Tribunalului Alba)

  • ”Din inițiativa PNL România a devenit Corporaţie Financiară, membră a Corporaţiei Financiare Internaţionale”
  • ”PNL, împreună cu alte partide politice parlamentare (PNŢCD, PD, fundaţia ilegală antiromânească UDMR etc) au eliminat românii din conducerea României şi i-au înlocuit cu alogeni, actori politici, care sunt dirijaţi de comisarii străini”
  • ”Otrăvirea cetăţenilor români cu aditivi alimentari cancerigeni”
  • ”Acceptarea introducerii şi consumului de droguri în România care a afectat un număr foarte mare de români, mai ales elevi şi studenţi”

Documentul integral poate fi citit aici, în format PDF: Contestație asupra listelor PNL Alba

De asemenea, mai există ”motive” legate de pandemia de COVID-19, pe care semnatarul contestației o numește ”genocid” și ”plandemie”. Lista continuă cu o serie de acuzații grave aduse asupra UDMR și a etnicilor maghiari din România.

Ce le-a reproșat în instanță Funar celor de la PSD

Una dintre cele două contestații asupra listelor PSD Alba este formulată de Gheorghe Funar, fostul primar al municipiului Cluj Napoca.

CITEȘTE ȘI: Averile candidaților din Alba: Cât de bogați sunt politicienii PNL, PSD, USR și AUR care vor să ajungă deputați și senatori

În mare parte motivele sunt similare, cu cele din lista de la PNL, însă, la PSD, Funar a mai adăugat, cităm:

  • ”PSD şi candidaţii săi la Senat şi Camera Deputaţilor nu au respectat articolul 44 din Constituţia României şi au permis vânzarea Pământului Sfânt România la cetăţeni din Ungaria, s.a., fără să respecte principiul constituţional al reciprocităţii. Se ştie că în Ungaria este interzisă vânzarea terenurilor la străini.
  • PSD a cooptat reprezentanţii UDMR în: Guvernul României; multe instituţii centrale şi locale; administraţia publică locală. Se ştie că, toţi etnicii maghiari din  au dobândit cetăţenia Ungariei, au jurat credinţă Ungariei şi poporului maghiar. Ei s-au angajat să acţioneze, sub conducerea Ungariei, pentru autonomia teritorială a Ardealului şi anexarea acestuia la ţara vecină, neprietenă”.

Diana Șoșoacă și PSD

De asemenea Funar i-a acuzat pe toți din PSD că au admis nevalidarea candidaturii Diana Șoșoacă pentru funcția de președinte al României.

”PSD şi candidaţii săi pentru Senat şi Camera Deputaţilor nu au respectat prevederile articolelor (…) Ca urmare, alegerile pentru funcţia de Preşedinte al României (din 24 noiembrie şi 8 decembrie 2024), precum şi cele pentru Senat şi Camera Deputaţilor, din 1 Decembrie, sunt fraudate! S-a ajuns în această situaţie, pe de o parte, prin interzicerea candidaturii doamnei europarlamentar Diana Șoșoacă la funcţia de Preşedinte al României, iar pe de altă parte prin interzicerea dreptului de a vota la peste 2.000.000 alegători din țara-mamă şi români de pretutindeni. Se ştie că, Biroul Electoral Central a admis candidatura doamnei Diana Șoșoacă preşedinta Partidului SOS România, la funcţia de Preşedinte al României”, a scris Funar în cererea de invalidare a listelor.

Documentul integral poate fi citit aici, în format PDF: Contestație asupra listelor PSD Alba

România ”Geţia Edenică-Adevărata Țară Sfântă”

Contestația asupra listelor UDMR a fost făcută de Petru Mîndru. În mare parte sunt scrise atacuri asupra UDMR și aluzii la Ținutul Secuiesc, dar apar și teorii ale conspirației susținute des de colegul său de partid, Gheorghe Funar.

Una dintre ele se referă la ”Geția Edenică-Adevărata Țară Sfântă” care ar fi de fapt România.

”Pricipalul obiectiv declarat şi susţinut de liderii UDMR în ultimele zile ale anului 1989 şi în anii următori a fost şi a rămas dezmembrarea teritorială a României, obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a Ardealului şi anexarea acestei multimilenare provincii a Geţiei Edenice (adevărata Țară Sfântă), cu continuatoarea ei sub denumirea falsificată de România (care înseamnă ţara iobagilor), începând cu data de 24 ianuarie 1862”, se arată în motivarea instanței.

Documentul integral poate fi citit aici, în format PDF: Contestație asupra listelor UDMR

Gheorghe Funar și discursul conspiraționist

În urmă cu aproape un an, Gheorghe Funar a fost prezent la Alba Iulia. Atunci fostul primar al Clujului a făcut parte din ”completul de judecată” care a ”condamnat” Imperiu Austro-ungar pentru crimă.

VEZI ȘI: Imperiul austro-ungar ”judecat pentru crimă” la Alba Iulia. Primarul Gabriel Pleșa, Funar și un lider AUR pe post de judecători

La eveniment au participat mai mulți politicieni AUR și primarul Gabriel Pleșa, care pe atunci încă era la USR, dar între timp s-a reîntors la PNL.

Funar a avut un discurs desprins din teorii ale conspirației, legate de daci, tuneluri subterane și prima capitală a planetei.

Prima dată, Funar a spus că ar trebui dată o lege prin care să fie înlăturate de pe teritoriul României, ” a tuturor statuilor criminalilor împotriva neamului get, a strămoșilor noștri și împotriva României.

VEZI ȘI: VIDEO: Gheorghe Funar, discurs cu teorii ale conspirației la Alba Iulia: Tuneluri dacice, Sarmizegetusa prima capitală a Planetei

Petru Mîndru, candidat cu semnături ale morților pe listele de susținere

Mîndru este cadru militar în rezervă și secretar al partidului condus de Funar. Pagina acestuia de Facebook este plină de video-uri cu tente conspiraționiste.

În 2020 a candidat pentru funcția de primar al Clujului. Atunci a avut o problemă după ce pe lista sa de susținători se aflau și persoane decedate, au scris reporterii de la cluj24.ro.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lacatus Cristian Florin

    marți, 22.10.2024 at 19:22

    Are dreptate domnul Funar,laboratoare de carne hibrida,noua ne ucid animalele ,perci,oi,vaci,păsări,și conducătorii noștri mult iubiți ce fac,stau în genunchi in fata celor de la UE și le pun in aplicare ordinele,nu contează că au vândut tara,pe nici unul nu-l vezi in pușcărie,toți sunt bine mersii și ii doare la bocanc de prostime

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate