Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Demisia deputatului Teodor Atanasiu din Parlament rămâne „la sertar”. Victor Ponta a anunțat că PSD-iştii nu-și depun mandatele

Publicat

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat joi, într-un interviu la Radio România Actualităţi, că o eventuală demisie a parlamentarilor USL ar putea fi posibilă doar în cazul în care se va încheia un acord politic cu Puterea în acest sens. Ponta a precizat că o eventuala demisie a parlamentarilor USL nu ar declanșa alegeri anticipate și ar încuraja Puterea să-și promoveze propriile proiecte, fără ca în Parlament să existe Opoziție.

„Orice parlamentar poate să-și dea demisia. Până la urmă, e un act unilateral. În măsura în care există acest acord, noi suntem categoric hotărâţi să participăm la el și să ne dăm demisiile. Altfel, dacă apărea doar din partea Opoziției, dincolo de anormalitatea situaţiei, un Parlament format doar din cei de la Putere, ar fi multe impedimente care ţin de ceea ce noi avem dreptul să facem în Parlament (…) Sunt lucruri foarte importante pe care mi-e teamă că Puterea actuală, tocmai profitând de lipsa noastră de acolo, s-ar vedea încurajată să le folosească”.

Declarația lui Victor Ponta pune într-o situație oarecum delicată demersul parlamentarilor PNL care și-au scris demisiile și le-au înmânat președintelui Crin Antonescu. Printre aceștia se află și deputatul PNL de Alba, Teodor Atanasiu. În 23 ianuarie, Atanasiu a postat pe internet următorul mesaj: „Astăzi am înaintat preşedintelui Crin Antonescu demisia mea din calitatea de deputat în Parlamentul României. Am făcut acest gest pentru a-mi arăta solidaritatea cu revendicările protestatarilor, cu dorinţele cetăţenilor şi pentru a nu mai gira cu prezenţa mea în Parlament o democraţie parlamentară care nu există. De mâine voi milita, inclusiv în stradă, pentru alegeri anticipate (prezidenţiale şi parlamentare). Sper ca acest gest, al meu şi al colegilor mei, va dovedi ca nu toţi politicienii sunt la fel!”.

Mai mulţi parlamentari PNL şi-au depus, la începutul săptămânii, demisiile în faţa liderului PNL Crin Antonescu, în speranţa că şi colegii de la PSD îi vor urma.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cugireanu

    vineri, 27.01.2012 at 09:04

    Ce am spus ce e Abureala cu Demisia lui Atanasiu , e facuta doar de imagine, e pusa doar la sertar

  2. michelangelo

    vineri, 27.01.2012 at 11:12

    deci si-a dat demisia dar de fapt nu si-a dat demisia. o vrajeala ieftina. cum sa-si dea demisia de la ciolan, fie el si mai mic ca e ciolanul opozitiei. cu abureli din-astea sunt buni toti atat opozitia cat si puterea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax