Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Detaliile incredibile ale arestării fostului șef al DIPI: Ritualuri șamanice îmbunătățite cu drogul „molecula spiritului”

Publicat

Chestorul Gelu Oltean, fostul șef al DIPI (Direcția de protecție internă, fostul serviciu secret al Ministerului de Interne, cunoscut ca UM0215, ‘Doi şi-un sfert’), a fost reținut, pentru trafic de droguri, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Braşov, iar ulterior instanța a aprobat arestarea sa. 

Judecătorul a aprobat arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gelu Oltean. Gelu Oltean, concubina sa și un cetățean britanic au fost arestați pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Brașov. Cei trei ar fi organizat diferite reuniuni pentru consum de droguri.

„Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, potrivit DIICOT Brașov.

Potrivit Agerpres, fiecare persoană participantă la ședințe plătea în jur de 500 de euro. La aceste reuniuni de consum de droguri ar fi participat uneori şi zeci de persoane. 

Alături de fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne au mai fost reținuți Vanessa Youness, fondatoarea unei clinici de welleness de lângă București, și un cetățean englez, Thomas Lishman.

Oltean ar fi organizat, împreună cu Vanessa Youness, ședințe de șamanism la clinica acesteia unde folosea un drog halucinogen.

Drogul despre care este vorba în această speță se numește dimetiltriptamină și considerat cel mai puternic drog psihedelic. DMT, supranumit „molecula spiritului”, este substanţa pe care cercetătorii o studiază de 70 de ani, pentru a-i înţelege efectul. Drogul conţine Ayahuasca, un amestec șamanic folosit în anumite triburi amerindiene din Amazon şi nu numai.

Acesta a acordat în vară un interviu ziarului Evenimentul zilei, în care a povestit depre ”tratamentul” pe care îl face: 

  • R: Am citit articolul despre dvs. că ați fost în jungla amazoniană, unde ați urmat un tratament revoluționar care v-a schimbat viața complet.
  • G.O.:  Ayahuasca este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, întra-devăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta.
  • R.: Și trebuie neapărat bătut drumul până în America de Sud?
  • G.O.: Din ignoranță, există o înțelegere greșită cu privire la ayahuasca. În traducere înseamnă vița de vie a sufletului. Dacă s-ar citi din curiozitate rețetarul acestui ceai pe Wikipedia, că e la îndemâna oricui, s-ar putea vedea că există diferite rețete ce pot fi folosite oriunde în lume legal și unele doar în America de Sud. Ambele rețete au același efect vindecător al unui spectru foarte larg de boli și afecțiuni. (fragment din interviu)

Chestorul Gelu Oltean nu se află la prima abatere: în anul 2016 a fost cercetat penal, alături de alți trei chestori de poliție și doi comisari șefi, pentru că luau bani din bugetul instituției.

Un alt scandal în care a fost menționat numele lui Gelu Oltean datează din 2017, după ce ziarul Național a publicat două fotografii în care apare, îngenunchiat și cu mâinile împreunate a rugăciune, comisarul-șef Aurelian Miu, șeful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Acesta se află în fața mai multor persoane, printre care chestorul Gelu Oltean, fost șef al Direcției Informații și Protecție Internă. Alături de Gelu Oltean, în fotografii mai apăreau chestorul general de Poliție Ioan Buda și chestorul Marcel Ardelean, director al Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit Digi 24, înainte de a veni „la centru”, la Bucureşti, Gelu Oltean a fost adjunct al şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi şeful structurii de Informaţii a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. Promovările de care s-a bucurat în structurile MAI par să fi venit în contextul apropierii lui Gelu Oltean de primul şef cu nume celebru al Serviciului de Informaţii al MAI (aşa-numitul „Doi şi-un sfert”, fosta unitate de informații a Internelor – UM 215): Virgil Ardelean, supranumit „Vulpea”.

În 1997, când mentorul său a fost numit şef la Poliţiei Capitalei, Gelu Oltean a devenit purtătorul său de cuvânt. Iar când Virgil Ardelean a fost numit şef al Doi şi-un sfert, Gelu Oltean l-a urmat în serviciul de informaţii al MAI. În perioada 2012 – iulie 2014, Oltean a fost şeful DIPI.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax