Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii spun că nu vor mai putea filma abuzurile dacă li se iau telefoanele la ore. Noile reguli, criticate

furt telefon mobil

Publicat

Decizia Ministerului Educaţiei de modificare a regulilor în şcoli, prin care telefoanele mobile ale elevilor vor trebui să fie depozitate în locuri speciale, la ore, astfel încât să nu afecteze activitatea la clasă, este criticată de reprezentanţii elevilor.

Asociaţia Elevilor din Constanţa consideră că astfel elevii nu vor mai putea să filmeze dacă un cadru didactic face un abuz sau dacă un elev agresează un cadru didactic. AEC a spus că deşi folosirea telefoanelor mobile în timpul orei era interzisă oricum, telefoanele rămâneau la elevi, care le puteau folosi dacă vedeau fapte de acest gen.

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Constantin Alexandru Manda, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că de-a lungul timpului au fost agresiuni fizice atât din partea profesorilor faţă de elevi, dar şi invers, precizând că violenţa în şcolile din ţara noastră este foarte mare.

„Prin interzicea utilizării telefoanelor mobile în timpul orei şi depozitarea acestora, din moment ce elevii nu le vor mai avea la îndemână, nu vor putea, de exemplu, să filmeze dacă un cadru didactic face un abuz în timpul orei de curs sau chiar dacă un elev agresează un cadru didactic. Atunci orice vede acest lucru trebuie să sesiseze. Poate fi o consecinţă a faptului că elevii nu-l vor mai avea în posesie în timpul orei”, a spus Constantin Alexandru Manda.

Noul Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP) a fost semnat recent de ministrul Educaţiei. Printre prevederile regulamentului se află interzicerea efectuării serviciului pe şcoală de către elevi, a folosirii notelor ca mijloc de coerciţie sau a sancţionării elevilor care nu poartă uniforma unităţii.

Citeşte şi Noi reguli în şcoli: Telefoanele mobile, depozitate în locuri speciale, la ore. Serviciul pe şcoală, interzis

Citeşte şi ANGAJĂRI din SURSĂ EXTERNĂ la POLIŢIE. Peste 700 posturi scoase la concurs în Alba şi în ţară. ÎNSCRIERI

Citeşte şi Pe bretelele de acces pe autostrada Sebeș – Turda ”abia încape un Duster”. Raport alarmant privind Lotul 3

Citeşte şi PERCHEZIȚII în Alba și Sibiu la persoane bănuite de furtul a 500 de litri de motorină de la cetățeni din Blaj

Citește și Ei votează, noi plătim! 1,6 milioane de lei din bani publici pentru greşelile consilierilor judeţului Alba

Citeşte şi Palatul Principilor din Alba Iulia va deveni Muzeu al Transilvaniei. Investiție de 21 de milioane de lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate