Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Europarlamentarul Mircea Hava, primele inițiative în Parlamentul European, la două luni de când și-a preluat funcția

Publicat

Europarlamentarul Mircea Hava a depus primele sale amendamente în Parlamentul European. Împreună cu doi colegi liberali, acesta face demersuri pentru ca fermierii din Uniunea Europeană, aflați în nevoie din cauza pestei porcine, să primească „nu mai puțin de 80 de milioane de euro” despăgubiri pentru pierderile suferite.

„Așa cum am susținut, dintotdeauna, banii europeni sunt o șansă pe care România nu trebuie să o irosească. Cu nici un chip și cu nici un fel de scuză. Am demonstrat, la Alba Iulia, ca primar, că se poate face enorm cu aceste fonduri iar misiunea mea continuă și din poziția de europarlamentar.

Citește și Mircea Hava a mai luat un om din Primăria Alba Iulia. Fostul primar și-a mărit garnitura de asistenți de la Parlamentul European

În aceste zile, alături de colegii mei liberali – Siegfried Mureșan, Daniel Buda și Dan Motreanu, din Parlamentul European, facem demersuri pentru ca fermierii, aflați în nevoie din cauza pestei porcine, să primească nu mai puțin de 80 de milioane de euro. Trei amendamente la bugetul pe 2020 al Uniunii Europene care vor balansa pierderile suferite în acest an.

Dacă vreți, e o „gură de oxigen”, motivată și de faptul că munca acestor oameni ne afectează pe toți, dincolo de mii și mii de oameni care asigură locuri de muncă și riscă, în fiecare an, să piardă enorm. Oportunitățile de a corecta sunt aici, decizia de a dubla efortul și a finaliza o are Guvernul Romaniei, după votul din săptămâna 30 septembrie-3 octombrie.

Europa ne dă, însă nu ne bagă în traistă. Iar aici intervine prestația și, atenție, datoria Guvernului României care, obligatoriu, trebuie să își facă partea lui de treabă pentru ca acești bani să ajungă unde trebuie. De altfel, mai sunt câteva luni din acest an, interval în care bani alocați similar anul trecut, mai pot fi cheltuiți. Nu putem, la nesfârșit, să lăsăm ca banii europeni, pentru care cotizăm, să ni se scurgă printre degete, în timp ce alte țări repun pe picioare sau dezvoltă, tot prin aceste mecanisme financiare, sectoare importante din economie.

Vreau să fie bine înțeles faptul că agricultura României nu poate exista fără fermieri iar aceștia nu pot fi ajutați numai cu declarații spumoase și vizite de lucru de tristă amintire”, a scrie joi europarlamentarul Mircea Hava, pe o rețea de socializare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alin

    joi, 05.09.2019 at 18:12

    Credeam ca face sensuri giratorii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax