Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava a mai luat un om din Primăria Alba Iulia. Fostul primar și-a mărit garnitura de asistenți de la Parlamentul European

Publicat


hava

Un alt om din din Primăria Alba Iulia a plecat în echipa europarlamentarului Mircea Hava de la Bruxelles. Pe pagina oficială a lui Hava de pe site-ul Parlamentului European a apărut și Mihai Coșer, fostul purtător de cuvânt al instituției. Echipa fostului primar din Alba Iulia are acum și un asistent local pe lângă cei trei asistenți acreditați și asistentul de grupare.

Europarlamentarii își pot alege propriul personal, în cadrul unui buget stabilit de Parlament. În 2019, suma lunară maximă disponibilă pentru toate costurile implicate în recrutarea asistenților personali este de 24.943 euro pentru fiecare deputat european. Niciunul dintre aceste fonduri nu este plătit personal membrilor Parlamentului European.

Asistenți acreditați:

 • Daniela Micu – fosta șefa de cabinet a primarului Mircea Hava
 • Nicolaie Moldovan – city-manager suspendat al municipiului Alba Iulia
 • Andreea Sneajana Naidan – preluată de la europarlamentarul Cristian Bușoi

Asistenți acreditați (grupare):

 • Răzvan Hoinaru – de la cabinetele lui Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Cristian Bușoi și Gheorghe Falcă

Răzvan Hoinaru este ”împărțit” de europarlamentarii de dreapta, printre care se numără și clujenii Rareș Bogdan sau Daniel Buda, care fac chetă pentru a-i plăti lui Hoinaru salariul. Presa din Cluj scrie că legăturile lui Hoinaru duc până la Andrei Hrebenciuc sau Cristian Socol, cel care a creionat politica fiscală a guvernului PSD.

Pe lista europarlamentarului Hava se află și o firmă de contabilitate ICO GLIGA EXPERT SRL, la secțiunea Agenți de Plată. Firma aparține lui Florin- Valentin Gliga, un consilier local din Cluj, membru al PNL.

Se pare că Mihai Coșer ar fi plecat din Primăria Alba Iulia după ce ar fi constatat că între el și noua conducere, după plecarea lui Mircea Hava, există diferențe mari de opinie cu privire la modul în care se comunică public activitatea primăriei.

Cel mai nou membru al echipei europarlamentarului Mircea Hava nu va merge la Bruxelles ci va trebui să stea la biroul local al fostului primar.  Pentru că un astfel de birou deocamdată nu există, Mihai Coșer va trebui să găsească la Alba Iulia un sediu potrivit pentru șeful său, Mircea Hava.

Potrivit regulamentului, europarlamentarii pot alege diferite tipuri de asistenți.

Asistenții acreditați, cu sediul la Bruxelles (sau la Luxemburg / Strasbourg), sunt gestionați administrativ direct de către administrația Parlamentului, în aceleași condiții de angajare ca și pentru personalul temporar al Uniunii Europene. Europarlamentarii pot recruta maximum trei asistenți acreditați (în anumite condiții patru). Un minim de un sfert din bugetul total trebuie să fie utilizat pentru angajarea asistenților acreditați.

Deputații europeni pot, de asemenea, să angajeze asistenți locali din statele membre. Aceștia sunt administrați de către agenți plătitori calificați pentru a se asigura că cerințele fiscale și de securitate socială sunt îndeplinite în mod corespunzător. Pentru asistenții locali pot fi utilizați maximum 75% din bugetul total.

În afară de angajarea asistenților acreditați și a asistenților locali, până la un sfert din bugetul total disponibil poate fi utilizat și pentru plata serviciilor prestate de furnizorii aleși de europarlamentari, cum ar fi comandarea unui studiu de specialitate.

Asistenții trebuie să evite activitățile externe care pot provoca un conflict de interese. Din 2009, deputații europeni nu mai pot angaja rude apropiate. Numele sau numele societăților tuturor asistenților sunt publicate pe site-ul Parlamentului pe durata contractului, cu excepția cazului în care aceștia obțin o derogare pe motive temeinic justificate de protecție a siguranței lor.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. titi

  sâmbătă, 07.09.2019 la 14:55

  Si iată cum a ajuns si Mihai Trei priveliști la Bruxelles.
  Eu cred că in curând o sa fie de plecat si din Europa, ca din România ne am convins de muuulttt de treaba asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Tânără de 20 de ani, ucisă în centrul Timișoarei. Suspectul, un bărbat din Lupeni, prins după trei ore

Publicat

Scene teribile în centrul Timișoarei. O tânără a fost ucisă în parcul din spatele Catedralei. Din informațiile disponibile până acum, se pare că tânăra s-a întâlnit cu fostul ei concubin, iar acesta a atacat-o din senin cu un cuțit. A lăsat-o pe tânăra de 20 de ani într-o baltă de sânge și s-a făcut nevăzut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Barometrul de securitate energetică, prima ediție. Opiniile românilor despre schimbările climatice, OUG 114, rezervele de gaze

Publicat

Românii cred că schimbările climatice sunt reale, nu sunt de acord cu decizia guvernului de a adopta OUG 114 și vor să fie exploatate rezervele de gaz natural găsite în Marea Neagră. Sunt rezultate ale primei ediții a „Barometrului de securitate energetică” din România, realizată de INSCOP. Barometrul de securitate energetică este un instrument anual […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ANAF scoate la licitație mașini confiscate. Pe listă, Mercedes, Audi, Volkswagen, BMW, Nissan și Skoda

Publicat

masini

ANAF scoate la licitație mașini confiscate intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, cu preţuri accesibile pentru toată lumea. Vânzarea este directă sau prin licitație, așa cum procedează de obicei ANAF. Autoturismele sunt vândute de Administrația Județeană a Finanțelor Publice din mai multe județe din țară. AJFP Brașov Autoturism Chevrolet Aveo, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Profitul din criptomonede trebuie declarat la ANAF și va fi impozitat de la 1 ianuarie 2020. Ce prevede noul cod fiscal

Publicat

bitcoin

Conform noului Cod fiscal, veniturile obținute din criptomonede de către de către persoanele fizice se vor impozita, de la 1 ianuarie 2020. În anumite cazuri, se va plăti și contribuția la sănătate. Noul Cod fiscal prevede că persoanele care câștigă bani constant în criptomonede vor avea începând cu anul 2020 obligații fiscale și vor trebui […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate