Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ, clasa a IV-a 2023: prima probă, marți, la Limba română. Modele de subiecte pentru elevi

Publicat

Evaluare Națională, clasa a IV-a: testările pentru elevi încep marți, 16 mai, cu proba de Limba română. Durata testărilor este de 60 de minute.

Rezultatele nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Vor fi analizate de profesori, părinți, școli.

Calendar Evaluare Națională clasa a IV-a 2023

  • Limba română — marți, 16 mai 2023
  • Matematică — miercuri, 17 mai 2023
  • Limba maternă — joi, 18 mai 2023

Reguli la testări

Subiectele vor avea grad mediu de dificultate și sunt elaborate pe modelul celor de la evaluările internaționale.

Testările se desfășoară, de regulă, în sălile de clasă în care fac ore elevii de obicei. Vor fi eliminate materiale didactice ce pot influența elevii în rezolvarea subiectelor.

Fiecare test de la clasele a IV-a este evaluat de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământul primar de la clasă, potrivit metodologiei.

Evaluarea la clasa a IV-a presupune susținerea a două teste distincte:

  • test de Limba română scris-citit, care evaluează competențele de receptare-producere a mesajelor scris-citite; gradul de raportare la text, de creare de text, de exprimarea argumentată a unei păreri este unul mai detaliat, în conformitate cu programa școlară și cu nivelul de vârstă.
  • test de Matematică – evaluează competențele matematice de asemenea conform programei, trecându-se prin toate conținuturile/capitolele parcurse la matematică (numerele naturale în concentrul 0 – 1.000.000, scrierea numerelor cu cifre romane, adunarea și scăderea în concentrul 0 – 1.000.000, înmulțirea și împărțirea în același concentru, ordinea efectuării operațiilor, rezolvare de probleme tradiționale, metode de rezolvare a problemelor, fracții, elemente de geometrie, unități de măsură, tabele și organizatori grafici). Itemii sunt formulați fie în manieră grilă cu o singură variantă corectă de răspuns, fie în mod tradițional, presupunând rezolvarea prin operații.

Modele de subiecte Evaluare națională clasa a IV-a

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax