Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

UPDATE: Fără ore de Educaţie Fizică la clasele I şi pregătitoare. Planuri ale Ministerului Educaţiei

Publicat

copii sport

Ministerul Educaţiei intenţionează să scoată orele de Educaţie fizică de la clasele I şi pregătitoare, potrivit unui proiect. Planurile sunt ca aceste ore, predate de profesori de sport, să fie înlocuite cu ore de “Joc şi mişcare” şi “Muzică şi mişcare”, predate de învăţători.

UPDATE: MEN a făcut publice, miercuri, următoarele precizări: “Referitor la recentele discuții privind o serie de proiecte de acte normative elaborate de Ministerul Educației Naționale, precizăm următoarele:

Versiunea de proiect de ordin privind aprobarea planurilor-cadru pentru învățământ primar avea rolul de a genera o dezbatere pe acest subiect în cadrul Comisiei de Dialog Social, conform reglementărilor legislative în vigoare. Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și va fi reanalizat de specialiștii în domeniu.

În momentul în care se va contura o nouă versiune, Ministerul Educației Naționale va iniția o dezbatere într-un context mai amplu, scopul fiind acela de a găsi soluții adecvate provocărilor pe care le impune implementarea noului curriculum”.

Propunerea de eliminare a orelor de Educaţie fizică vine la sugestia Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, care motivează că modificarea vine în contextul în care „există semnale din partea cadrelor didactice, părinţilor şi a directorilor cu privire la dificultăţile de adaptare a copiilor în primii ani de şcoală la disciplina Educaţie fizică”.

Citeşte şi SURSE: MEN introduce SIMULARE la EVALUARE NAŢIONALĂ şi pentru clasa a VII-a, în 2019. Când încep probele pentru elevi

Proiectul de ordin prevede că elevii de la clasele pregătitoare şi întâi vor avea câte două ore din disciplinele Joc şi mişcare şi Muzică şi mişcare. Elevii de clasa a doua vor avea o oră de Educaţie fizică, şi nu două cum e în prezent, o oră de Joc şi mişcare şi două ore de Muzică şi mişcare.

Disciplina de educaţie fizică va avea o alocare de o oră pe săptămână la clasa a II-a şi de 2 ore pe săptămână la clasele a III-a şi a IV-a.

Citeşte şi ÎNSCRIERI la ŞCOALĂ 2019: Cererile pentru clasa pregătitoare, completate din 4 martie. Calendar şi reguli, proiect MEN

Citeşte şi STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2019-2020, modificări importante. Dispare o vacanţă. Cursurile încep în 16 septembrie. Proiect

În acelaşi ordin se precizează că elevii de la clasa pregătitoare vor avea minimum 19 ore pe săptămână şi maximum 20. Cei din clasa I, clasa a II-a şi clasa a III-a vor avea minimum 20 de ore pe sătpămână şi maximum 21 de ore săptămânal, iar cei din clasa a IV-a vor avea maximum 22 de ore pe săptămână.

surse: hotnews.ro, edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax