Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Finalizare proiect “Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județelor Sibiu și Alba”


Publicat

s

Proiectul “Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județelor Sibiu și Alba”, cod MySMIS 125264, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost implementat în judeţul Alba de către SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ ALBA IULIA și are o valoare totală de 14.290.903,57 lei din care 10.003.632,53 lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 01.01.2014 – 31.10.2019.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotări necesare infrastructurii medicale, pentru a contribui la dezvoltarea operaționalității la nivel regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate publică și îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate.

Obiectivele specifice vizează: Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate.

Vezi AICI comunicatul (pdf).ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de vânt în Alba, duminică după-amiază. Rafale de peste 55 km/h

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare imediată de vânt puternic pentru județul Alba, valabilă duminică după-amiază.

Până la ora 16.00, în zona joasă a județului, se vor semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55-60 km/h.

Atenționări similare sunt pentru județele Sibiu, Olt, Dolj, Mehedinți.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Dezinfecție pe străzile din Sebeș și în scările de bloc. 131 de locuitori sunt în izolare

Publicat

Primăria Sebeș a anunțat că duminică dimineața s-a intervenit cu soluții dezinfectante pe străzile și în zonele intens circulate din oraș, dar și în spațiile comune din cartierele de blocuri. Până duminică, la Sebeș erau 131 de persoane în izolare.

Reamintim că în Sebeș a fost semnalat un focar COVID-19 la un operator economic, unde au fost confirmați pozitiv 27 de angajați și altul la Spitalul Municipal, unde sunt șase cadre medicale infectate.

Vezi și FOCAR de coronavirus la o firmă din Sebeș. 27 de angajați confirmați cu COVID-19. Măsurile luate de DSP

”La Sebeș, ne-am preocupat constant de curățenia orașului și de dezinfectarea zonelor intens circulate, a spațiilor comune din cartierele de blocuri, pentru a ne proteja locuitorii. Chiar în cursul dimineții, echipa de la SPAP a intervenit cu soluții dezinfectante.

Vă rugăm să rămânem în continuare precauți, să respectăm măsurile de protecție stabilite de autorități. Municipiul Sebeș are o colaborare permanentă cu DSP Alba, încercând să luăm cele mai bune măsuri, în sprijinul comunității”, a transmis primarul Dorin Nistor, pe Facebook.

Citește și Precizări de la Spitalul Sebeș, unde sunt cadre medicale infectate cu COVID: ”A fost o relaxare prematură a personalului”

Potrivit sursei citate, sunt 131 de persoane în izolare, iar ”Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială le sunt aproape”.

”Vă rugăm să rămânem un sprijin și pentru toți cei testați pozitiv, pentru persoanele vulnerabile din orașul nostru.

Cu calm, cu responsabilitate și cu solidaritate vom trece cu bine peste această perioadă. Să fim oameni pentru oameni!”, a precizat primarul.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

213 cazuri noi de COVID-19 în România. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 18.070. Date oficiale din 24 mai

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 18.070, în România, potrivit datelor transmise duminică, 24 mai, de Grupul de Comunicare Strategică. Sunt 213 cazuri noi, raportate în ultimele 24 de ore.

Au fost înregistrate 1.179 decese, iar peste 11.000 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

Citește și FOCAR de coronavirus la o firmă din Sebeș. 27 de angajați confirmați cu COVID-19. Măsurile luate de DSP

Comparativ, până sâmbătă erau 17.857 de cazuri (145 noi), iar 11.187 de persoane erau declarate vindecate și externate.

Situația cazurilor de îmbolnăviri pe județe (sursă INSP – 24 mai):

Județ / nr. cazuri confirmate

Suceava:3.438

Mun. București:1.758

Neamț:871

Botoșani:710

Arad:695

Brașov:685

Mureș:661

Hunedoara:626

Galați:571

Vrancea:570

Bihor:546

Cluj:538

Timiș:498

Bacău:490

Sibiu:483

Iași:477

Ilfov:451

Ialomița:352

Bistrița-Năsăud:320

Alba:318 (325, potrivit DSP Alba)

Constanța:269

Dâmbovița:258

Argeș:235

Covasna:230

Giurgiu:211

Dolj:195

Buzău:158

Vaslui:157

Tulcea:141

Teleorman:130

Gorj:117

Harghita:115

Caraș-Severin:112

Mehedinți:105

Prahova:96

Maramureș:94

Sălaj:85

Călărași:80

Olt:75

Satu Mare:61

Vâlcea:28

Brăila:25

Grupul de Comunicare Strategică: ”Până astăzi, 24 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.070 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.399 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 1179 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 213 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 188 de pacienți.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOCAR de coronavirus la o firmă din Sebeș. 27 de angajați confirmați cu COVID-19. Măsurile luate de DSP

Publicat

Focar de COVID-19 la o firmă din Alba. Potrivit DSP, 27 de angajați ai unei firme din județ au fost confirmați cu noul coronavirus.

Potrivit DSP Alba, din cele 30 de cazuri raportate duminică, 27 sunt angajați ai firmei respective.

Este vorba despre persoane domiciliate în mai multe localități din județ. Acestea au fost internate în spitale din Alba.

”DSP Alba a demarat ca de fiecare dată 2 anchete (una epidemiologică și una a inspectorilor sanitari) asa cum prevede legislația în vigoare. Primele măsuri luate de DSP au constat în transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contacților direcți și suspendarea temporară a activității operatorului economic până la finalizarea anchetelor și pana la efectuarea operațiunilor de igienizare generală și dezinfecție în unitate.

Operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare, totodată specialiștii epidemiologi au stabilit ca principala cauza a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens.

În cadrul unității au fost testați ieri 64 de angajați, urmând ca astăzi sa fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19.

DSP Alba continuă să întreprindă măsuri specifice de identificare a cazurilor pozitive COVID-19 și a eventualelor focare, limitarea extinderii precum și de testare a populației conform atribuțiilor și normelor legale în vigoare.

Rugam populația să evite panica, specialiștii iau ca de fiecare dată măsuri ferme și imediate având ca scop protejarea sănătății publice”, a transmis DSP Alba.

Potrivit surselor Alba24, firma are sediul în Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate