Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: ”Guvernul pune în cârca primăriilor obligația de a obține autorizații ISU, fără sursa de finanțare”

Publicat

florin

Deputatul de Alba, Florin Roman, acuză guvernul că încarcă bugetele locale cu noi cheltuieli, fără să asigure și finanțarea acestora. Este vorba despre trecerea obligativității de obținere a autorizațiilor ISU pentru clădiri la primării, o măsură extrem de costisitoare.

”PSDragnea aplică o nouă lovitură primăriilor, aruncând în curtea lor obligativitatea obținerii autorizației ISU de securitate la incendiu, precum și costurile necesare documentației.

Practic, guvernul socialist se spală pe mâini și pune în cârca autorităților locale circa 4000 de unități de învațământ, care au nevoie de autorizație ISU, și în care viața copiilor este pusă în pericol în orice moment. În cursul anului trecut, doar 246 de scoli au primit autorizația ISU.

Alte circa 18.000 de scoli funcționează fără autorizatie ISU, acestea funcționând anterior obligativității obținerii autorizației de securitate la incendiu. În România lui Dragnea, alte circa 2900 de școli funcționează cu toaleta în fundul curții!

Guvernul zero, guvernul PSDragnea trebuie să spună oamenilor de ce aruncă noi costuri uriașe în cârca primăriilor, fără să “descentralizeze” și sursele de finanțare. Este o nouă lovitură dată primăriilor, după ce, prin legea bugetului, finanțarea persoanelor cu dizabilități a fost aruncată în totalitate, în cârca autorităților locale.

Spitale regionale nu fac, autostrăzi nu fac, toate responsabilitățile sunt aruncate la nivel local! Și atunci te întrebi, de ce mai avem nevoie de un guvern al României?”


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE ACCIDENT grav la Petreşti: Trei persoane rănite după ce două maşini s-au lovit

Publicat

smurd

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut în localitatea Petreşti. Din primele date, două autoturisme au intrat în coliziune. Una dintre persoanele rănite a rămas prinsă în caroseria maşinii. Potrivit ISU Alba, la faţa locului intervine Garda Sebeş cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Toate persoanele rănite sunt conştiente. UPDATE: […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A fost modificată legea armelor şi muniţiilor. Care sunt noile condiţii din proiectul adoptat de Parlament

Publicat

pistol

Legislaţia armelor şi muniţiilor a fost modificată prin vot final la Camera Deputaţilor asupra proiectului inițiat de guvern în cursul anului trecut. Una dintre modificări se referă la armele de tir, care vor putea fi folosite în scopul exclusiv de practicare a tirului sportiv, chiar și de tinerii sub 18 ani. “Persoanele care nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

De JOI: Înscrieri pentru LOCURI de PARCARE la Alba Iulia. Condiții, zone vizate, calendar și acte necesare

Publicat

parcari publice

Primăria Alba Iulia începe, din 20 iunie, înscrierile pentru atribuirea unor noi locuri de parcare de reședință, pe bază de abonament. Atribuirea se face numai în limita unui loc de parcare pentru fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație în blocurile arondate. O persoană poate depune un singur dosar. Înscrierile se vor face între orele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rezervația Masa Jidovului, filmată cu drona. Cum arată unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din Alba

Publicat

Masa Jidovului este un monument al naturii cunoscut de localnicii de pe Valea Sebeșului și sub denumirea de „Masa Uriașului”. Formațiunea de piatră face parte dintr-o arie protejată de interes național, de fapt o rezervație naturală de tip geologic și peisagistic situată în sud-vestul Transilvaniei, la granița dintre Alba și Sibiu. Rezervația naturală, inclusă în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate