Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: ”Guvernul pune în cârca primăriilor obligația de a obține autorizații ISU, fără sursa de finanțare”

Publicat

florin

Deputatul de Alba, Florin Roman, acuză guvernul că încarcă bugetele locale cu noi cheltuieli, fără să asigure și finanțarea acestora. Este vorba despre trecerea obligativității de obținere a autorizațiilor ISU pentru clădiri la primării, o măsură extrem de costisitoare.

”PSDragnea aplică o nouă lovitură primăriilor, aruncând în curtea lor obligativitatea obținerii autorizației ISU de securitate la incendiu, precum și costurile necesare documentației.

Practic, guvernul socialist se spală pe mâini și pune în cârca autorităților locale circa 4000 de unități de învațământ, care au nevoie de autorizație ISU, și în care viața copiilor este pusă în pericol în orice moment. În cursul anului trecut, doar 246 de scoli au primit autorizația ISU.

Alte circa 18.000 de scoli funcționează fără autorizatie ISU, acestea funcționând anterior obligativității obținerii autorizației de securitate la incendiu. În România lui Dragnea, alte circa 2900 de școli funcționează cu toaleta în fundul curții!

Guvernul zero, guvernul PSDragnea trebuie să spună oamenilor de ce aruncă noi costuri uriașe în cârca primăriilor, fără să “descentralizeze” și sursele de finanțare. Este o nouă lovitură dată primăriilor, după ce, prin legea bugetului, finanțarea persoanelor cu dizabilități a fost aruncată în totalitate, în cârca autorităților locale.

Spitale regionale nu fac, autostrăzi nu fac, toate responsabilitățile sunt aruncate la nivel local! Și atunci te întrebi, de ce mai avem nevoie de un guvern al României?”


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Incendiu la coșul de fum al unei case din Ciuguzel. Pompierii din Aiud au intervenit pentru stingerea focului

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu a izbucnit vineri seara, la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Ciuguzel. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un incendiu izbucnit la coșul de fum a unei locuințe din localitatea Ciuguzel. UPDATE: Incendiul a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor, despre rambursarea taxei auto. Data limită până la care românii își vor primi înapoi banii

Publicat

evacuare esapament masina poluare co2

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi că până la finele lunii aprilie, toate deciziile de impunere în privința restituirii taxei auto trebuie să fie emise, amenințând chiar cu demiteri în caz contrar. În plus, până la finele lunii mai, toți românii care au decizii de impunere ar trebui să își primească banii, potrivit ministrului. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Inconștiență fără limite, la Alba Iulia. Trei tineri au escaladat un stâlp de înaltă tensiune din oraș

Publicat

tineri stalp inalta tensiune

Teribilism dus la inconştienţă. Trei tineri au fost surprinși, vineri după-amiaza, în timp ce s-au urcat pe un stâlp de înaltă tensiune aflat în zona podului rutier de peste râul Ampoi, la ieșirea din municipiul Alba Iulia spre Cluj-Napoca. Un cititor Alba24 a surprins imagini cu trei tineri care s-au cățărat pe un stâlp de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele, obligate să încheie asigurare de răspundere profesională. Proiect la Ministerul Justiţiei

Publicat

semnare acte

Firmele vor fi obligate să încheie anual o asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile necesare unei eventuale proceduri de insolvență. Prevederea se regăseşte într-un proiect de lege lansat vineri în dezbatere publică de Ministerul Justiției. Polița va trebui transmisă Registrului Comerțului, altfel această instituție va putea să pronunțe dizolvarea firmelor, adică, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate