Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: ”Guvernul pune în cârca primăriilor obligația de a obține autorizații ISU, fără sursa de finanțare”

Publicat

florin

Deputatul de Alba, Florin Roman, acuză guvernul că încarcă bugetele locale cu noi cheltuieli, fără să asigure și finanțarea acestora. Este vorba despre trecerea obligativității de obținere a autorizațiilor ISU pentru clădiri la primării, o măsură extrem de costisitoare.

”PSDragnea aplică o nouă lovitură primăriilor, aruncând în curtea lor obligativitatea obținerii autorizației ISU de securitate la incendiu, precum și costurile necesare documentației.

Practic, guvernul socialist se spală pe mâini și pune în cârca autorităților locale circa 4000 de unități de învațământ, care au nevoie de autorizație ISU, și în care viața copiilor este pusă în pericol în orice moment. În cursul anului trecut, doar 246 de scoli au primit autorizația ISU.

Alte circa 18.000 de scoli funcționează fără autorizatie ISU, acestea funcționând anterior obligativității obținerii autorizației de securitate la incendiu. În România lui Dragnea, alte circa 2900 de școli funcționează cu toaleta în fundul curții!

Guvernul zero, guvernul PSDragnea trebuie să spună oamenilor de ce aruncă noi costuri uriașe în cârca primăriilor, fără să “descentralizeze” și sursele de finanțare. Este o nouă lovitură dată primăriilor, după ce, prin legea bugetului, finanțarea persoanelor cu dizabilități a fost aruncată în totalitate, în cârca autorităților locale.

Spitale regionale nu fac, autostrăzi nu fac, toate responsabilitățile sunt aruncate la nivel local! Și atunci te întrebi, de ce mai avem nevoie de un guvern al României?”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax