Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Focar de gripă la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Testele rapide au arătat că ar fi vorba despre 5 cazuri

Publicat

Focar de gripă la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Mai mulți elevi au prezentat simptome specifice, în ultimele zile. O echipă a DSP a fost prezentă la fața locului. 5 teste rapide, aplicate bolnavilor, au ieșit pozitive. 

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a confirmat situația pentru Alba24 și a oferit o serie de informații.

”Au fost cazuri, cred că 5 cazuri suspecte de gripă, confirmate la testele rapide, în măsura care se poate spune confirmat, pentru că aceste teste nu sunt relevante sută la sută” a declarat Alexandru Sinea. 

Probe recoltate de la doi dintre elevi au fost trimise marți la Institutul ”Cantacuzino” din București, dar deocamdată, spune directorul DSP, rezultatele nu au sosit. 

Echipă de medici epidemiologi a DSP s-a deplasat la instituția medicală, unde a făcut o serie de recomandări obișnuite pentru astfel de situații. Focar este considerat dacă sunt înregistrate cel puțin trei cazuri.  

De menționat că instituția de învățământ are rețea proprie de medicină școlară, inclusiv un medic specialist. 

Contactați de Alba24, reprezentanții Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au comunicat că la nivelul instituției ”au fost înregistrate cinci îmbolnăviri de sezon, iar aceste cazuri au fost izolate”.

”În cele cinci cazuri s-au făcut și analize amănunțite și așteptăm rezultatele. La nivelul colegiului am luat toate măsurile pentru dezinfectarea spaţiilor comune, pentru verificarea epidemiologică a elevilor și pentru informarea acestora cu privire la simptomele îmbolnăvirilor de sezon și măsurile preventive, precum şi limitarea învoirilor în oraş, pentru evitarea contactului cu persoane din afara instituţiei” au transmis aceștia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax