Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul ofiţer SIE, Claudiu Vulpe, martor în Dosarul de corupţie „DGFP Alba-Europexpres”

Publicat

Fostul ofiţer SIE Claudiu Vulpe a fost citat ca martor în dosarul de corupţie în care sunt judecaţi inspectorii fiscali DGFP Alba, Ioan Mihail Sârbu, Dănuţ Ioan Ispas şi patronul firmei „Europexpres”, Eugen Lăpădat. Magistraţii Tribunalului Alba au amânat, luni, judecarea cauzei pentru data de 21 noiembrie.

Claudiu Vulpe urma să fie audiat marţi de judecători în această cauză, dar nu s-a putut prezenta la proces, dat fiind faptul că în aceeaşi zi, la Curtea de Apel Târgu-Mureş, a avut termen Dosarul „Corupţie la Finanţe” în care acesta are calitatea de inculpat alături de avocata Doina Scutea.

Reamintim că, în Dosarul de mită „DGFP Alba – Europexpres”, în data de 5 iunie 2009, Mihai Ioan Sârbu şi Dănuţ Ioan Ispas sunt acuzaţi că, în calitate de consilieri în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba – Biroul de control fiscal, au acceptat promisiunea primirii sumei de 5.000 lei, iar la data de 10 iunie 2009 au primit efectiv suma respectivă de la inculpatul Eugen Lăpădat, spre a-şi îndeplini în mod defectuos un act legat de atribuţiile de serviciu. Concret, în schimbul sumei primite, cei doi funcţionari publici au consemnat în actul de control că societatea comercială administrată de mituitor are de plătit bugetului de stat obligaţii fiscale în cuantum substanţial mai redus decât cel ce reieşise în urma controlului, şi anume 2.153 lei în loc de 140.000 lei.

Fostul ofiţer SIE, Claudiu Vulpe (zis Fox) are calitatea de inculpat în Dosarul „Corupţie la Finanţe” şi „Prostituate pentru VIP-uri”, în care este acuzat de trafic de influenţă, precum şi de faptul că ar fi intermediat activităţile de şantaj, proxenetism şi trafic de minori.

Tribunalul Alba a decis amânarea judecării cauzei pentru data de 21 noiembrie, când Claudiu Vulpe va fi citat din nou.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax