Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO | „Marșul pentru viață”: Tineri, copii și părinți au participat la evenimentul organizat la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Aproximativ 200 de tineri, părinți, dar și copii au participat sâmbătă la „Marșul pentru viață” în Alba Iulia. Se află la cea de-a IV-a ediție, iar în acest an sloganul acţiunii a fost „Adopția, o alegere nobilă”. Potrivit statisticilor, în ultimii 23 de ani, au fost înregistrate 22 de milioane de cazuri de avort, susţin organizatorii.

Iniţiatorii acestui eveniment promovează stoparea avortului, iar oamenii care au ieșit sâmbătă pe străzile din Alba Iulia, dar și în alte 21 de orașe din țară au dorit să transmită un mesaj în acest sens.

„Un copil este un dar de la Dumnezeu, nu o alegere”, „Doctore spune-i mamei să mă nască!”, „Mamă îți mulțumesc că exist!”, „Să fim o voce pentru cei fără glas” sunt doar câteva dintre mesajele pe care participanții albaiulieni au vrut să le transmită oamenilor.

La eveniment au fost prezenţi tineri, părinţi şi copii, familii care au vrut să sublinieze importanţa dreptului la viaţă.

Președintele Centrului Creștin, Ghiță Dicoi a spus că în acest an sloganul marșului este „Adopția, o alegere nobilă” pentru că mulți părinți sau mame singure trebuie să se gândească înainte să ajungă la avort. Sunt mulți părinți care nu pot avea copii și doresc să adopte unul, iar alții aleg să nu îl păstreze din diverse motive.

Marșul s-a desfăşurat pe traseul strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, ce marchează sărbătoarea religioasă „Buna Vestire” şi este la a IV-a ediţie.

Printre oraşele în care s-a mai organizat sâmbătă „Marșul pentru Viață” se numără Arad, Bacău, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Galați, Giurgiu, Onești, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Slatina, Târgoviște, Tg. Jiu, Tg. Mureș, Timișoara și Tulcea.

„Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii şi a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puțin, iar de al altora chiar deloc.

Adopția este o soluție firească pentru ocrotirea copiilor născuți de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu își pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil.

În România, din păcate, nu există o cultură a adopției. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească.

Mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt considerați nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat”, au transmis organizatorii marşului.

Marșul pentru viață este un eveniment anual, inițiat cu 40 de ani în urmă în SUA, care se organizează în din ce în ce mai multe state din Europa și America. Marşul din Alba Iulia a fost organizat de Asociaţia „Centru Creștin” Alba Iulia în parteneriat cu  Asociaţia „Mișcarea Evanghelică Oastea Domnului”, Asociaţia “Centrul Iochebed” precum şi alte organizaţii din oraş.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheorghe

    sâmbătă, 22.03.2014 at 18:48

    Da, un stat fundamentalist! Asta ne dorim! Sa nu va puna dracu sa purtati 2 materiale diferite sau sa ridicati un deget in Sfanta zi de Duminica ca v-a luat mama Dracu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax