Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Studenții de la Teologie, în tabără la Mănăstirea Oașa. ASCOR a sărbătorit 30 de ani de activitate

Publicat

Studenți la Teologie din Alba Iulia, membri ai Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) au sărbătorit 30 de ani de activitate a organizației, la o tabără la Mănăstirea Oașa. Au făcut drumeție pe munte, au ajutat în activitatea lăcașului de cult și au participat la cursuri de muzică psaltică.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, studenții au luat parte la ascultările specifice vieții mănăstirești: la procesul de obținere a tămâii, la prepararea mirului, la pregătirea mâncării, dar și la unele îndeletniciri culturale, precum inventarierea și indexarea cărților din bibliotecă.

Au participat și la cursuri de muzică psaltică, susținute de către Claudiu Stuparu, profesor de muzică bizantină, membru al corului psaltic „Nectarie Protopsaltul” din București.

De asemenea, în cadrul taberei, studenții au desfășurat o drumeție pe Muntele Fetița (Șureanu), fiind însoțiți de către părintele Silvan, starețul Mănăstirii Oașa. Pe acest masiv, tinerii s-au oprit la paraclisul așezământului monahal, prilej cu care au intonat câteva imnuri religioase și cântece patriotice, după care au băut un ceai cald.

Pe parcursul taberei, s-au născut noi idei, proiecte și perspective inedite pentru studenții universității albaiuliene.

Scopul taberei a fost acela de a-i „elibera” pe studenți din rutina confortului zilnic, tinerii dobândind astfel „oxigenare” și revigorare duhovnicească, mai precizează organizatorii.

Activitățile participanților s-au desfășurat sub coordonarea părintelui diacon Răzvan Brudiu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

În cadrul taberei au fost prezenți părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, și părintele Cristian Rațiu, duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Aceștia care s-au implicat alături de studenți în la activitățile derulate pe parcursul celor patru zile.

Tabăra s-a desfășurat în perioada 9-13 februarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax