Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea carantinării și izolării: Ce scenariu le-a prezentat Raed Arafat, senatorilor din Comisia Juridică

Publicat

Dezbaterile pentru legea carantinării și izolării l-au avut în centru pe secretarul de stat Raed Arafat, care a încercat să le explice senatorilor din Comisia Juridică de ce este nevoie de ea.

Discuțiile nu s-au finalizat luni, dar au fost depuse amendamente de către PSD, ALDE și Pro România, care vor fi discutate în ședința Comisiei Parlamentare care se ține de marți.

„Văd neînţelegerea termenului asimptomatic. Asimptomatic înseamnă că îi infectează pe alţii dar la el nu se vede boala” a spus Arafat.

Potrivit Universul.net, secretarul de stat a mai precizat că „dacă asimptomaticul stă acasă, trebuie să aibă nişte reguli foarte clare. Dacă stă mai mult cu familia, îi infectează. Oamenii trebuie să ştie că asimptomaticul va fi printre ei. Peste 50% din infecțiile de Covid sunt infecţii cauzate de asimptomatici. Pentru că e pacient, este pozitiv, chiar dacă e asimptomatic”.

Arafat le-a transmis parlamentarilor și o proiecție alarmantă a evoluției cazurilor în România, în următoarele trei săptămâni. Potrivit Universul.net, la începutul lunii august numărul cazurilor noi de infectare ar putea ajunge zilnic de la 1.000 (în scenariul pozitiv), până la 1.400 (în cel negativ).

„Ultimul caz, acum 30-40 de minute, mesaj de la ora 15:45. COVID pozitiv, externat la cerere de la Colentina, cu simptome minore, la data de 6 iulie, acum este cu oxigenare 70%, cu dispnee, cu Glasgow coma score 8, adică aproape comatos și s-a trimis terapie intensivă ca să poată să-l asiste și să vedem dacă reușește să-l scoată sau nu”, a mai spus Raed Arafat, luni, în fața senatorilor, dând un exemplu despre un pacient care s-a externat la cerere și a revenit în scurt timp în secția de terapie intensivă.

În acest moment, în România au fost externați la cerere 573 de pacienți cu test pozitiv, conform ultimelor informații transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Surse: Universul.net, G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax