Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO „Pedalăm pentru România”: Sute de bicicliști au pedalat până la Alba Iulia pentru celebrarea Centenarului

Publicat

Bicicliști din toate colțurile țării au ajuns sâmbătă, în Cetatea Alba Carolina. Aceștia au pornit marți, din cele trei provincii istorice: Muntenia, Banat şi Moldova, în cursa „Pedalăm pentru România”, cel mai mare marș pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire. După 500 de kilometri parcurși, cicliștii s-au întâlnit în orașul Marii Uniri, la Alba Iulia.

Zeci de localităţi străbătute cu 20 de km/h, 100 de kilometri/zi, 500 de kilometri de pedalat. Acestea au fost principalele coordonate ale „Pedalăm pentru România” cel mai mare marş pe bicicleta dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire.

Vezi și VIDEO: Peste 250 de biciclişti din țară au început să pedaleze spre Alba Iulia. Iohannis a deschis marșul

Aproximativ 250 de biciclişti  au plecat marți, 26 iunie, din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Drobeta Turnu Severin, pentru a se reuni la Alba Iulia, în cadrul celui mai mare marş pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire, intitulat „Pedalăm pentru România”.

La primii kilometri ai coloanei ce pleacă din București participă și președintele Klaus Iohannis, care a ținut înainte un mic discurs, în care a făcut apel la unitate. „Faptul că mergeți la Alba Iulia pentru a celebra Centenarul este un lucru extraodinar”, a spus șeful statului.

Turul a fost organizat de Lucian Mîndruță și echipa „Cu bicicleta la mare” și s-a adresat amatorilor de ciclism, tuturor celor preocupați de sport, dar și celor care și-au dorit să dea, prin efortul lor, un mesaj de drag pentru România, în anul Centenarului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pp

    duminică, 01.07.2018 at 14:35

    Frumos! Ne bucuram sa va avem in orasul unirii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax