Connect with us
Publicitate

AIUD

Mărturia emoționanță a scriitorului Lucian Domșa din Aiud, infectat cu COVID. Prin ce a trecut după i s-a îmbolnăvit și familia

Publicat

Romanul online „Aneta” l-am început de anul trecut de prin septembrie-octombrie, acum trag tare să-l termin pentru ca să-l pot publica și tipări. Cartea e așteptată de mulți cititori, doar că, în perioada cu pandemia, cu decesul mamei mele, cu infecția mea și a soției, nu am mai scris, iar acum am de recuperat.

Scrisul e refugiul și pasiunea mea, sunt pensionar pe caz de invaliditate (fac dializă, sunt cardiac și diabetic insulino-dependent), în zilele în care nu merg la dializă mă ocup cu scrisul. Pentru carte am deja un editor care mă presează să termin cartea, am și ofertă din partea unei edituri.

Înainte nu am mai scris nimic, am avut un job care mi-a ocupat aproape tot timpul. Am 46 ani, nu mai muncesc, sunt căsătorit, am o fiică (vitregă) de 28 ani și o nepoțică, care împlinește în curând 3 anișori”.

Fragmente din povestirea Covidiții, pe care Lucian Domșa a scris-o referindu-se la el la persoana a III-a:

”Acest text se bazează pe întâmplări care au avut loc în realitate. Mi-am luat libertatea să le descriu așa cum am simțit, vă rog să scuzați eventualele greșeli.

Fragment 1: ”Domnule, testul a ieșit pozitiv! Vă rog să vă întoarceți acasă în acest moment! Și să rămâneți acolo până ce veți fi contactat de către cineva!

Vestea a fost năucitoare, și-a amintit că sâmbătă dup-amiaza i-au fost recoltate probe pentru testul de Covid 19, laolaltă cu alți pacienți, la centrul unde făcea dializă de trei ori pe săptămână. Cum adică să fie pozitiv? Tocmai el? Nu se poate așa ceva, probabil că e o eroare, s-a mai întîmplat să se greșească rezultatele analizelor.

Dar dacă?… Nu, n-are cum, e o glumă, o încurcătură, sau… La Centrul de Dializă i s-a spus că rezultatele la acel test vor veni abia joia viitoare, așa că nu e adevărat, poate că nu e vorba de el, cu siguranță că au greșit cei de la Poliție.

Apoi și-a amintit că, cu câteva zile înainte a făcut febră, puțin peste 38 grade, dar n-a dat importanță mare acestui fleac, zicând că a fost doar o simplă răceală, doar soția lui a început să se panicheze și să se-ngrijoreze…”

Fragment 2: ”Abia spre seară a aflat că maică-sa a fost internată la Spitalul din Blaj, unde erau duși cei cu comorbidități, ceea ce era destul de bine, pentru că acolo ar trebui să fie îngrijită și ținută sub observație.

Ar fi dat el o fugă pân-acolo, cu mașina lui, să-i ducă telefonul mobil, să-l lase la intrarea-n spital, la portar, știind că n-are voie să intre înăuntru. I-a scris un mesaj acelui comisar de la Poliție, dați-mi voie să merg, nu avem cum să luăm legătura cu ea, trebuie să știm cum se simte și să vorbească cu noi cei de acasă, însă răspunsul omului a venit simplu și la obiect:
– Nu aveți voie, că nu e urgență, și în plus de asta nu aveți cum să i-l dați!
– Îl voi lăsa la portar, a insistat el, iar de la poarta spitalului cu siguranță că va ajunge-n salonul unde e internată.
– Din păcate nu e voie! i-a retezat comisarul orice elan, iar el și-a prins capul în mâini, supărat, ce mama dracului de ea viață, trăim în secolul vitezei, locuim în țara cu cea mai bună acoperire de internet 4G din toată Europa, și mama lui nu avea cum să comunice cu cei dragi, ceea ce nu constituia o urgență, de fapt era o problemă minoră, ce dacă e Paștele, va fi singură în noaptea de Înviere, a gândit el, deznădăjduit.

Târziu a realizat că mama lui îl are tot timpul pe Dumnezeu alături de ea, nefiind niciodată singură, dragostea ei pentru Cel de Sus nu putea fi exprimată în cuvinte și nici măsurată cu nici o unitate de măsură…”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax