Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Economiei a anunțat cine va primi subvenția la gaze naturale de 25% din factură. Care este consumul maxim subvenționat

Publicat

După subvenționarea facturilor la energia electrică, Guvernul pregătește o OUG pentru subvenționarea facturilor la gaze naturale.

De subvenție vor beneficia peste 2.400.000 de români, iar consumul maxim ce va fi subvenționat va fi de 1.200 de mc/an, a explicat ministrul Economiei, Virgil Popescu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 15 septembrie.

Citește și Ce categorii de români vor primi ajutoare de la Guvern pentru a plati facturile la curent și gaze naturale, la iarnă. LISTA

„La gaze naturale am luat un preț de referință care este mai mult decât dublu față de anul trecut, vorbim de 255 de lei / kw ca preț de referință.

Avem tranșă de consum de la 100 la 300 de mc, consum an. Consumul pe perioada de iarnă este foarte mare, 70%.

Între 100 și 300 de mc vorbim de o garsonieră, între 300 și 600 vorbim de un apartament cu 2 camere, între 600 și 900 mc vorbim de un apartament cu 3 camere, între 900 și 1.100 mc vorbim despre un apartament cu 4 camere până în 100 de mp, iar între 1.100 și 1.200 de mc vorbim de locuințe inclusiv case individuale până în 120 de mp.

Toate aceste tipuri de locuințe unde locuiesc români care au veniturile, zicem noi, până în plaja medie, vor beneficia de un ajutor în sumă procentuală fixă de 25% din valoarea facturii.

Pentru gaze naturale, se aplică la final pe factură, stornând 25% cu tot cu TVA. (…)

În total, peste 2.3000.000 de români vor beneficia de această subvenție”, a spus Virgil Popescu.

Consumatorii casnici vor primi o subvenție de 18 bani/kWh la factura de energie electrică, iar factura de gaz va fi compensată în proporție de 25%, a anunțat la finalul ședinței de Guvern ministrul Energiei Virgil Popescu. Guvernul va lua o decizie săptămâna viitoare.

În cazul energiei electrice, subvenția se adresează celor ce consumă lunar între 30 și 200 kWh, a precizat ministrul.

Guvernul a avut miercuri o discuție despre prețurile la electricitate și gaze. Sunt mai multe variante, vom lua o decizie săptămâna viitoare, a spus prim-ministrul.

Beneficiari vor fi peste 5 milioane de gospodării în cazul energiei electrice și 3,6 milioane de gospodării în cazul gazelor naturale.

Ministrul a spus că oamenii nu vor trebui să facă nimic, pentru că furnizorii vor face demersurile necesare, prin intermediul administrațiilor fiscale, pentru a primii banii de la Guvern.

Popescu a anunțat că în prezent depozitele de gaze naturale pentru stocurile de iarnă sunt la 70% din capacitate, la fel ca anul trecut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax