Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației vrea să introducă teste de salivă pentru elevi. Sorin Cîmpeanu: testarea în școli a fost inexistentă

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că urmează să discute în Guvern introducerea testelor de salivă în școli, cel puțin pentru o anumită categorie de elevi și profesori. Până acum, testarea în școli a fost inexistentă, spune ministrul.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, joi seară, la Digi24, despre testele de salivă folosite în Italia la copiii care revin la școală de luni și dacă, după blocajul avut la Ministerul Sănătății, „reia șantierul”.

Vezi AICI: MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Citește AICI: Modele de subiecte pentru BACALAUREAT 2021: TOATE testele de antrenament și baremele publicate de Ministerul Educației

„L-am reluat deja astăzi. Am avut o propunere în comitetul interministerial, urmează să formalizăm această solicitare și să se discute la nivelul Guvernului”, spune ministrul.

Întrebat dacă testarea ar putea să înceapă până săptămâna viitoare, Cîmpeanu spune: „ar trebui să se întâmple, pentru că nivelul de testare în școli a fost inexistent”.

Vezi și Modele de Subiecte Bacalaureat 2021. Teste de antrenament

Vezi și Modele de subiecte Evaluare națională 2021. Teste de antrenament

Ministrul ar dori testarea cel puțin a elevilor cu simptome și a celor care au în jur cazuri confirmate, dar și a angajaților din educație care au suspiciuni că ar putea fi infectați.

„Oricum aceste teste trebuie să fi validate printre teste Real Time PCR, dar sunt un semnal de atrage atenția că există o problemă”, spune Cîmpeanu.

Italia redeschide şcolile din 26 aprilie, iar reprezentanții statului au anunțat că vor să introducă teste de salivă pentru elevi.

Ministrul Educației

Testarea în şcoli este o necesitate, de aceea ministrul Educaţiei încearcă să găsească o soluţie potrivită pentru ca elevii să se întoarcă la şcoală în siguranţă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax