Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nume mari pe scenele din Alba Iulia, la Festivalul de Teatru „Povești”. Vezi programul și descrierea evenimentelor


Publicat

festival teatru povesti

Cea de-a treia zi a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” aduce la Alba Iulia piese de teatru pentru copii, discuții cu artiști, în cadrul Cafenelei cu Tâlc, lansarea cărții „Portretul unui gând de Ovidiu Scridon, două piese de teatru cu distribuție excepțională, dar și un concert acoustic live, cu Silvan Stâncel și Ovidiu Scridon. Începând cu ora 10.00, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” va fi pusă în scenă piesa Rapunzel, produsă de Teatrul „Arlechino” Brașov, iar, la ora 11.00, începe piesa „Frumoasa și Bestia”, o producție a Teatrului „Țăndărică” din București. După-amiază, începând cu ora 18.30, vom putea asista la piesa „Miss Daisy și șoferul ei”, cu Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Mircea Drîmbăreanu, iar la ora 20.30 va avea loc piesa „Cină cu prietenii”, pusă în scenă de ArCub.

Acesta este programul zilei de vineri:

VINERI, 5 OCTOMBRIE 2012

10.00 FRUMOASA RAPUNZEL, Teatrul „Arlechino” Brașov

Sala Teatrului „Prichindel” / spectacol pentru copii (55 min.)

Regie: Traian Savinescu; Scenariu / Adaptare: Traian Savinescu; Scenografie: Marian Sandu; Costume: Ecaterina Rus; Coloana sonoră: Traian Savinescu; Distribuţie: Petronela Rujan, Alexandru Dobrescu, Adrian Dobrascu, Manuela Zaharie / Erika Mihaly, Adrian Iuga, Cecilia Negru, Marius Stroe

Povestea Frumoasei Rapunzel este inspirată de imagistica plastică debordantă a universului flamand, aşa cum spiritul ludic al veşnicului tânăr Bruegel cel Bătrân l-a ilustrat. Folosind ca pretext ambianța carnavalului medieval – spectacol popular năstruşnic la care accesul spectatorilor nu numai că este permis dar e și provocat – spectacolul păpuşăresc instituie temporar fantasta „lume pe dos”, atât de dragă celor care visează cu capul în nori. Un spectacol de teatru-în-teatru, cu personaje-păpuși parcă desprinse din „jocuri de copii”, cu ostaşi hilari căzuţi în „lupta carnavalului cu postul” și încheiat, în buna tradiţie a teatrului de bâlci, cu o nuntă țărănească.

10.30 CAFEAUA CU TÂLC, întâlnire a presei cu artiștii din festival

Clubul festivalului – Art Cafe Downtown

Cafeaua cu tâlc e un prilej de a povesti… Cine, ce mai joacă, întâmplări din spectacole, cum se simte lumea la Alba Iulia, chiar și mici bârfe. În fiecare dimineață, cei prezenți în festival sunt invitați să-și bea cafeaua alături de reprezentanții mass-mediei, de organizatori sau, de ce nu, de prietenii veniți din alte teatre. Tot aici vor avea loc lansări de carte, concerte și spectacole-lectură.

10.45 PORTRETUL UNUI GÂND, autor Ovidiu Scridon, Editura Tritonic

Clubul festivalului – Art Cafe Downtown / lansare de carte

Portretul unui gând este primul volum de versuri al artistului Ovidiu Scridon. Apărut în 2012, la Editura Tritonic, această lucrare cuprinde în mare parte textele pe care autorul le cântă în concertele din țară și din străinătate. Primul tiraj s-a epuizat rapid în primele luni de la apariție iar invitația de a fi prezent la Târgurile Naționale de Carte denotă aprecierea acordată acestuia.

11.00 FRUMOASA ȘI BESTIA, Teatrul de Animație „Țăndărică” București

Sala Casei de Cultură a Studenților / spectacol pentru copii (60 min.)

Text şi regie: Cristian Pepino; Scenografie, costume, păpuşi: Cristina Pepino; Muzică: Dan Bălan; Distribuţie: Geo Dinescu, Marin Fagu, Daniel Stanciu, Cristian Mitescu, Adrian Lefter, Dora Dumitrescu, Andreea Ionescu, Mariana Zaharia

Un tată cu trei fiice ajunge printr-o întâmplare la un castel al cărui stăpân este o Bestie. Aici, pentru a-i fi cruţată viaţa pentru că a rupt un trandafir, lucrul cel mai de preţ din lume, trebuie s-o aducă pe una dintre copilele sale să rămână pe viaţă alături de el. Fata cea mai mică, Frumoasa, deşteaptă şi bună, se oferă să se ducă de bună voie. Ea reuşeşte să se împrietenească cu Bestia, dar prietenia lor o supără pe Vrăjitoarea care îl transformase pe prinţ în fioroasa Bestie. După un întreg şir de peripeţii, de lupte între bine şi rău, Bestia redevine un prinţ frumos, arătos.

18.30 MISS DAISY ŞI ŞOFERUL EI, Teatrul Evreiesc de Stat București

Sala Casei de Cultură a Sindicatelor / spectacol pentru tineri şi adulţi (135 min.)

Regie: Claudiu Goga; Scenografie: Ştefania Cenean; Coloana sonoră: Vasile Manta; Distribuţie: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Mircea Drîmbăreanu

După ce-a distrus încă o maşină nou-nouţă, Miss Daisy, văduva unui fabricant evreu bogat, e forţată de fiul ei, Boolie, să renunţe la şofat. Boolie îi angajează un şofer negru, pe flegmaticul și înţeleptul Hoke. La început, relaţiile dintre cei doi sunt tensionate, Miss Daisy având întreaga aroganță a poziţiei ei sociale, o serie de prejudecăţi precum și o limbă ascuţită. Dar, cu timpul, confruntându-se și cu problemele segregării și antisemitismului, situaţia se schimbă și cei doi se apropie unul de altul…

20.30 CINĂ CU PRIETENI, ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului București

Sala Casei de Cultură a Studenților/ spectacol pentru tineri şi adulţi (120 min.)

Regie: Claudiu Goga; Scenografie: Lia Dogaru; Traducere: Irina Velcescu; Distribuţie: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean, Marius Cordoş

Timp de 12 ani, Gabe şi Karen au petrecut vacanţe şi weekend-uri împreună cu prietenii lor, Tom şi Beth; s-au invitat reciproc la nenumărate cine delicioase, şi-au crescut copiii, şi-au împărtăşit experienţele de viaţă ca nişte adevăraţi prieteni, aşteptându-se „să se îngraşe şi să îmbătrânescă împreună”. Un fapt surprinzător le dă viaţa peste cap. Acesta reprezintă un şoc cu efecte neaşteptate pentru ambele cupluri şi, în egală măsură, un prilej al unor reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre natura relaţiilor umane.

22.30 ACOUSTIC LIVE – OVIDIU SCRIDON & SILVAN STÂNCEL

Clubul festivalului – Art Cafe Downtown / concert pentru tineri și adulți (60 min.)

Ovidiu Scridon și Silvan Stâncel sunt doi artiști complet diferiți. Fiecare propune publicului cântece și compoziții proprii, lăsând însă loc de multă improvizație ca liant al celor două viziuni. Multă chitară, cajon, muzicuțe, ukulele și alte mici elemente de percuție sunt instrumentele care vor răsuna pe ritmuri de flamenco, jazz, folk, pop, pe versuri și texte care vorbesc despre dragoste în multiplele ei ipostaze. Cei doi muzicieni sunt câştigători a numeroase trofee în cadrul festivalurilor-concurs de muzică din România și concertează la nivel național și internațional.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. DAN

  joi, 06.12.2012 at 01:53

  SUNTETI TRAZNET V-O AUZIT CINEVA?

 2. DAN

  joi, 06.12.2012 at 02:05

  BRAVO CA FACETI ACEST FESTIVAL :FELTETICITARI DAR GANDITI-VA SI LA ACTORII DIN TEARTRUL DE PAPUSI DIN CE SALAR TRAIESC:PE VREMEA CAND ERAM EU IN TEATRE DIRECORUL AVEA SALAR CU 4 SAU 5 SUTE DE LEI MAI MARE DACA UN ACTOR AVEA 2400 LEI DIRECTORUL AVEA 3200 SAU 4 MII DEPINDE DE VECHIME :ACUM UN ACTOR ARE 150 EURO SI UN DIRECTOR PESTE 1200 EURO CE PARERE AVETI?

 3. DAN

  joi, 06.12.2012 at 02:12

  DA CE ONORARII PRIMESC ACTORII DUPA UN SPECTACOL IN VESTIVAL? SI EU AM FOST ACTOR TOATA VIATA MEA SI AM FOST LA FESTIVALE DAR IN AFARA DE DIURNA N-AM PRIMIT NIMIC SI IN TIMP DE CRIZA N-AM PRIMIT NICI DIURNA AM MANCAT CE-AM AVUT DE-ACASA SI MUCLES CA ENERVEZI DACA INTREBI BINE CA M-AM PENSIONAT

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Bebeluș de 4 luni, infectat cu Sars-Cov-2, a murit la spitalul din Sibiu. Băiețelul avea și alte afecțiuni grave

Publicat

O veste extrem de tristă în comunicarea oficială de miercuri, a Grupului de Comunicare Strategică: un băiețel de doar 4 luni, internat în spitalul din Sibiu, a murit în contextul în care era infectat cu Sars-Cov-2. 

Bebelușul avea și alte afecțiuni grave (comorbidități accentuate), iar infecția cu noul coronavirus i-a fost fatală.

5343 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore și au fost raportate 107 decese.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA localităților din Alba din care provin persoanele confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 146 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise miercuri, 28 octombrie, de DSP Alba.

Numărul total de îmbolnăviri de la începutul pandemiei a ajuns la 4.528, în județul Alba.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate cu COVID-19

Abrud 1

Aiud 9

Alba Iulia 71

Berghin 2

Blaj 9

Ciugud 5

Cricău 2

Cugir 12

Daia Română 1

Focarul de la Spitalul Județean de Urgență 2

Galda de Jos 1

Ighiu 2

Ocna Mureș 5

Ocoliș 1

Sântimbru 1

Sebeș 13

Stremț 1

Teiuș 2

Unirea 1

Vințu de Jos 1

Anchete epidemiologice în desfășurare 4

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

TOP localități din Alba după incidența cazurilor COVID în ultimele 14 zile. Situația actualizată în 28 octombrie

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a prezentat, miercuri, situația actualizată a incidenței cazurilor de COVID-19 în județ, pentru perioada 14-27 octombrie. Este situația cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportate la mia de locuitori.

La nivelul județului Alba, incidența cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 3.71 (anterior 3,66), potrivit DSP.

În perioada 14-27 octombrie 2020, la nivelul județului Alba s-au înregistrat 1.409 infectări noi cu coronavirus (anterior 1.391).

Cele mai multe cazuri sunt în mediul urban – 1180 (incidența 5.17), față de rural – 225 cazuri (incidența 1.49).

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Alba Iulia – 6.20 (anterior 5.77), urmată de Aiud cu 5.98 (anterior 6.18), apoi Ocna Mureș5.54 (anterior 6.32), Sebeș – 5.51 (anterior 5.60), Cugir – 4.76 (anterior 4.71), Blaj4.48 (anterior 4.28), Câmpeni –  3.59 (anterior 4.92).

Abrud are 2.83 (anterior 2.65), Baia de Arieș 2.33 (anterior 2.33), iar Teiuș și Zlatna sunt în continuare cu incidență sub 2/mia de locuitori.

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba) – în actualizare:

Mediul urban – 1180 cazuri noi în perioada 14-27 octombrie – / rata incidenței COVID 5.17

Localitate – cazuri în perioada 14-27 octombrie – incidența cazurilor COVID-19

Alba Iulia – 476 cazuri6.20 (anterior 5.77)

Aiud – 153 cazuri5.98 (anterior 6.18)

Ocna Mureș –78 cazuri 5.54 (anterior 6.32)

Sebeș – 182 cazuri5.51 (anterior 5.60)

Cugir – 123 cazuri4.76 (anterior 4.71)

Câmpeni – 27 cazuri3.59 (anterior 4.92)

Blaj – 93 cazuri4.48 (anterior 4.28)

Abrud – 15 cazuri – 2.83 (anterior 2.65)

Baia de Arieș – 9 cazuri2.33 (anterior 2.33)

Teiuș – 13 cazuri1.78 (anterior 1.78)

Zlatna – 11 cazuri1.37 (anterior 1.37)

Mediul rural – 225 cazuri noi în perioada 14-27 octombrie / rata incidenței COVID – 1.49

Localitate – cazuri în perioada 14-27 octombrie – incidența cazurilor COVID-19

Ciugud – 23 cazuri – 7.03 (anterior 5.50)

Cricău – 10 cazuri – 4.96 (anterior 3.97)

Daia Română – 13 cazuri – 4.14 (anterior 4.14)

Cut – 4 cazuri – 3.11 (anterior 3.11)

Cergău – 5 cazuri – 3.07 (anterior 3.07)

Rimetea – 3 cazuri – 2.96 (anterior 2.96)

Sohodol – 5 cazuri – 2.95 (anterior 2.95)

Doștat – 3 cazuri – 2.94 (anterior 2.93)

Noșlac – 5 cazuri – 2.72 (anterior 2.73)

Lupșa – 8 cazuri – 2.69 (anterior 2.69)

Sântimbru – 8 cazuri – 2.63 (anterior 2.64)

Vințu de Jos – 13 cazuri – 2.35 (anterior 2.35)

Gârbova – 5 cazuri – 2.32 (anterior 2.32)

Lunca Mureșului – 6 cazuri – 2.31 (anterior 2.31)

Săsciori – 15 cazuri – 2.31 (anterior 2.46)

Rădești – 3 cazuri – 2.28 (anterior 2.28)

Vadu Moților – 3 cazuri – 2.17 (anterior 2.16)

Stremț – 5 cazuri – 2.02 (anterior 3.22)

Săliștea -3 cazuri – 1.25 (anterior 2.09)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC GCS: TOP incidența pe județe a cazurilor COVID. Alba rămâne pe locul 3, după Cluj și București. Situația din 28 octombrie

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică a transmis miercuri, 28 octombrie, situația incidenței cazurilor COVID pe județe, actualizată.

Județele cu incidență de peste 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile sunt:

Cluj –  4,09 (anterior 3,7)

Alba –  3,72 (anterior 3,66)

Sălaj –  3,43 (anterior 3,24)

Harghita –  3,22 (anterior 3,22)

Timiș –  3,39 (anterior 3,16).

București are incidența de 3,81 (anterior 3,18).

Sunt 5.343 infectări noi în ultimele 24 de ore, un nou record absolut.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate