Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Silviu Bian datora sume de bani PDL Alba. Vezi cum comentează colegii de partid apucăturile fostului preşedinte ANOFM

Publicat

Fostul preşedinte al ANOFM, Silviu Bian a încasat zeci de mii de euro de la funcţionarii Agenţiei, dar s-a zgârcit să achite 200 de lei, lunar, valoarea cotizaţiei de membru de partid. Potrivit conducerii PDL Alba, Bian are restanţe la plata cotizaţiei de cel puţin câteva luni, iar sumele exorbitante pe care se presupune că acesta le-a primit în decursul timpului nu se regăsesc nicăieri în PDL.

Aleşii PDL Alba au profitat, vineri, de conferinţa de presă de la sediul partidului, pentru a-şi expune punctul de vedere referitor la „scandalul Bian”. Conducerea PDL Alba a dorit să sublinieze faptul că acţiunea DNA a fost una particulară şi nu de grup şi că singurul „măr putred” din PDL a fost eliminat, prin excluderea din cadrul organizaţiei. Mai mult decât atât, potrivit senatorului Alexandru Pereş, tuturor membrilor PDL Alba li s-a pus în vedere faptul că, dacă se simt cu musca pe căciulă şi, prin urmare, cred că au făcut ceva care ar putea deveni obiectul unei acţiuni a DNA, să se retragă acum din partid.

„Silviu Bian este dator Organizaţiei PDL Alba”

Alexandru Pereş a subliniat în faţa jurnaliştilor că, în nici un moment, nu a avut idee despre activităţile ilicite întreprinse de Silviu Bian şi, cu atât mai mult, de sumele de bani pe care acesta le primea de la angajaţii ANOFM. În sprijinul afirmaţiilor sale, Pereş a dezvăluit că Bian este chiar dator Organizaţiei PDL Alba, având restanţe la achitarea cotizaţiei de membru, de mai multe luni: „Silviu Bian nu şi-a plătit cotizaţia, deci este dator. Şi chiar aici este momentul în care noi avem posibilitatea să ne mirăm. Totuşi, este vorba de o sumă mare de bani. În primul rând, ar trebui, dacă tot ai nişte sume, nu de asemenea natură, de luare de mită, să-ţi plăteşti datoriile. Bian nu şi-a plătit datoriile de aproximativ jumătate de an”.

[media id=433 width=320 height=240]

[media id=434 width=320 height=240]

„Familia lui Silviu Bian nu avea cunoştinţă despre faptele acestuia”

Alexandru Pereş a mai declarat că nu i se pare potrivit ca în toată această poveste să fie inclusă şi familia fostului preşedinte ANOFM. Acesta susţine că a discutat cu soţia lui Bian imediat după flagrantul efectuat de DNA şi că aceasta nu avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a soţului ei: „Nu avem nimic cu doamna Bian, nu avem nimic cu copiii şi îi rugăm pe cei care apar pe forumuri sau în alte locuri cu tot fel de comunicate să se replieze puţin, trebuie să avem şi sentimente. Eu cred că e normal ca, dacă familia nu e implicată, să fie lăsată în pace… După ce am aflat despre acest eveniment, prima reacţie a fost să ne informăm de undeva şi de unde puteam? Eu, cel puţin, am sunat-o pe doamna Bian. Am aflat că ei mergeau de fapt la o nuntă la Braşov şi erau pe drum de întoarcere, ea şi copiii”.

În opinia lui Alexandru Pereş, prejudiciul de imagine cauzat PDL prin acţiunile lui Siviu Bian nu poate fi cuantificat încă, dar că în viaţa unui partid este normal să mai apară şi astfel de evenimente. Acesta crede însă că Organizaţia PDL Alba, cel puţin, este suficient de puternică pentru a depăşi şi această situaţie, din păcate neprevăzută: „Cred că într-adevăr este o lovitură, dar nu una aşa de dură cum cred unii, pentru că, la un moment dat, noi aici avem un nucleu dur al PDL, care desigur pun întrebări în asemenea situaţii, dar care rămân fideli principiului Partidului Democrat Liberal. Arestarea lui Siviu Bian nu înseamnă că se spulberă PDL. Am şi cerut în BPJ, joi, am făcut un apel tuturor colegilor care ştiu că au probleme sau care cred că pot avea probleme să se gândească foarte bine şi, dacă e cazul, să facă pasul înapoi din PDL. Nu mai avem nevoie de asemenea acţiuni. Dacă vă ştiţi cu <musca pe căciulă>, plecaţi”.

Mihai Babiţchi: „Poziţia noastră a fost fermă de la început. Există o tendinţă de a amplifica o întâmplare petrecută în curtea Puterii”

Prezenţi în conferinţa de presă a PDL Alba au fost, vineri, alături de Alexandru Pereş, şi Clement Negruţ şi Mihai Babiţchi. Fiecare dintre aceştia şi-au exprimat părerea în legătură cu „acţiunea Bian”.

„Nu putem contesta faptul că imaginea PDL a fost afectată. Suntem un partid aflat la guvernare şi populaţia este cu ochii în primul rând la ceea ce face Puterea. Există această tendinţă de a amplifica o întâmplare petrecută în curtea Puterii. Desigur, Opoziţia speculează cu încrâncenare, încercând să anatemizeze întregul partid pentru acest caz cu adevărat particular. Cred că poziţia noastră a fost fermă de la început, excluderea rapidă intervenită în cazul lui Silviu Bian, luată şi de către forul central potrivit statutului şi validată imediat de către organizaţia locală a PDL confirmă clar şi tranşant: condamnăm cu fermitate această treabă!”, a spus Mihai Babiţchi.

Clement Negruţ: „Imaginea PDL este clar afectată de acest eveniment”

La rândul său, deputatul Negruţ a declarat în faţa jurnaliştilor: „Decizia noastră, a BPJ, de excludere a lui Silviu Bian a fost luată în necunoştinţă de cauză în legătură cu decizia BPN de a fi exclus. Imaginea noastră, sigur afectată de acest eveniment va fi remediată prin reacţiile noastre, prin atitudinea noastră politică la nivel judeţean, prin acţiunile noastre la nivel administrativ. Imaginea PDL nu a fost construită în jurul lui Silviu Bian”.

[media id=432 width=320 height=240]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. nelu

    vineri, 21.10.2011 at 13:19

    in primul rand ar trebui sa plecati voi trei. apoi si multi altii. peres asta chiar ne crede pe toti tampiti? cum adica, nevasta lui bian n-a observat ca din salariu nu putea face atatea case, masini, etc.? sau nu le are cu aritmetica? babitzchi de cand e la pdl? si negrut parca plecase…

    • SINGUR

      sâmbătă, 22.10.2011 at 08:39

      DA SA PLECI SI TU NENOROCITULE.VREI SA SPUI CA NU AI LUAT MITA?
      DAR LA ACHIZITIA CASEI DE PENSII CAT TI-AU DAT NENOROCITII . SI SUNT BANI PUBLICI

  2. hodis mircea

    vineri, 21.10.2011 at 14:46

    mai fratilor acum nu mai e de-a vostru?v-a faceti ca ploua?parca nu stiati cu ce se ocupa?va rog sinucideti-va politic,iesiti din partidul portocaliu si poate mai aveti o sansa

  3. atti

    vineri, 21.10.2011 at 17:03

    TOTI SUNT LA FEL.NUMAI NOI SARACI PENSIONARI SUNTEM CONSIDERATI CERSATORI.NU MAI CRED IN NICI UN PDL-IST CARE NU A AVUT CURAJ SA TINA CU MILIOANE DE PENSIONARI, FACUTI LENESI, PUTUROSI, SA IESIM DIN SISTEM CA SUNTEM MULTI(ADICA SA MURIM)SI CERSATORI DE BACONSCHI, CA NU MUNCIM.NOI AM MUNCIT 41 ANI NU AM FURAT BANI DE POMANA DE LA STATUL ROMAN.SPER SA NE SCAPAM DE CEI CARE DORESC MOARTEA SEMENILOR MAI IN VARSTA.

  4. albaiulianul

    vineri, 21.10.2011 at 17:58

    mai miratilor , vai vai simpaticii de voi, caraghiosi micuti ce sunteti, perversi ordinari si demagogi, adunatura de parveniti, voi dragutilor chiar nu stiati ce facea bian, sunteti chiar stupefiati, vi s-a stricat imaginea partidului, era dator la partid saracul, era SINGURUL care a facut prostioare, restul sunteti ca ALBA CA ZAPADA .ORDINARILOR , voi ne credeti o adunatura de gandacei pe care ii duceti cum vreti voi cu zaharelul.Dar pana la urma asa este, inca mai sunt multi gandacei care cred ce va aberati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax