Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsă majorată pentru violatorul unei bătrâne din Ohaba. Decizie finală la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Pedeapsă finală pentru un bărbat din Ohaba care a violat o bătrână de 79 de ani. Curtea de Apel Alba Iulia i-a majorat pedeapsa dată de Judecătoria Sebeș, pentru infracțiunea de viol și violare de domiciliu, de la 5 ani și 4 luni, la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Gavrilă Decean și-a primit sentința finală din partea instanței superioare din Alba Iulia, care a admis apelul victimei, prin care a cerut o condamnare mai aspră pentru fapta bărbatului.

Pe lângă anii de închisoare cu executare, bărbatul a mai fost obligat să plătească suma de 20.000 lei cu titlu de daune morale. Mai mult, judecătorii i-au interzis lui Gavrilă Decean să se aproprie de victimă ori de locuința acesteia, la o distanță mai mică de 200 de metri.

CITEȘTE ȘI: Ani grei de închisoare pentru bărbatul din Ohaba care a violat o bătrână de 79 de ani

La data faptei (în noaptea de 28 spre 29 octombrie 2018), Poliţia a constatat că femeia, în vârstă de 79 de ani, din Colibi, ar fi fost constrânsă, de către un bărbat de 58 de ani, din aceeaşi localitate, să întreţină raporturi sexuale cu acesta.

”Admite apelul declarat de partea civilă (…) împotriva sentinţei penale (…) pronunţată de Judecătoria Sebeş(…). Desfiinţează sentinţa penală apelată în ceea ce priveşte latura penală, cu privire la individualizarea judiciară a pedepsei principale pentru infracţiunea de viol, cu privire la nelegalitatea tehnicii de aplicare a pedepselor complementare şi accesorii şi cu privire la netemeinicia aplicării pedepsei complementare şi a pedepsei accesorii (…) Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 5 ani şi 4 luni închisoare în elementele ei componente: – 5 ani închisoare pentru infracţiunea de viol, (…) – 1 an închisoare pentru infracţiunea de violare de domiciliu, (…) şi – 4 luni sporul de pedeapsă.

Majorează pedeapsa principală la care inculpatul a fost condamnat pentru infracţiunea de viol, (…) de la 5 ani închisoare la 6 ani închisoare. (…) Menţine pedeapsa de 1 an închisoare la care inculpatul a fost condamnat pentru infracţiunea de violare de domiciliu, (…) aplică inculpatului pedeapsa principală cea mai grea de 6 ani închisoare, la care adaugă sporul de 4 luni închisoare, urmând să execute pedeapsa rezultantă principală de 6 ani şi 4 luni închisoare”, se arată în decizia finală a Curții de Apel Alba Iulia din data de 15 mai.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit în sensul giratoriu, pe Bulevardul Revoluției

Publicat

Un accident rutier a avut loc vineri, în jurul orei 17.40, în sensul giratoriu aflat la intersecția dintre Bulevardul Revoluției 1989 și strada Toporașilor din Alba Iulia.   Din primele informații de la fața locului, în incident au fost implicate două automobile, o Dacia și un automobil marca Skoda.   Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare cu trei etaje și 150 de locuri, în cartierul Cetate din Alba Iulia. Proiectul a intrat în dezbatere publică

Publicat

parcare

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică documentația pentru construirea unei clădiri ce va servi drept spațiu de parcare cu parter și trei etaje pe strada Arnsberg. Prin acest proiect, administrația locală vrea să asigure 150 de locuri de parcare noi, în regim supraetajat. Pe terenul propus spre reglementare există la momentul actual un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: COD GALBEN de FURTUNĂ în ALBA. Averse, descărcări electrice, grindină și vânt puternic. Localități vizate

Publicat

furtuna

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de furtună, vineri după-amiază. UPDATE: Până la ora 18.00 sunt vizate localitățile: Blaj, Jidvei, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Sâncel, Șpring, Bucerdea Grânoasă, Cergău, Roșia de Secaș, Ohaba, Cenade, Doștat. Până la ora 16.30, sunt vizate localitățile Aiud, Teiuș, Baia de Arieș, Galda de Jos, Mihalț, Lopadea Nouă, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „În zorii dictatorilor”, spectacol de teatru inedit, despre istoria cenzurii și a terorii, prezentat de liceeni din Aiud

Publicat

Istoria ca fluviu al memoriei, o memorie încărcată de simboluri ale terorii a fost adusă în prezent în cadrul spectacolului de teatru „În zorii dictatorilor” , desfășurat în perioada 15-17 iulie la Aiud. Zece elevi ai Colegiului Național ”Titu Maiorescu” Aiud, alături de colegii lor din Hida, județul Sălaj și de actori și muzicieni profesioniști […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate