Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsă majorată pentru violatorul unei bătrâne din Ohaba. Decizie finală la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Pedeapsă finală pentru un bărbat din Ohaba care a violat o bătrână de 79 de ani. Curtea de Apel Alba Iulia i-a majorat pedeapsa dată de Judecătoria Sebeș, pentru infracțiunea de viol și violare de domiciliu, de la 5 ani și 4 luni, la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Gavrilă Decean și-a primit sentința finală din partea instanței superioare din Alba Iulia, care a admis apelul victimei, prin care a cerut o condamnare mai aspră pentru fapta bărbatului.

Pe lângă anii de închisoare cu executare, bărbatul a mai fost obligat să plătească suma de 20.000 lei cu titlu de daune morale. Mai mult, judecătorii i-au interzis lui Gavrilă Decean să se aproprie de victimă ori de locuința acesteia, la o distanță mai mică de 200 de metri.

CITEȘTE ȘI: Ani grei de închisoare pentru bărbatul din Ohaba care a violat o bătrână de 79 de ani

La data faptei (în noaptea de 28 spre 29 octombrie 2018), Poliţia a constatat că femeia, în vârstă de 79 de ani, din Colibi, ar fi fost constrânsă, de către un bărbat de 58 de ani, din aceeaşi localitate, să întreţină raporturi sexuale cu acesta.

”Admite apelul declarat de partea civilă (…) împotriva sentinţei penale (…) pronunţată de Judecătoria Sebeş(…). Desfiinţează sentinţa penală apelată în ceea ce priveşte latura penală, cu privire la individualizarea judiciară a pedepsei principale pentru infracţiunea de viol, cu privire la nelegalitatea tehnicii de aplicare a pedepselor complementare şi accesorii şi cu privire la netemeinicia aplicării pedepsei complementare şi a pedepsei accesorii (…) Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 5 ani şi 4 luni închisoare în elementele ei componente: – 5 ani închisoare pentru infracţiunea de viol, (…) – 1 an închisoare pentru infracţiunea de violare de domiciliu, (…) şi – 4 luni sporul de pedeapsă.

Majorează pedeapsa principală la care inculpatul a fost condamnat pentru infracţiunea de viol, (…) de la 5 ani închisoare la 6 ani închisoare. (…) Menţine pedeapsa de 1 an închisoare la care inculpatul a fost condamnat pentru infracţiunea de violare de domiciliu, (…) aplică inculpatului pedeapsa principală cea mai grea de 6 ani închisoare, la care adaugă sporul de 4 luni închisoare, urmând să execute pedeapsa rezultantă principală de 6 ani şi 4 luni închisoare”, se arată în decizia finală a Curții de Apel Alba Iulia din data de 15 mai.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Prognoza METEO în Alba în sâptămâna 20-26 mai. Vremea se mai încălzește, însă nu vom scăpa de ploi și furtuni

Publicat

De

soare

Pentru această săptămână sunt anunțate în continuare ploi, astfel că vom avea aproape în fiecare zi măcar o aversă scurtă sau o furtună. Cu toate acestea, temperaturile continuă să fie destul de ridicate și chiar vor crește ușor. Vom avea maxime de până la 24 grade Celsius, iar temperaturile minime nu vor coborî mai jos […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

Intervenţie a unui elicopter SMURD în zona Masivului Bedeleu, pentru salvarea unui turist

Publicat

Un elicopter SMURD Mureș a fost chemat duminică, în jurul orei 17:40, pentru salvarea unui turist, în zona Masivului Bedeleu – sat Izvoarele. Din primele informații se pare că bărbatul ar fi suferit un infarct miocardic.  Potrivit ISU Alba, SMURD Aiud, IPJ, Salvamont Aiud și Elicopter SMURD Mureș intervin la un posibil infarct miocardic acut […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Drum județean, între Fărău și Sânmiclăuș, ca în Evul Mediu. „Este mai mult pământ decât piatră”

Publicat

Drumul județean 107 V, ce face legătura între Fărău, Alecuș și Sânmiclăuș, arată exact ca în perioada medievală. Acoperit cu pietriș sau din pământ, această porțiune de drum reprezintă un adevărat coşmar pentru şoferi, care ajung să se gândească doar la nota de plată către mecanicii auto după ce îl traversează cu mașinile. „Este mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, vizitat de peste 5.000 de persoane în Noaptea Muzeelor 2019

Publicat

noaptea muzeelor 2019

Noaptea Muzeelor 2019 a atras la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia un număr mare de vizitatori. Astfel, nu mai puțin de 5.200 de persoane au călcat pragul muzeului albaiulian cu ocazia evenimentului organizat sâmbătă, 18 mai, între orele 19:00 – 01:00. Vezi și VIDEO Noaptea Muzeelor 2019: Istoria prinde viață la Alba Iulia. Reconstituire […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate