Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polița RCA nu va mai putea fi emisă doar cu valabilitate pe teritoriul României. Alte modificări de normă ASF, din toamnă

Publicat

Polița RCA nu va mai putea fi emisă, în anumite cazuri, cu valabilitate doar pe teritoriul României, potrivit modificărilor de normă ASF ce intră în vigoare din septembrie.

Norma nr. 18/2022 abrogă paragraful din Norma ASF nr. 20/2017 privind asigurările auto din România ce stabilește posibilitatea de a deține o poliță RCA valabilă doar pe teritoriul României.

„În cazul vehiculelor pentru care, din cauza limitărilor tehnice sau legale, nu există posibilitatea de a circula în afara teritoriului României, asigurătorii RCA emit polița RCA cu valabilitate pe teritoriul României și stabilesc tariful de primă luând în considerare riscurile aferente”, este prevederea abrogată, potrivit avocatnet.ro.

De asemenea, se elimină prevederea prin care “sistemul de corectare a tarifului de primă va permite acordarea unor reduceri persoanelor cu deficiențe locomotorii”.

Altă modificare se referă la faptul că asigurătorii RCA nu vor mai fi obligați să notifice ASF cu privire la intenția de modificare a tarifelor de primă cu cel puțin 60 de zile înainte de perioada în care acestea pot fi practicate.

Tarifele de primă practicate vor fi certificate de către un actuar (specialist în calcule statistice privitoare la asigurări și, în general, la probleme financiare) avizat de către ASF, în baza unui raport scris transmis asigurătorului RCA.

Aceeași normă prevede că formularul de constatare amiabilă în cazul unui accident rutier fără victime, în care sunt implicate cel mult două mașini, va putea fi completat și electronic, din 15 octombrie.

Modificările vizează alinierea legislației interne cu cea europeană.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax