Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premii pentru elevi din Alba Iulia la un concurs despre I.L. Caragiale, organizat online. Cine sunt câștigătorii

Publicat

Elevi de la mai multe școli și licee din Alba Iulia, care au participat la un concurs online despre I.L. Caragiale, au fost premiați pentru lucrările realizate.

Este vorba despre a XIII-a ediție a proiectului județean interdisciplinar ”Timeless Moments with I.L. Caragiale”, organizat de Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba și Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, desfășurat în mediul online. Tematica a fost lumea și ideile textului caragialian – Triumful talentului.

La cele trei secțiuni ale concursului județean au participat elevi de la Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” Alba Iulia, Liceul Tehnologic Sebeș, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul de arte ”Regina Maria” Alba Iulia.

La secțiunea I.L. Caragiale – Personaje Memorabile – concurs de interpretare dramatică  – premiul I a fost obținut de elevele Koncz Sarah (Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș”) și Mariț Yoneko (Liceul de Arte „Regina Maria”), dovedind o interpretare teatrală reprezentativă personalității fiecăreia.

La secțiunea Caragiale’s Charming World – concurs de întrebări în limba engleză din Triumful talentului – locul I a fost obținut de echipa formată din elevii Ștefan Adam, Ioana Adam (clasa a V-a, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia) dovedind rapiditate și precizie în alegerea răspunsurilor.

La secțiunea Gânduri caragialiene în imagini artistice – concurs de traducere și/sau creație plastică – a existat o mare varietate de interpretare în lucrările înscrise în concurs.

La gimnaziu – creație plastică – premiul I a fost obținut de elevii Mara Șopterean (Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș”), Ștefania Beșleagă, Natalia Stricescu, Petra Trif, Eva Baciu (Liceul de Arte „Regina Maria”). De asemenea, premiul I l-a primit Nicolae Florea – traducere și creație plastică și Karla Brok – traducere (clasa a VI-a, Liceul de Arte „Regina Maria”).

La liceu s-au acordat două premii I la traducere și creație plastică elevelor Lorena Andruș și Diana Iacob – clasa a XI-a (Liceul de Arte „Regina Maria”). La traducere și grafică digitală, elevul Cristian Pop – clasa a X-a (Liceul de Arte „Regina Maria”) – a obținut premiul I. Pentru traducere s-au acordat premii I în funcție de limbile în care s-au realizat traducerile astfel: Laurențiu Cioara –En, Fr – clasa a IX-a (Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia), Alecsandra Sârb – En, Es – clasa a IX-a (Liceul cu program Sportiv Alba Iulia), Lorena Cucereanu – En, It – clasa a XI-a (Liceul cu program Sportiv Alba Iulia). Eleva Tatiana Ursu – clasa a X-a (Liceul de Arte „Regina Maria”) a obținut premiul I pentru lucrarea de creație plastică realizată.

Juriul celor trei secțiuni a fost format din profesori de la școli din județ și bibliotecari. Reprezentantul Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba, bibliotecar Liudmila Cioflică împreună cu prof. dr. Livia Dioșan au contribuit la buna desfășurare a activităților proiectului în mediul online. Varietatea lucrărilor de creație plastică s-a datorat elevilor, dar și prof. Cristina Pop care a găsit calea de a valorifica darul artistic al elevilor în lumea caragialiană, transmite profesor Nicoleta Apostol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate